stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4662

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Onlangs een map met foto’s ontvangen van mijn oma Cristina Groot-Zonneveld uit Castricum. Wie weet welk gezin dit is? Regio Castricum/ Heerhugowaard?

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie is dit gezin, regio Castricum/ Heerhugowaard?

Vraagsteller

sandra groot

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 9 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Welk gezin het is weet ik niet, maar de foto biedt wel wat informatie.

Een foto die vermoedelijk vóór de boerderij gemaakt is. Vader en moeder zittend, en staand zeven kinderen. Rooms-Katholiek, zie de kettinkjes van moeder en de oudere dochters. Mogelijk zijn de twee oudere dochters religieuse?
Twee zoons dragen een overhemd met een modern boord. Eén zoon en vader dragen nog een 'vadermoordenaar' (jaren twintig? vorige eeuw). Het boeket duidt m.i. op een huwelijksjubileum.

W. van der Kooij

Oma is niet 1 van de meisjes op de foto? Staat er iets op de achterkant vd foto? Op wie was wie kan ik geen huwelijk vinden tussen Christina Zonneveld en een meneer Groot. Foto moet toch dicht in de familie zijn of van goede vriendin of buren, anders bewaar je hem niet al die tijd,.

Ruumpol

Mevrouw Groot heeft (nog) niet gereageerd; maar wiewaswie.nl biedt m.i. wèl een huwelijk Groot-Zonneveld;

BS Castricum Huwelijk 15/6/1921 (akte 21), bg Theodorus Groot, 28, landbouwer, geboren Heerhugowaard, zn v Cornelis Groot, vrachtrijder, en Maartje Nanne, en Bd Cristina Zonneveld, 22, geboren Castricum, dr v Engel Zonneveld, landbouwer, en Grietje Limmen, bron Noord-Hollands Archief (niet verder nagelopen of uitgewerkt).

W. van der Kooij

Bedankt voor de reacties. Van meeste voorouders heb ik foto’s en daar lijken deze mensen echt niet op.  En cristina Zonneveld trouwde wel degelijk met Theodorus groot, anders was ik er niet geweest, haha.

nee helaas geen aanwijzingen op de achterkant van de foto.

 

gr. Sandra Snel-Groot

sandra groot

Er is een website "oud-castricum.nl". Misschien kunt u daar meer info vinden over het huis of de personen. Bovendien zou u de beheerder van deze website de foto kunnen sturen of hij/zij meer weet.

Ruumpol

dank je Ruumpol, die heb ik inderdaad al benaderd, en alle foto's die ik heb ontvangen aan hen doorgestuurd. Voor hen geen herkenning tot nu toe.

Prachtige site overigens en ze brengen ook jaarboeken uit waarin ieder jaar een familie wordt nageplozen. ook daar heb ik zelf al veel naar gezocht.

Ik dacht probeer het op deze manier nog.

 

groetjes

sandra groot

Idee: Kan het zijn dat oma deze mensen kent uit de oorlog? Heeft ze vroeger tijdelijk ergens anders gewoond? Of mensen waar ze eerder gewerkt heeft? 

Ruumpol

Wederom een gok, een grote nu.

Het betreft het huwelijk november 1914 van Cornelis Groot (Warmenhuizen 1858-1939, vader van Theodorus) en Trijntje Klos (stiefmoeder van Theodorus). De moeder van Theodorus was Maartje Nanne die voor 1914 moet zijn overleden. Volgens het bevolkingsregister was Cornelis landbouwer en katholiek. 

De gezinssamenstelling van Cornelis en Maartje is niet voor 100% na te gaan maar klopt in grote lijnen. In ieder geval drie zonen en twee ongetrouwde dochters (?!)

A.O. van der Velde

Aanvulling:

 

Trijntje Klos (costuumnaaister) was eerder getrouwd geweest met Jan Brouwer en met hem Piet Brouwer gekregen.

Deze Piet is in 1939 caféhouder. Hij geeft het overlijden van zijn stiefvader aan die ook caféhouder was.

Misschien is dit een aanknopingspunt voor verder uitzoeken.

A.O. van der Velde

Heeft u ook een suggestie?