stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4354

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

De foto dateert vermoedelijk uit de jaren 1933-1938 en is gemaakt in Apeldoorn. Drie jonge vrouwen op een tuinhek. De vrouw links op de foto is Lijntje Anna Maria Hoogenboezem (1919-1947). De andere twee zijn waarschijnlijk (school)vriendinnen. Eén van die twee andere zou misschien Johanna van Gemert kunnen zijn.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Lijntje heeft aan de Arnhemseweg gewoond en aan het Kanaal Zuid, maar de foto is met zekerheid niet bij haar huis gemaakt. Wie kan mij vertellen waar in Apeldoorn de foto wel is gemaakt en wie weet wie de andere vrouwen zijn?

Steekwoord(en)

Lijntje Anna Maria Hoogenboezem. 

Vraagsteller

Gerrit Bleumink





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Het huis staat in Apeldoorn aan de Duivenlaan op de hoek van de Arnhemseweg. Over de dames kan ik helaas niets melden.

mvrgr. Ton Schotman

Ton Schotman

Beste Ton,

Dank voor jouw reactie. Als ik op Streetview kijk, lijkt het er inderdaad verdacht veel op. Dan is dus een deel van de foto opgelost. De namen van de dames weet je jammer genoeg niet, maar weet je misschien wel wie daar gewoond hebben?

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit Bleumink

Gerrit Bleumink

Goedemorgen, Lijntje Anna Maria Hoogenboezem, geb:1 mrt 1919 - Zegwaart ovl:2 aug 1946 - Amsterdam, leeftijd bij overlijden: 27 jaar oud.

Gehuwd: 24 dec 1945, Apeldoorn, met Hendrik van Gelder.
 

mvrgr. Bol de Haas.  ( de Bron bij Geneanet.org  blz 2 )

 

 

bol.de Haas

Sinds 27-12-2021 weet ik dat de dame rechts op de foto Johanna van Gemert is. Van haar heb ik alle gegevens. Rest dus nog de naam van de middelste dame te achterhalen. Wie kent haar of ziet iets bekends?

Gerrit Bleumink

Bij dit zoekplaatje hebben we inmiddels twee namen gevonden (zie eerdere berichten). Het vermoeden bestaat dat de dame in het midden Thea Mulder zou kunnen zijn. Zij is geboren op 30-05-1918 in Makassar (Ned.-Indië). Thea heeft in Apeldoorn op de KHBS gezeten in dezelfde klas als Lijntje Hoogenboezem. Zij waren blijkbaar goede vriendinnen, want volgens het schoolarchief zat Lijntje in de klas te veel met Thea te praten.

Kan iemand mij bevestigen of de middelste dame Thea Mulder is?

Gerrit Bleumink

Heeft u ook een suggestie?