stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3657

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Maatschappij der bevordering der Pharmacie 50 jaar. 20-23 Juli 1892. Foto gekocht in Engeland. Op de foto staand van links naar rechts: GB Schmidt, PJ Kruysse jr., HT de Groot, MJ van der Plaats. Op de foto zittend van links naar rechts: Glinderman, Abraham Koek, Cocx, AJ Rijk, Hempenius.
OPVALLEND: als je naar de armen kijkt van Glinderman en Koek, mist iemand een arm, of heeft twee rechterhanden???

Vraag over deze afbeelding gesteld

Ik ben op zoek naar de volledige namen met geboorte en sterfdatum van de heren op deze foto. Alleen van Abraham Koek heb ik de gegevens kunnen vinden tot zo ver. Heb een aantal namen wel gezien in een soort van overzicht van medische professoren en studenten, maar altijd zonder volledige naam. Of zonder initialen.

Steekwoord(en)

pharmacie amsterdam 1892 jubileum apothekers 

Vraagsteller

H van den Berg

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Hallo, over die handen, dat ziet er idd wel raar uit. De hand 2e van links hoort bij de linker heer. kijk maar naar de duim. Misschien bewogen de heren tijdens het maken vd foto. Heb zelf een foto uit 1920 waarin iemand het hoofd bewogen had, zag er ook heel raar uit.

Marian Peeneman

https://www.kwakzalverij.nl/assets/pdf-archief/kwakzalverij_1883.pdf : in dit overzicht staan een aantal van de door u genoemde namen met woonplaats erbij. Mogelijk geeft dit houvast bij het zoeken ? Of is dit al bekend ?

G.B. Schmidt is apotheker in Leeuwarden.
Een P. Kruysse is apotheker in Amsterdam.
Een E.L. Glinderman uit Amsterdam.
Een H. Hempenius is apotheker in Amsterdam (1848 geboren, voornaam Hendrik).

Anje B.

In dit bericht van 20 juli 1892 over Maatschappij worden de intialen van de heer Cocx vermeld, nl. L.M.C. Ik denk dat apotheker Cocx, Leonardus Cornelis Wilhelmus wordt bedoeld, geboren 1846, heeft in Amsterdam gewoond.

Anje B.

In dit bericht van 22 juli 1892 over de Maatschappij wordt tot lid van het hoofdbestuur benoemd "G.B. Schmidt te Amsterdam"

Anje B.

Heeft u ook een suggestie?