stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 681

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Bij het zoeken naar Geffense foto's in de fotobank van het Brabants Historisch Informatie Centrum kwam ik deze foto tegen. Het betreft een foto die gemaakt is in 1945 in Geffen, Papendijk 23. Het is de zilveren bruiloft van fam. J. van Erp - v. Laanen en volgens de gegevens is het een familieportret.

Het identificatienummer in de fotobase is: 1636-000454.

Link naar de foto:
http://beeldbank.bhic.nl/index2.php?option=com_memorix&Itemid=0&task=result&result=&resultplugin=topview&rpp=1&topviewIndex=0&PhotoID=1636-000454&cp=10

Vraag over deze afbeelding gesteld

Staande op de middelste rij vanaf links zijn voor duidelijk herkenbaar Petrus van Erp (1898-1969) en Johanna Helena van Tuijl (1896-1982), mijn opa en oma van vaders kant. Wat was de precieze relatie met het zilveren bruidspaar en wie kan de rest van de mensen noem die op de foto staan?

Steekwoord(en)

Petrus van Erp Geffen 1636-000454 zilveren bruiloft Papendijk 

Vraagsteller

Piet en Ans van Erp





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 3 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Een snelle scan door de huwelijksregisters van het BHIC levert binnen de kortste keren resultaten op. J. van Erp is Jacobus van Erp, een broer van Petrus (Piet). Dus nu heeft Jacobus ook een gezicht gekregen voor mij. Blijft de nieuwsgierigheid naar nog meer gezichten bij namen van het nageslacht van Cornelis van Erp. Dus wie staan er nog meer allemaal op deze foto?

Piet en Ans van Erp

Hoi Piet, Wat leuk om een foto van een zus van mijn opa en haar man te zien. Ik ben dus een achternichtje van jou van de Van Tuijlen kant. Mijn opa is Tôntje van Tuijl (Antonius), broertje van jou oma. Mijn vader is de oudste zoon, Tiny van Tuijl en woont in Geffen. Ik doe wat aan stamboomonderzoek en vind het daarom ook heel leuk dat ik nu een foto van hun heb. Zo heb ik gisteren ook ontdekt waar de opa van jou oma (Andries van Tuijl) vroeger gewoont hebben in Geffen. En nog een generatie terug. Groetjes van Heidi van Tuijl.

Heidi van Tuijl

Op deze foto zie ik links van Jacobus (Jan) van Erp zijn dochter Antonia (Thoy) die getrouwd was met van Oirschot en ze woonden in Tilburg. Rechts van Petronella van Laanen zit hun zoon Johannes (Jo), daarnaast zit hun dochter Cornelia (Cor),  daarnaast Petronella (Pieta) en dan Jacoba (Coby) als ik het goed heb. Hun dochter Johanna (Annie) en dochter Francisca (Rees) staan er vast ook op maar die kan ik niet heel duidelijk zien.  Jacobus (Jan) van Erp is de broer van mijn vader Franciscus (Frans) van Erp.

Francine Deliën van Erp (Tilburg)

 

Francine Delien

Heeft u ook een suggestie?