stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4314

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op deze foto staat mijn schoonvader Josephus Hubertus (Frans) Gelissen, ik vermoed dat de foto is genomen rond 1950.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wat is dit voor foto? Waar is deze genomen? Ter gelegenheid van wat? Wie staan er op?

Steekwoord(en)

Beek Gelissen Mijnschool OVS Ondergrondse Vakschool klassenfoto rond 1950 school opleiding 

Vraagsteller

E. Gelissen

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Om u te kunnen helpen met het jaartal en de plaats is het van belang te weten wanneer uw schoonvader is geboren en waar hij op de foto staat. Mogelijk is dan te achterhalen wanneer hij op welke OVS zat. Vanaf 1945 zijn er 11 OVSn geopend. 

Chris Triep

deze foto is vermoedelijk genomen bij betreffende een retraite, nu moet U uitzoeken waar in de omgeving zo iets plaats vond, in Limburg zijn/waren verschillende locaties, veelal werd dat georganiseerd door de mijnscholen (OVS).

H.L. Smeets

 "Mijnschool" stond in Heerlen aan het Burgemeester de Hesselleplein samen met de Ambachtsschool.

P.H.H.M. Stoffels

Mijn eerste ingeving was ook een retraite. Dat zou wijzen op een katholieke vakopleiding. Maar wellicht waren de mijnopleidingen opengesteld voor andersgelovigen want ik weet dat er ook de nodige centraal en Oosteuropese mijnwerkers in Limburg waren. Ik zou op zoek gaan naar de naam van de kapelaan/aalmoezenier en het gebouw waar de groep voor/naast staat. Er is ook een Mijnmuseum. Kan de moeite waard zijn om te bezien of dat nog bestaat en anders de gemeentelijke archieven van Heerlen of het Limburgs archief in Maastricht. Misschien zijn er identieke foto's in  de archieven, dan kunt u de datum achterhalen. Vroeger was het gebruikelijk dat jonge mensen in opleiding, of bijv. verloofde stellen, of mensen uit een en dezelfde beroepsgroep een lang weekend of een week op retraite gingen. Daar ben ik te jong voor maar ik vermoed dat er gesproken werd over het geestelijk leven maar vooral de "does en dont's" qua fatsoen en verplichtingen in het dagelijkse leven. Erg spiritueel zal het in die tijd niet geweest zijn.

Marie-José Verheugen

Ondergrondse vakschool van staatsmijn Maurits in het gezellenhuis te Lindenheuvel-Geleen.

https://www.europeana.eu/nl/item/2021646/HttpHandler_icoon_ico_file_5911448

 

Pierre Brouns

Heeft u ook een suggestie?