stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2524

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Ik weet dat de personen op de foto zijn Johannes Phillipus Engelman en Carolina Maria van Alphen. De foto MOET in ieder geval voor 1909 zijn gemaakt, omdat toen Carolina is overleden.
Ik zie veel aan de foto;
Jan Philip staat met een bolhoedje en een net pak; de vrouw heeft met een bijzondere jurk aan. In haar handen houdt ze een boek vast. Ik weet het niet zeker; het lijkt alsof ze geen haren meer heeft en een soort van tooi op haar hoofd heeft.

De fotograaf is J. G. Ross; werkachtig op de Cuijpstraat 65 in Den Haag. Ze woonden echter in Geertruidenberg (N-Br.) maar Jan Philip is geboren en afkomstig in en van Den Haag.
J. G. Ross is mogelijk Johann George Ross, photograaf te Den Haag. In 1897 is hij nog bediende, in 1898 treedt hij op als getuige als photograaf; en getuigt ook een geboorte van een fotograafzoon; (van William Bignell)
100% zeker is dus dat de foto tussen 1898 en 1909 is gemaakt. Dat wijst erop dat de foto maximaal 115 en minmaal 104 jaar oud is.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wáárom is deze foto gemaakt; heeft de kleding een betekenis; hebben de attributen een betekenis, of zelfs de achtergrond??
Kan de fotograaf aanwijzingen geven tot het echtpaar? Of juist andersom?

Steekwoord(en)

ross fotograaf johan george foto 1898 1909 den haag geertruidenberg engelman alphen van van alphen jan philip johannes philippus carolien carolina maria carolina maria bignell cuypstraat. 

Vraagsteller

Leander Schoormans





Suggesties

Een lid van het Stamboom Forum heeft de volgende suggestie gedaan bij dit zoekplaatje:


Chris Triep

Heeft u ook een suggestie?