stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3342

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Vraag over deze afbeelding gesteld

Ik ben op zoek naar de namen van de mensen die op deze foto staan. Waarschijnlijk dateert deze foto uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Hoogstwaarschijnlijk hebben deze mensen iets van doen met de familie van mijn moeder, Reurslag geheten. De familie woonde toentertijd in de omgeving van Apeldoorn. Een paar van hen waren werkzaam in Paleis 't Loo. Wie kan mij helpen?

Steekwoord(en)

Steekwoorden zijn: Lochem Ruurlo en Ampsen. 

Vraagsteller

G.J. Fransen





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Bedankt alvast voor de info maar vooral voor de moeite. Hopelijk volgt er meer. De naam Geurtje Reurslag is mij bekend. Zij is een familelid van mijn oma.

G.J. Fransen

Bij het nader bekijken van de foto lijkt het hier te gaan om een huwelijk, dit ook al gezien de corsages, waarbij de vermoedelijke bruidegom (in het midden) zijn corsage op zijn linkerborst draagt en de andere mannen op hun rechterborst. De vrouw rechts zou Guurtje Reurslag kunnen zijn. Als dat zo is zou de man achter haar (met sigaar) haar echtgenoot zijn (Riemens) kunnen zijn. Er is echter nergens een foto van hem te vinden om dit te kunnen verifiëren; van Guurtje Reurslag overigens wel... Guurtje (overleden in 1950) was indertijd een bekende kinderboekenschrijfster en is ook nog onderwijzeres geweest in Lochem e.o. Riemens had een bestuurlijke functie. Later is het stel naar Amsterdam verhuisd. Guurtje was familie van mijn oma. Heeft iemand nog meer informatie? Alvast bedankt!

G.J. Fransen

Heeft u ook een suggestie?