stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4168

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

De jongeman linksachter met snor is mijn opa Cornelis Jacob Baars geb.14-08-1888 zoon van Dirk Baars en Kunera Jacoba Zaaijer. Hij is hier net als de andere jongemannen in zijn bakkerskleding. foto dateert van plm 1915

Vraag over deze afbeelding gesteld

Weet iemand misschien wie de andere mannen zijn en bij welke gelegenheid dit geweest zou kunnen zijn. Was er een Bakkersopleiding toen en waar?

Steekwoord(en)

Familie Baars Lienden Bakker Opleiding 

Vraagsteller

Cornelis J. Baars

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Het was dus 1e WO, Nederland was gemobiliseerd. De regering had zich teruggetrokken binnen de Stelling van Amsterdam. In de Conradstraat zat op een strategische plaats (dicht bij het marinecomplex, mobilisatiebureau en de spoorlijn) de militaire bakkerij. Zoek eens op foto's uit die tijd of daar overeenkomst te vinden is.

Groet Kees de Wildt

Kees de Wildt

In augustus 1909 begint de eerste bakkersopleiding van Nederland met drie leerlingen. Het is een tweejarige cursus voor bakker. Omdat het eigen gebouw nog niet klaar is ,worden de lessen gegeven aan de rijks -HBS in Wageningen.Enkele maanden later, op 27 november, opent minister A.S.Talsma het gebouw van de Vereniging Station voor de Maalderij en Bakkerij aan de Stille Binnenhaven in Wageningen.

De leerlingen van cursusjaar 1916/1917 richtten de eerste leerlingenvereniging op. Later zou deze uitgroeien tot de Bond van Oud-leerlingen.

Wellicht heeft u iets aan deze informatie

Carlien Dubben 9712

Heeft u ook een suggestie?