stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4033

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Geen idee!
Deze foto zat in een doos met andere "familie" foto's. Ik heb echter geen idee wie dit zijn en waar de foto genomen is. Kan iemand helpen?

Vraag over deze afbeelding gesteld

Deze foto zat in een doos met andere "familie" foto's. Ik heb echter geen idee wie dit zijn en waar de foto genomen is. Kan iemand helpen?

Vraagsteller

Hans Hofman 1952

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Geachte heer Hofman,

De klederdracht van de tweede vrouw van links komt op mij over als Walchers. Ook meen ik op de achtergrond een waarschuwingslicht te zien voor een spoorwegovergang. Dat zou de lokaties kunnen beperken tot Arnemuiden, Middelburg of Souburg. Misschien helpt dit?

Klaas van Giffen.

K. van Giffen

K. van Giffen - 1 jun 2020 om 18:24:

De klederdracht van de tweede vrouw van links komt op mij over als Walchers. Ook meen ik op de achtergrond een waarschuwingslicht te zien voor een spoorwegovergang. Dat zou de lokaties kunnen beperken tot Arnemuiden, Middelburg of Souburg.

De vrouw is inderdaad in Walcherse dracht, maar als het gezelschap voor een spoorwegovergang op het traject Souburg-Middelburg zou staan, zou de fotograaf zo'n beetje op een brug hebben moeten staan aangezien het spoor daar direct naast het Kanaal door Walcheren loopt; geen logische plek om je statief op te zetten, mijns inziens. Alleen vlakbij station Vlissingen en voorbij Middelburg loopt het spoor verder van het kanaal af. Ik betwijfel of er hoe dan ook een spoorwegovergang is; tussen de personen door zie ik geen rails in het wegdek. Overigens bleven mensen die elders gingen wonen, bijvoorbeeld door huwelijk met iemand van een ander eiland, hun eigen dracht dragen dus ook op bijvoorbeeld Zuid-Beveland kon je best een vrouw in Walcherse dracht tegenkomen. Ik realiseer me dat ik het er niet makkelijker op maak, helaas.

Succes met de zoektocht,

Carl

Carl73

Heeft u ook een suggestie?