stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4428

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Ik weet inmiddels dat dit een klassefoto is van een school in Hilversum, genomen in januari 1923. Mijn moeder staat achteraan rechts naast de meester.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Vraagsteller

Nelleke Grashoff

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 7 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Gezien de wandversiering kon het de Rehobothschool zijn naast het Kantongerecht, op de Neuweg, hoek, Koning straat.  Mijn vader was daar vanaf 1930 onderwijzer en ik kwam in 1942 in de 1e klas.  

Bob Zandbergen

Misschien deze foto plaatsen op de site Hilversum in oude en nieuwe foto’. De site is gratis en is via Facebook te bereiken. Ook een idee is om de foto te plaatsen in de FB site : je bent Hilversummer als. Veel succes met je zoektocht. 

Anja Bosch-Dekker

Omdat er jongens en meisjes in de klas zitten, zal het waarschijnlijk een openbare lagere school zijn geweest.

Hoeveel lagere scholen waren er in Hilversum in 1923??

Jeannette Claessens

Kijk eens naar de fam Baudrie deze hadden 11 kinderen allemaal geb. Hilversum

Mijn vader is op de lagere school geweest in de Jan van der Heijden str. en mijn Andere Opa woonde in de Prins Bernard str daar was ook een school.

Verder weet ik niets voor het ogenblik

Johannes Baudrie

Johannes Baudrie

Het meisje vooraan met witte strik, is volgens mij mijn moeder Corry Boon. Zij zat op een christelijke school.

Josien Schipper

Ik ben er eindelijk achter welke school dit is geweest. Het was de Gereformeerde School voor Lager Onderwijs aan de Vaartweg 45 in Hilversum. Na de oorlog is de naam van de school veranderd in Dr. V. H. Rutgers school.

Nelleke Grashoff

Vandaag vond ik het juiste antwoord op de vraag op welke lagere school de klassefoto was genomen. Ik vond nl een getuigschrift van mijn moeder van de lagere school waar zij op had gezeten. Het was de Gereformeerde Lagere School aan de Boschdrift in Hilversum. Dat is nu de Dr. H. Bavinckschool. Zij heeft daar vanaf 1922 tot en met 1929 op gezeten. De Vereeniging voor lager en meer uitgebreid lager onderwijs op Gereformeerden grondslag te Hilversum had 2 lagere scholen, één aan de Vaartweg en één aan de Boschdrift. Op het getuigschrift is de Vaartweg doorgestreept. Iedereen bedankt voor het reageren en het geven van suggesties.

Nelleke Grashoff

Heeft u ook een suggestie?