stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3544

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Deze Foto, in de maat van een briefkaart, heeft op de achterkant een aantekening "M.Kamermans" en "Katendrecht". Hier is zeker MS Katendrecht van van-Ommeren Shipping bedoeld. Dat is alles wat wij weten. Wij vermoeden sterk dat hij met ons, Kamermans(en), verwand is!

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wij hebben geen idee uit welke tijd de foto stammt en op welk van de verschillende MS Katendrecht (1, 3 of 4?) deze M. Kamermans in dienst of wat hij van beroep was. Kann iemand verder helpen? Hartelijk dank bij voorbaat.

Steekwoord(en)

M.Kamermans MS-Katendrecht 

Vraagsteller

Rosemarie Luebkert-Kamermans





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 6 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


De foto toont m.i. een jonge man in koopvaardij-uniform zonder rangonderscheidingstekens. Op de pet en knopen lijkt inderdaad een logo van Van Ommeren. Mogelijk een stuurmansleerling of leerlingmachinist. De tweede "Katendrecht" acht u geen reële optie? Veel info over deze schepen op zeevlootvos.bebelaar.nl.

W. van der Kooij

Bedankt voor de suggetie. De Katendrecht 2 is geduurend de bouw al overgedragen aan een andere maatschapij "VNS" en omgenoemd in "Streefkerk". Dan zou achter op de Foto niet "Katendrecht" staan maar "Streefkerk". Ik heb zelf al die website gedetailleerd bekeken. Op zoek naar de bemanning van deze schepen ben ik ook niet verder gekomen, want ik vond op internet documenten die 1967 pas beginnen. Ik kan die jonge M.Kamermans ook niet in onze stamboom K/C-amermans plaatsen. Misschien weet iemand meer over hem. M.v.g.

Rosemarie Luebkert-Kamermans

Volgens mij staat er een schroef op de vlag in het embleem op de pet.

A. C. van Kelckhoven

Ik zie een "kloffie tutu". Dus dat is uit de Tempo dulu, ofwel jaren 1920. Na de oorlog werd dit nergens meer gedragen. Ik heb wel nog met een Chinese wasbaas gevaren (oud en rimpelig was hij al in de jaren 1960). Die maakte de tropenuniformen altijd nog "tutu" in vorm. Dus dan stond de kraag keihard van de stijfsel recht tegen je kin aan...hahaha

Don Elsman

Bedankt J.Dee, ik denk, dat ik probeer met van Ommeren contact op te nemen. Bedankt ook voor alle andere verdere suggesties. Met vriendelijke groeten, Rosemarie

Rosemarie Luebkert-Kamermans

Om het even bij te houden, van Ommeren is nu Vopak in Rotterdam, en daar heb ik nu mijn vragen naar toe gestuurd. Ook aan www.zeevlootvos.bebelaar.nl, of daar misschien nog data achter te halen zijn, die niet gescanned zijn.

Rosemarie Luebkert-Kamermans

Heeft u ook een suggestie?