stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4485

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Linker foto met als ondertekening A Greiner, Achterzijde vemeldt Nieuwendijk 89 dus is de foto tussen 1874 en 1887 gemaakt.
Rechter foto met als ondertekening Maria van der Hazelenkamp (achterzijde: Photographiesche Inrichting van mej. Berber Dieren. Landbouw.)
Datering 1888 - 1896

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie zijn dit? Familie Rijksen? Familie Friedeman?

Steekwoord(en)

Familie Rijksen Familie Friedeman 

Vraagsteller

inge schuurkes

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Linker foto: De dame is tussen de 20 en 40 jaar oud en is dus rond 1850 1870 geboren. Als het al familie is, zouden in principe alle zusjes van opoe kunnen zijn. Of opoe zelf: Geertruida Cristina Jacoba Rijksen (1867) Rechter foto: Portret is gemaakt in Utrecht rond 1888-1896. De man is rond 25 en 35 jaar oud, dus geboren rond 1855 en 1875. Dat zou een broer van Geertruida Cristina Jacoba Rijksen kunnen zijn. Of is hij een Friedeman?

inge schuurkes

Vraag:  waaruit kan opgemaakt worden dat de rechter foto, gemaakt door mej. Berber in Utrecht gemaakt zou zijn?

M. van Bebber

Ik heb mijn documentatie even nagekeken, en ben bang dat het vemelden van Utrecht een fout is. Het portret zou eerder te Dieren (Rheden) gemaakt kunnen zijn. Dank voor uw scherpe blik. 

 

inge schuurkes

Dank voor uw reactie!  Ik was benieuwd omdat Mej. Berber mijn bet-overgrootmoeder is.  Ik probeer zoveel mogelijk over haar te weten te komen. Ik wet ook dat zij wel in  andere plaatsen fotografeerde, maar waar dan precies en wanneer.... da is nog niet helemaal duidelijk.  Ik blijf zoeken....

M. van Bebber

Wat interessant, een bet-overgrootmoeder die fotografe is. Dat hoor je niet vaak, een vrouw uit die tijd met zo'n beroep.

Veel succes met uw onderzoek. Mijn familie van moeders zijde (de moeder van haar vader) komt allemaal uit de regio Utrecht /Jutphaas.

Daar komt ook mijn veronderstelling vandaan dat de foto in Utrecht gemaakt zou zijn. Maar dat was iets te snel gedacht ben ik bang.

inge schuurkes

Heeft u ook een suggestie?