stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3658

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

foto is huwelijk (24-4-1906) van Ida met Johannes Hendrik Jonckers Nieboer. Op de foto tevens zus Franzisca. Bertha was toen al getrouwd vandaar dat ze waarschijnlijk niet in deze foto staat en gaat het om de "bruidsmeisjes". Hiervan zijn er drie nog niet geidentificeerd nl Tho, little Eltica, Annie.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie zijn Tho, Eltica en Annie? Kunnen ze uit de familie Jonckers Nieboer komen? Eltica is een aparte naam, nog niet eerder tegengekomen. Ik denk daarbij ook nog aan de mogelijkheid dat het een dochter is van Zus Bertha die getrouwd was met Roman Vorst, en in Engeland woonde.

Steekwoord(en)

huwelijk nijmegen 

Vraagsteller

H van den Berg

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Goedendag meneer van den Berg, Ik vindt het leuk om dingen op te zoeken en uit te pluizen vandaar dat Ik ben gaan zoeken in mij stamboomzoek app. Ik heb gevonden dat Eltica uit familie Jonckers Nieboer komt. Er is zelfs nog een meisje geweest die Eltica heet maar deze is overleden op 1 jarige leeftijd. Een Annie ben ik niet tegengekomen wel een Anna. Maar een Tho ben ik niet tegengekomen. De naam Eltica ben ik nog 1x meer tegengekomen. Het zit iets wat ingewikkeld in elkaar. Vriendelijke groet, Malou Pronk.

NOENOE

Aanvulling op de naam Eltica. Deze komt uit de fam van Sipke Nieboer. Dit is de vader van Johannes Hendrik Jonckers Nieboer. Sipke Nieboer is eerder getrouwd geweest met een Eltica Catharina Hoekstra. Deze fam. komt uit Friesland. Eltica is wellicht misschien een Friese naam. Vr. Groet Malou pronk

NOENOE

Tho = Theodora?

Ingrid Evers

"Tho" is Eltica Catharina (To) Nieboer, geboren 1881, zuster van Johannes Hendrik Jonckers Nieboer.

"Annie" is Anna Maria (Annie) Nieboer, geboren 1884, zuster van Johannes Hendrik Jonckers Nieboer.

https://www.genealogieonline.nl/genealogie-nieboer/I2147.php


"Little Eltica" is Eltica Catharina van der Meulen, geboren 1899, dochter van  Willem van der Meulen en Bondina Hermina Nieboer, geboren 1870, dochter uit het eerste huwelijk van Sipke Nieboer en Eltica Catharina Hoekstra.


https://www.openarch.nl/gld:5B34EA8F-1052-41EA-9852-DABB87352672

Waarschijnlijk dus op de foto van links naar rechts Anna Maria (Annie) Nieboer, Franzisca Alexandra Seiffert, het echtpaar, Eltica Catharina (To) Nieboer en daarvoor Eltica Catharina van der Meulen.

Chris Triep

Heeft u ook een suggestie?