stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3313

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op de foto staan links Jan Scheltens en Lijntje Anna Maria Hoogenboezem (geboren 01-03-1919 te Zegwaart). Lijntje is getrouwd op 24-12-1945 te Amsterdam met Jacobus Hendricus van Gelder. Lijntje is bij de bevalling van haar eerste kind overleden op 02-08-1947 te Amsterdam. Jacobus zat in 1948 in Tsjecho-Slowakije, waarschijnlijk in diplomatieke dienst. Sindsdien is van hem niets bekend. Deze foto is gemaakt in augustus 1939. De foto is gemaakt in Den Haag bij het huwelijk van Max Siegmund en Joke van Gemert. Jacobus en Lijntje hebben achtereenvolgens gewoond: Mr. Th's Jacoblaan 34 in Maartensdijk, Avenue Kléber 20 in Parijs en Churchillaan 57-ii in Amsterdam.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie herkent een of meer personen op deze foto? Wie kan mij zeggen of en welke relatie de personen hebben met Lijntje?

Steekwoord(en)

hoogenboezem van gelder den haag amsterdam parijs maartensdijk tsjecho-slowakije tsjechoslowakije 

Vraagsteller

Gerrit Bleumink

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 3 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Het eerste wat bij mij op kwam toen ik de veren op de petten zag, "Delftse Studenten Weerbaarheid" Onderdeel van het DSC Delfts Studenten Corps. Maar misschien werden er wel meer van die veren gedragen. Groeten Jan van der Valk

Jan van der Valk

U schrijft o.a. dat ná 1948 niets meer bekend was over Jacobus. Ik vond echter een overlijdensadvertentie via Delpher.nl uit de Telegraaf van 19-12-1964 waarin Jacob van Gelder op 14 december 1964 is overleden. Uit aller naam: A. van Gelder - Klosz, Amsterdam Churchilllaan 151 III. Zou dit niet uw Jacobus kunnen zijn?

Apollonia

We zijn er achter dit zijn cadetten van de KMA, met dank aan Sharon en Jan Scheltens

Rob Groeneveld2044

Heeft u ook een suggestie?