stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3501

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze foto komt uit het archief van mijn vader. Hij is 7 jaar geleden overleden. Maar hij heeft mij ooit verteld, dat hij een foto bezat waarop hij als klein kind op de arm staat bij een frans vliegtuig, dat in Zuid Limburg een noodlanding moest maken. Mijn vader is geboren in Amstenrade op 6 mei 1916. Als het mijn vader dus is, die op deze foto te zien is, dat zal deze foto rond 1917-1918 genomen moeten zijn. Ik heb op google enz. gezocht naar informatie over dit voorval, maar vond niets.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wat ik graag wil weten is of iemand mij kan vertellen waar en wanneer deze foto is genomen, wat er precies gebeurd is en of er nog ergens informatie over te vinden is.

Steekwoord(en)

Eerste Wereldoorlog Limburg Burger Frans vliegtuig (Farmand) noodlanding. 

Vraagsteller

Ben Burger

Suggesties

Een lid van het Stamboom Forum heeft de volgende suggestie gedaan bij dit zoekplaatje:


Ik gok eigenlijk dat 't een Duits vliegtuig was. I.i.g. is het vliegtuig op de foto i.d.d. een tweedekker, en zoveel vliegtuigen zullen rond die tijd daar geen noodlanding gemaakt hebben. Is wel het een en ander over terug te vinden, zie onder. Vermoedelijk gaat het steeds over hetzelfde verhaal, geschreven door W. Douven in 2013. Wellicht is het Jaarboek Schinnen 2013 nog wel te bestellen voor 12,50 op http://www.historie-schinnen.nl/Jaarboeken.html 

Van: http://www.historie-schinnen.nl/Bibliotheek.html

Duitse tweedekker maakt op vrijdag 15 nov. 1918 een noodlanding te Amstenrade 2013 Douven, W. Oorlog Amstenrade

https://genealogie-limburg.net/index.php/content/historiek-2013-ver-historie-schinnen

Gepubliceerd op wo, 04/12/2013 - 23:57 door WKnarren

Het jaarboek HISTORIEK 2013 is verschenen.

In de 25ste uitgave van jaarboek HISTORIEK hebben we wederom een keur aan verschillende historische wetenswaardigheden en feiten voor u verzameld.

  • Het verhaal over een Duitse tweedekker die op vrijdag 15 nov. 1918 een noodlanding in Amstenrade maakt.

https://www.loo-tv.nl/content/jaarboek-schinnen-2013-overhandigd

Jaarboek Schinnen 2013 overhandigd

Posted on 04. Dec, 2013 by redactie

De heemkundevereniging in Schinnen heeft het eerste exemplaar van het jaarboek 2013 overhandigd aan burgemeester Berry Link van Schinnen. 

In het jaarboek van Historie Schinnen komt de geschiedenis van de zes dorpskernen uitgebreid aan bod. Zo worden onder meer de leen- en laathoven rond Wolfhagen besproken. Ook staat in het jaarboek een verhaal over de Duitse tweedekker die in 1918 in Amstenrade een noodlanding

Vr. gr, Bart

-Bart-

Heeft u ook een suggestie?