stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4041

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Ook van deze foto weet ik eigenlijk niets. Ook deze is tevoorschijn gekomen in Keijenborg bij een opruiming en komt ws van familie van schoonouders van mevrouw (al op leeftijd) of nog verder terug in de familie. Het zou kunnen gaan om de families: Diesvelt in Keijenborg en Didam, Lamers in Keijenborg (eind 19e eeuw), ten Brinke Keijenborg en omgeving Achterhoek, Niesink Keijenborg en omgeving Achterhoek, Tankink(g) Keijenborg en omgeving Achterhoek.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Welke familie staat op deze foto's, waar is hij gemaakt, ter gelegenheid waarvan, en belangrijk ,wanneer is de foto gemaakt. In welk jaar kan ik hem plaatsen, dit vind ik lastig.

Steekwoord(en)

familiefoto Keijenborg Didam Achterhoek familie Diesvelt familie ten Brinke familie Niesink familieTankink . 

Vraagsteller

Ria Ansems-Lamers

Suggesties

Een lid van het Stamboom Forum heeft de volgende suggestie gedaan bij dit zoekplaatje:


Naar mijn idee kan het hier om een 25-jarige bruiloft gaan. Bruidspaar staand in het midden, de man (met 'zondagse'pet) heeft een strik/bloem op zijn borst. Zijn vrouw heeft ook iets opgespeld, maar niet goed zichtbaar wat. Hun kinderen zitten/staan op de voorgrond. Elf of twaalf, de oudste(n) mogelijk al getrouwd. Het kind voor de 'bruidegom' heeft een baby op schoot, kleinkind misschien?
Het huis is wellicht een café/feestzaal. Een van de kinderen zit op een typische café-klapstoel. Er is 'muziek' en er zijn slingers opgehangen. Rechts houdt iemand een bierflesje omhoog.
Ik schat dat de foto uit de twintiger jaren stamt, wellicht iets eerder of later.
Kijk eens wie er van de genoemde families zijn getrouwd tussen ca 1890 en 1900 en in het bezit waren van een grote kinderschaar.
Succes
Henk van der Velde

 

Henk van der Velde

Heeft u ook een suggestie?