stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3084

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Fotograaf E Steiger, foto toont mogelijk echtpaar Noordoost Friesland

Vraag over deze afbeelding gesteld

Graag informatie over fotograaf. Via Google niet te vinden. Verder zou een datering van de foto op prijs gesteld worden, evenals meer informatie over evt. klederdracht vrouw.

Steekwoord(en)

Fotograaf Noordoost Friesland datering klederdracht 

Vraagsteller

Sieger Witvoet

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Hallo Willem, dank voor je reactie. Zou het voor een Duitse fotograaf niet vreemd zijn om in Friesland een foto van een echtpaar te maken of andersom voor een Fries echtpaar naar Kleve te reizen? M.a.w. heb ik hier een foto van een Duits echtpaar (geen idee hoe dit dan in de familie komt)?

Sieger Witvoet

Het was zeker niet vreemd om in Friesland een foto te nemen als Duitse fotograaf. Wat op een gegeven moment veel gebeurde was het rondreizen van fotografen die in een lokale winkel of zelfs op straat foto's namen, om dan later terug te komen met de foto's. Eigenlijk iets wat ook nu nog gebeurd bij bijv supermarkten. Even de grens over naar Friesland, om geld te verdienen was dus heel gewoon. Probleem is nu voor ons dat bijv mensen tijdens hun bezoek aan bijv Amsterdam een foto maakten terwijl ze in Purmerend, Zaandam of Haarlem woonden en ons dus nu aardig in de war brengen.

H van den Berg

Heeft u ook een suggestie?