stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 3779

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Foto genomen op de Markt in Brussel. Gevonden tussen de foto's die ik heb geërfd van mijn opa Fijan en oma Van der Kouwe.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie weet in welke tijd deze foto is genomen? Ik heb in de lijn De Keizer (vrouwelijk lijn Fijan) iemand gevonden die in 1920 naar Brussel vertrokken is. Van hem kan ik verder niets vinden. Mogelijk heeft de foto iets met hem te maken?

Steekwoord(en)

Brussel tijdsperiode Grote Markt 

Vraagsteller

Elianne Fijan

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 6 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Iemand die het model en merk van auto op de achtergrond zou kunnen identificeren?

Van Dyck Lodewijk

Het model achter de vrachtwagen is en model uit de jaren 30. Heeft veel weg van een LaSalle 1930

Arie de Lint

De jekkertjes inclusief hoofddeksels (alpinomutsen) van de kinderen doen mij ook aan de dertiger jaren denken.

Ik ben van 1927 en had ook altijd zo'n jekkertje, camelkleurig, totdat ik een pas geverfde lantaarnpaal omarmde, toen werd het kledingstuk naar een bedrijf gestuurd, dat het manteltje donkerblauw verfde, in de kleur van de lantaarnpaal. Om nooit te vergeten! Later vele malen mijn kinderen gewezen op de bordjes "geverfd",  die vaak als waarschuwing geplaatst werden.

 

Coby (Klinkhamer-) van den Assem

U zult het geboorte jaar van uw opa weten. Misschien staat hij op de foto, maar hij zou ook de maker van de foto kunnen zijn. Ik ben het eens met het vermoeden qua datering tussen 1927 en 1932

Vuyk

Je kan de vraag over het type auto en bijbehorende bouwjaar ook voorleggen aan Louman Museum. Zijn zijn een autoriteit op het terrein van historische auto's: https://www.louwmanmuseum.nl/

Joris Jan de Vries

Mijn opa is van 1914. Ik heb jeugdfoto's van hem maar herken hem niet in deze jongens op de voorgrond. Ik ben er inmiddels achter dat er ook veel foto's van de familie De Keijzer (de moeder van mijn opa) in de erfenis zitten. Ik vermoed daarom toch dat het daar iets mee te maken heeft, zeker ook gezien de tijd die jullie aangeven hierboven. Hartelijk dank voor alle reacties!

Elianne Fijan

Heeft u ook een suggestie?