stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4186

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Afbeelding afkomstig uit album(s) van mijn Opa's en Oma's. De namen waar deze mensen aan zouden kunnen voldoen zijn; Houtman, Nijeboer, Wolbink, Heinhuis, van Laar. Wie heeft hier namen bij?

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie weet hier namen bij te plaatsen?

1 hiervan is mijn Opa Gerrit Jan Heinhuis.....maar welke?

Steekwoord(en)

Voorouder Voorouders Houtman Nijeboer Wolbink Heinhuis van Laar Utrecht Breukelen Nijenrode Hardenberg Kloosterhaar Ootmarsum Sibculo Almelo Jacob Arie Janna Gerrit Jan Maria 

Vraagsteller

Martin Houtman

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 9 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Wat een geweldige foto zeg, al is het alleen maar vanwege de attributen: de merkwaardige hoofddeksels (w.o. een fez), het zwaard, het poppetje, het beeldje op tafel. En de geamuseerde blikken. Rond de W.O. I schat ik?

Marius van der Pas

Ik vermoed tussen 1900 en 1915. Bekend in welke stad of omgeving foto gemaakt is ?

WillBoelders1953

Weet niet hoe ik persoonlijk een reactie geven kan, maar voor beide het volgende;
Mijn opa was geboren in 1891 in Almelo Ambt, dus de WO I zou goed kunnen.

Martin Houtman

Kan het niet een studentenvereniging zijn? Gezien de deftige uitdrukking op de gezichten. Er heeft iemand een sabel in de hand. Studenten waren soms lid van de studentenweerbaarheid. 

H. Nolles

Misschien zijn het (student) leden van een toneelvereniging. Zie het decor en het speelgoed, poppenkast?

Jeannette Claessens

Op dit moment tasten wij volledig in het duister over wat en hoe omdat er geen generatie meer is die er iets over vertellen kan. Als hier echt mijn opa tussen zit dan is het wellicht in Almelo e.o. waar hij geboren was, Almelo Ambt / Wierden

Martin Houtman

Op de foto zijn 4 jongemannen te zien met een militair hoofddeksel (dus geen fez!) 3 dragen een zgn. veldmuts De zittende persoon met infanteriesabel, draagt een grenadiersveldmuts, met ontspringende granaat. Achter hem een persoon met een veldmuts waarvan het embleem veel weg heeft van dat van de Koninklijke Vlaamse Grenadiers (dat meer wegheeft van een Gendarmerie granaat). Midden boven staat een militair die een kepi draagt zonder infanterie-regiment nummer dat halverwege WOI werd gedragen. De kwast op de veldmuts van de persoon links van de militair verhult een mogelijk embleem. Tussen de voeten van de uiterst rechts zittende persoon staat een miniatuur (hobbel)paardje, misschien heeft dat met het paardje enige betekenis?

Kan hier sprake zijn van een stel geïnterneerde personen met een bewaker?

Ton Antes

Volgens mij is het inderdaad een foto van studenten (toneelspelers) met op de achtergrond duidelijk een decor, zoals vroeger gebruikelijk was.

  

Jacques Knoups

Tja, helaas is het mij niet bekend of mijn voorvader toneel gespeeld heeft. Maar het zou zo maar een vereniging, al dan niet in oorlogstijd (WO I), geweest kunnen zijn. Men kwam ook al snel van het "platte land" en daar had je al snel zoiets!

Martin Houtman

Heeft u ook een suggestie?