stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4092

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op de achterkant staat geschreven: 'bij de geboorte van Januske Roset'. Dit is een bekende familie in Roosendaal. De dienstbode links is mijn moeder Joke Jongenelen, die daar blijkbaar in dienst was in de dertiger jaren.Rechts de kraamhulp, neem ik aan. De baby is Adrianus Cornelis (Januske) Roset, Ouders Frederik Lambertus Cornelis Roset (overleden in 1982)en Catharina Caroline Huberdina Smits (overlden in1983). Frits en Corry.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie is de mevrouw naast haar? Waarom zit ze daar in haar kamerjas? Ze lijkt te oud om de moeder te zijn. En waarom staat mijn moeder bij haar op de foto? Foto genomen augustus1936.

Steekwoord(en)

Roosendaal Roset geboorte Januske bloemen kraamhulp dienstbode Frits Roset Corry Smits. 

Vraagsteller

Ton Franken 2020

Suggesties

Een lid van het Stamboom Forum heeft de volgende suggestie gedaan bij dit zoekplaatje:


De dame lijkt oud, maar ze is geboren op 18 maart 1907. Ze trouwde op 28 augustus 1935. Als de foto echt uit 1936 afkomstig is was ze pas 29 jaar oud. Daarnaast heeft ze in 1951 op 9 februari nog een levenloos kind gebaard toen was ze dus 44. Dus ik gok toch echt dat het de moeder is. Misschien heeft u moeder als dienstbode geholpen met de bevalling en staat ze daarom op de foto. Dit was niet ongebruikelijk.

 

Met vriendelijke groet,

P. Boon

Patries Boon

Heeft u ook een suggestie?