stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4659

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Johan Timmerije is geboren op 9 oktober 1900 te Lochem hij is gehuwd met Geertje Schols. Ze hebben elkaar ontmoet in Lochem en zijn daar ook getrouwd. Johan is de opa van mijn man. Johan was slager van beroep en bracht het vlees bij de mensen thuis. Het was een pracht kerel die voor iedereen tijd had. Hij was slager in Holten, Vorden en misschien ook Lochem. Ik kan niets vinden bij de Burgerlijke stand. Er zijn wel een aantal registraties maar die zijn niet openbaar. Herkend iemand misschien de slachterij op de foto. Johan is omstreeks 1934 vertrokken naar Amsterdam. Ze hadden 4 kinderen genaamd Johanna (Annie)Cornelia (Corrie), Anton (Ton) en de jongste Bep. Ik hoop dat iemand kan helpen.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Herkent u deze varkenslachterij opa is de man voorop de foto.

Steekwoord(en)

Varkens slachterij slager Lochem Vorden Holten Timmerije Schols 

Vraagsteller

Maria Wilhelmina Johanna

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Geen idee waar en wanneer de foto is genomen. Wel gevonden in Bronnen en archieven voor stamboomonderzoek (wiewaswie.nl) dat Johan Timmerije een zoon is Anthonie Timmerije en Johanna Gesina te Selle; hij is geboren in Lochem op 03-10-1900 en op 03-08-1922 getrouwd met Geertje Schols.

In Home » Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ecal.nu) is de gezinskaart te vinden in de Bevolkingsregister Groenlo blz. 117 d.d. 1952

 

Marian W.

Johan is geboren op 9 oktober 1900 te Lochem. Dat er een gezinskaart te vinden is in Groenlo had ik ook al gezien maar dit dokument kan niet gedownload worden geen idee waarom niet want de ouders en kinderen van dit gezin zijn helaas allemaal overleden maar er zal wel een goede reden voor zijn. Als ik in de buurt van Groenlo ben zal ik het archief bezoeken.

Bedankt voor je berichtje Marian W

Maria Wilhelmina Johanna

In de plaats Gieten is sinds 1904 een exportslachterij van varkens.Udema was in Windeweer in 1883 Groningen eenvarkensslachterij begonnen.20 jaar later verhuisd naar Gieten dat was dus 1903.foto is van later.Maar misschien is het zaak dat u vraagt bij Udema om oude archief foto,s en treft u een gelijkenis .En kunnen ze daar meer vertellen....Gieten ligt in noord drente dus wie weet.

Willem Kabel

Hoi Willem, bedankt voor je bijdrage maar helaas heb ik niets gevonden wat verwijst naar opa. 

Maria Wilhelmina Johanna

Heeft u ook een suggestie?