stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 4731

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

De foto heb ik aangetroffen in de nalatenschap van mijn vader. Aan de hand van het zichtbare kenteken is de foto eind jaren '80 van de vorige eeuw gemaakt.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wat is het adres van het huis, met name welke plaats?

Steekwoord(en)

huis adres plaats 

Vraagsteller

J.A.B. (Han) Schoorlemmer





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 5 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Heeft het tekstdeel (in spiegelbeeld) in het linkerraam naast de voordeur u niet verder geholpen? Op de originele foto zal dat vermoedelijk wat scherper zijn en dus beter leesbaar.

W. van der Kooij

Dat had ik nog niet eens gezien! Ik heb het raam opnieuw apart ingescand, nu met hoge resolutie. Het is een witte vlag met een rood kruis en de tekst. "Het rode kruis altijd thuis". Ik ga  opzoeken of dit wellicht een lokale of regionale slogan van het Rode Kruis was. Bedankt voor de suggestie!

J.A.B. (Han) Schoorlemmer

Ik denk dat het de Hoge Hondstraat in Deventer kan zijn (nu ter hoogte van 150). 

Op de Gooszenstraat stond een gebouw van het Rode Kruis. Ik denk dat ik dezelfde kozijnen ed zie op de achtergrond.

Ik heb plaatjes en foto's vergeleken van de bouw van het Rode kruis gebouw en vergeleken met Google maps. 

Ik wilde ze hier plaatsen maar dat gaat helaas even niet....

Gomersbach

Mevr. Gomersbach: dank voor de suggestie. Deventer is wel beetje een verrassing, maar het zou kunnen als ik de foto toch via iemand anders heb ontvangen dan mijn vader. Het is niet uit te sluiten.
Ik heb met Streetview naar het adres gekeken.https://www.google.com/maps/@52.2647342,6.1673267,3a,32.2y,178.48h,88.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9KR68gxV1e7D0Pnmi3WMKQ!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

Het lijkt inderdaad best wel op het huis op de foto, maar ik denk toch dat dit niet hetzelfde huis is als ik kijk naar de positie van de voordeur ten opzichte van de bovenramen. Op de foto lijkt de voordeur meer rechts te zitten tussen de twee bovenramen en op de Hoge Hondstraat zit deze meer links onder het linker bovenraam. Het zou een ingrijpende verbouwing betekenen als het toch om dit adres gaat. 

Niettemin ben ik nog wel benieuwd naar uw vergelijk van plaatjes en foto's, ik stuur u hiervoor even een berichtje via het profiel.

J.A.B. (Han) Schoorlemmer

Opgelost via https://www.zoekplaatjes.nl/index_home.html?https&&&www.zoekplaatjes.nl/4100/4114.html. Het adres van de woning is Boslaan 3 in Son. De oudste zus van mijn vader heeft daar gewoond. Ik wist wel dat zij in Son heeft gewoond, maar niet welk adres.

Iedereen bedankt voor het meekijken en meedenken!

Opgelost.

J.A.B. (Han) Schoorlemmer

Heeft u ook een suggestie?