stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4221

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit is mijn vader Bernardus Kroesen ,geb.17-11-1902 in Arnhem. Hij is in Indonesie geweest als militair en in 1929 terug gekomen met een zoon.
In 1942 is hij met mijn moeder Frederika Geerdruida Hagens getrouwd. Misschien herkend iemand deze gegevens.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Vraagsteller

HGHissink Kroesen





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 7 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Wat wilt U precies weten? Over Bernard Kroesen, het kind dat hij meenam uit Ned. Indië en door wie dat kind "geadopteerd" is,  is wel het e.e.a. te vertellen.

Chris Triep

beste mijnheer Triep 

Kunt U mij iets meer vertellen over mijn vader?

HGHissink Kroesen

Uw vader is in de tweede helft van de 20er jaren (vorige eeuw) naar Nederlands-Indië gegaan. Daar is op 16-10-1927 te Batavia Johannes Wilhelmus Kroesen geboren. Hij is in 1929 met deze zoon en zonder vrouw teruggekeerd naar Nederland. Daar is Johannes op 15-11-1929 te Arnhem gedoopt. Doopgetuige was Martina Elisabeth Koernap, getrouwd met Joannes Verstappen. Dit echtpaar heeft Johannes later “geadopteerd”. Zal voor een 27-jarige zonder vrouw niet mogelijk geweest zijn alleen een kind op te voeden.

Uw vader is op 6 april 1932 in Arnhem getrouwd met Antonia Everdina Engels, die in dat zelfde jaar op 25 augustus in Arnhem overleed.

Uw vader is op 26-6-1942 te Zutphen hertrouwd met Frederika Geertruida Hagens. 

Frederika was eerder op 4 juni 1937 te Zutphen getrouwd met Hermanus Jillings (1904-????).

Zij zijn gescheiden op 3 november 1938 te Zutphen. Uit dit huwelijk een kind geboren in 1938 (AVG-regels).

Johannes Wilhelmus Kroesen is in 1950 getrouwd met Cornelia Middelman (1931-2006). Hij is in 2009 overleden te Rotterdam en begraven te Brielle. In zijn overlijdensadvertentie wordt de naam van zijn adoptieouders “Verstappen” genoemd.

https://www.online-familieberichten.nl/pers/687999/Johannes-Wilhelmus-Joop-Kroesen-Verstappen-1927-2009

Chris Triep

Mijnheer Griep .Weet U misschien ook of er kinderen uit dit huwelijk zijn geboren,en misschien ook kleinkinderen? Ik ben alweer wat wijzer geworden over mijn vader. Hij heeft ons zeer weinig verteld over de tijd voor hij met mijn moeder trouwden. Dit vind ik zo jammer ,je komt er later pas achter dat er nog een kind ergens moest zijn,maar het was zoeken naar een speld in de hooiberg ,tot ik dit forum ontdekte. Als vast mijn dank voor de informatie die ik tot nu van U mocht ontvangen. Groeten M Hissink Kroesen.

HGHissink Kroesen

Neem aan dat u het echtpaar Kroesen-Middelman bedoelt. Dit echtpaar had kinderen en kleinkinderen. Zie  https://www.online-begraafplaatsen.nl/graf/828781.

Die kinderen zijn waarschijnlijk in 1950 en daarna geboren en mogelijk nog in leven. Op grond van de AVG-regels (privacy), mogen die hier niet worden genoemd.

Chris Triep

Via mensenlinq.nl is de overlijdensadvertentie van Johannes Wilhelmus Kroesen te bekijken, hierin ook de namen van zijn kinderen en kleinkinderen en een adres. 

Anneke 12

Heeft u foto’s van uw moeder, voorheen gehuwd met familie van mij? Dit in verband met stamboom.

Willem Jillings

Heeft u ook een suggestie?