stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2443

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Via My Heritage heb ik contact weten te leggen met een verre familielid. Hij heeft mij via zijn vader een foto gevonden van mijn betovergrootouders Corstiaan Dirk Dorst (1844-1928) en Jacoba Vlugt (1853-1933). De foto is waarschijnlijk genomen tijdens hun verloving. De foto is gemaakt door F. Rienks in Leiden.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Kan iemand aan de hand van de foto inschatten wanneer deze foto gemaakt kan zijn?

Steekwoord(en)

F.Rienks Corstiaan Dorst Jacoba Vlugt 

Vraagsteller

Robert van Katwijk





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 3 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Deze fotograaf werkte in Leiden van 1875-1900 http://www.rkd.nl/rkddb/dispatcher.aspx?action=search&database=ChoiceArtists&search=priref=417857 In het boekje "Het Nederlandse fotoportret 1860-1915" van het CBG staat vermeld: "1880-1890. In deze periode treffen we veel foto's aan met nogal "onnatuurlijke" en romantische entourages. Grove zetstukken en ballustrades en pseudo-meubilair van berkestammetjes doen hun intrede, evenals beschilderde achterdoeken met parkachtige taferelen". Deze omschrijving lijkt me op deze foto van toepassing.

nanny schmit

Op de foto staan blijkbaar Johanna (Anna) Dorst en Dirk van Katwijk getrouwd donderdag 18 november 1897 te Alkemade. Als het een verlovingsfoto is zal het wel een paar jaar eerder zijn gemaakt; circa 1895.

Peter de Wit

Ik kan er aan toevoegen dat de kledij van de vrouw (de heel grote pofmouwen) ook typisch zijn voor midden jaren 1890. Dus 1895-1897 is denk ik het nauwkeurigst dat we kunnen gaan, De foto is zeker voor een speciale gelegenheid gemaakt, als het niet hun huwelijk zelf is dan hun verloving, zoals de anderen schreven.

Peter Eyckerman

Heeft u ook een suggestie?