stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4696

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit is een foto van de familie "Rijnders" (ofzo, spelling onbekend) uit ~1940 in Voorburg. De moeder heet Lucy, verder geen namen bekend.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Welke familie Reijnders uit 1940 in Voorburg is dit precies en zijn er nog nabestaanden die we misschien blij kunnen maken met deze foto?

Steekwoord(en)

Reijnders Rijnders Reynders Voorburg 1940 Lucy 

Vraagsteller

Paul Merkus





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 8 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Ben u zeker van 1940? Wellicht is de foto een paar jaar eerder gemaakt en dat zal in in de tropen zijn geweest. Zie de tropenkleding van de man.

Gezien de aantekening van "Lucy"; kan het gaan om het echtpaar Henricus Eugenius Rijnders en Lucia Maria Verkouteren.

BS 's-Gravenhage Huwelijk 27/9/1933 akte A1172, Bg Henricus Eugenius Rijnders, 47 jaar, geb./won. te 's-Gravenhage, zonder beroep, gescheiden echtgenoot van Femmigje Jacoba Hilda Kiers, zoon van Willem Jan Jacob Rijnders, +, en Louise Henriette Stoelman, +, en Bd Lucia Maria Verkouteren, 40 jaar, zonder beroep, geb./won. te 's-Gravenhage, gescheiden echtgenote van Willem Zeno Marcella, dochter van Hendrik Jacob Willem Verkouteren, zonder beroep, won. te Voorschoten, en Maria Petronella Tijken, +. (bron: wiewaswie.nl en site haagsgemeentearchief.nl) 

Henricus Eugenius Rijnders huwt(1) (bij volmacht ("met de handschoen")) 's-Gravenhage 17/4/1920 (akte A458) met Femmigje Jacoba Hilda Kiers, 18, geb. Nijmegen, won. te Scheveningen. De bruidegom is in 1920 immigratie-ambtenaar en won. te Singapore in Engelsch-Indië. (bron: wiewaswie.nl en site haagsgemeentearchief.nl)

W. van der Kooij

Bedankt voor deze heel interessante suggestie! Inderdaad zou de foto ook iets eerder dan 1940 genomen kunnen zijn. Of het in de tropen was, weet ik niet, misschien was dit zijn zomerse kleding.... Maar wat me wel doet twijfelen of dit inderdaad dat echtpaar is, is hun leeftijd. Dit huwelijk was voor beiden hun tweede huwelijk (voor ieder na een scheiding) en zij waren bij hun huwelijk in 1933 al 47 en 40 jaar oud. En dan nog drie kinderen???

Paul Merkus

Mogelijk zijn de kinderen niet (allemaal) uit dit voor beiden tweede huwelijk.

W. van der Kooij

Ja, dat zou natuurlijk ook kunnen, die twee jochies lijken zeker wel broertjes en veel op hun vader, en het jongste dochtertje meer op haar moeder (die dan rond de 43 zou zijn). Aannemelijker, maar dit kunnen we vast niet nader achterhalen.

Paul Merkus

Als het hier inderdaad om Henricus Eugenius RIJNDERS gaat, dan is deze link mogelijk interessant: https://oorlogsgravenstichting.nl/personen/132131/henricus-eugenius-rijnders

Hij is namelijk oorlogsslachtoffer (gefusilleerd in 1945) en ligt begraven op het ereveld in Loenen. Op deze webpagina is ook een link naar het nationaal archief met daarin diverse documenten die van belang kunnen zijn. 

John Kramer

Bedankt voor deze aanvulling, bijzonder dat deze man op de laatste dag van oorlog gefusilleerd is. Maar tegelijk voedt dit ook de twijfel dat het gezin op de foto toch niet deze Henricus Eugenius Rijnders en Lucia Maria Verkouteren zouden zijn.

Ik vond nog een andere foto waarop ook ene “ome Jos” staat, de broer van Lucia. Maar Lucia Verkouteren heeft alleen een oudere zus. Ook heb ik navraag gedaan bij mijn tante van 96 die zich wist te herinneren dat de gezochte familie destijds woonde op de Parkweg in Voorburg. Hij was “onderwijzer in Indonesië“, echt wel wat anders dan “immigratie-ambtenaar in Singapore”, denk ik.

Paul Merkus

Wellicht een ander aanknopingspunt met de combi Reijnders / Parkweg te Voorburg?

(bron: de Tijd 6-12-1943)

 

(bron: NRC 5-3-1976)
Echter geen link met onderwijs op het moment van trouwen van H.Th.M. Reijnders (37, handelsbediende) met Cecilia Maria Josepha van Huet (24, z. beroep) op 7 mei 1930 te Rotterdam (akte nr.1633). 

LeoP

Bedankt voor de opmerkzaamheid om een familie Reijnders te vinden die qua tijdvak klopt en ook op de Parkweg in Voorburg. Jammer dat het toch geen volledige match lijkt vanuit vanwege het beroep en de voornaam van mevrouw…

Paul Merkus

Heeft u ook een suggestie?