stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4550

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit zou mijn onbekende grootvader kunnen zijn. Er is een naam Jacob Poldervaart genoemd (geboren ca 1906 uit streek Het Westland ?), maar dit is nooit bevestigd. Jacob Poldervaart was een zeer ondernemend man, hij werkte als landbouwconsulent, bezat enige renpaarden en bezocht paardenraces, bezat een deel van een varkensgroothandel in Ouderkerk aan den IJssel (ZH) en deed mee met zijn zwager in een transportbedrijf. Hij kwam regelmatig in de streek rond Rotterdam. Hij is ooit naar Canada en Australe geemigreerd, maar is weer teruggekomen en is nooit getrouwd geweest.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie is deze man en wat is er van hem bekend ? Dit zou mijn onbekende grootvader moeten/kunnen zijn. Wie kan mij helpen ?

Steekwoord(en)

Jacob(us) Poldervaart paardenraces landbouwconsulent geemigreerd 

Vraagsteller

Andre de Vreede

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Beste Andre, je spreekt over een grootvader die nooit getrouwd is geweest. Betekent dit dat je moeder een kind van hem is, zonder dat genoemde Poldervaart getrouwd was met haar moeder (jouw oma)? Heb overigens met de jou door gegeven Steekwoord(en) en 1906 niets over hem kunnen vinden.

Chris Triep

Beste Chris, dank voor je input. Ja mijn moeder is een kind afkomstig uit een korte relatie tussen Jacob Poldervaart en mijn oma Wilhelmina Clazina (Mien) van Eck wonende in de Stormpolder te Krimpen a/d IJssel. Vanwege standsverschil werd deze verboden vanuit de Poldervaart familie, iets wat beiden zeer speet. Tot aan haar dood heeft mijn moeder deze foto bewaard met de opmerking dat dit haar echte vader had moeten zijn. Het deed haar groot verdriet ook al werd ze volledig als dochter geaccepteerd door haar "pleegvader". Ik heb helaas nooit een aanknopingspunt kunnen vinden wie deze Jacob Poldervaart (1906) was en daarom blijft die familiekant in mijn stamboom tot dus ver niet ingevuld.

Andre de Vreede

Heeft u ook een suggestie?