stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Regio Noord-Oost Brabant, index bevolkingsregisters : Nog even niet online.



Profiel afbeelding

Hallo allemaal,

Deze prachtige aanvulling trof ik gisteren aan op www.geneaknowhow.net

 

14-1-2010 [Provincie Noord-Brabant - internet]

  • Regio Noord-Oost Brabant, index bevolkingsregisters 1826-1939 [ZOEK] bevat de plaatsen (tussen haakjes de voormalige gemeenten): Bernheze (Dinther, Heesch, Heeswijk, Nistelrode); Boekel; Boxmeer (Beugen en Rijkevoort, Boxmeer, Maashees en Overloon, Oeffelt, Sambeek, Vierlingsbeek); Cuijk (Beers, Cuijk en St. Agatha, Haps, Linden); Grave (Escharen, Gassel, Grave, Velp); Haaren (Esch, Haaren, Helvoirt); Landerd (Reek, Schaijk, Zeeland); Lith (Alem-Maren-Kessel, Lith, Lithoijen, Oijen, Teeffelen); Maasdonk (Geffen, Nuland); Mill en St. Hubert; Oss (Berghem, Deursen-Denneburg, Dieden-Demen-Langel, Herpen, Huisseling-Neerloon, Megen-Haren-Macharen, Oss, Ravenstein); Schijndel; Sint-Michielsgestel (Berlicum, Den Dungen, Sint-Michielsgestel); St. Anthonis (Oploo, Wanroij); Sint Oedenrode; Uden; Veghel (Veghel, Erp) en Vught (Cromvoirt, Vught) / Region North-East Brabant, index population 1826-1939 [SEARCH] with the municipalities (enclosed in brackets the former municipalities) listed above

Op mijn vraag aan het BHIC waar en hoe ik ze zou kunnen doorzoeken kreeg ik vandaag het volgende bericht:

Door een intern misverstand werd het overzicht van de bevolkingsregisters al online gezet, terwijl de indexen nog niet gepresenteerd worden - deze worden nu gecontroleerd, voordat ze definitief vrij worden gegeven. Even geduld dus nog... en excuses voor het ongemak. Ze komen zo snel mogelijk online.   Met vriendelijke groet,   Christian van der Ven Coördinator Studiezaal
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum


Nog even wachten dus, maar alles komt goed. vr.gr. Johanna

 

Johanna - 15 jan 2010 - 22:17

Ook ik zag de update op geneaknowhow.net en zocht te vergeefs naar de bevolkingsregisters van Sint-Oedenrode en Veghel....

De site van het BHIC is naar mijn mening de laatste jaren niet beter geworden. Ik wacht al jaren op de invoering van de DTB-boeken van o.a Sint-Oedenrode, Ravenstein, Oss e.a. en tot nu niets.

Op de site van eindhoven (digitalestamboom) is veel meer te zien van die omgeving, waarom dan niet op BHIC?

eric - 16 jan 2010 - 00:13

Hallo Eric,

Ja, het is niet allemaal "eerlijk" verdeeld ,he. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Maar ja, wat denk je ?  Het zijn wel allemaal mensenhanden en -hoofden die dit alles moeten verwerken en verwezelijken.Veel wordt ook door vrijwilligers gedaan.

Ik zou dus zeggen:

Wat let je, geef je op als vrijwilliger en weer 2 mensenhanden en 1 hoofd meer.Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

We moeten maar niet mopperen. Alles is hier gratis en voor niks. Prachtig toch.

Toen ik begon met deze heerlijke hobby begon stond er nog niets op het internet en moesten we voor alles naar de archieven.  Waar is de tijd gebleven??  We zijn wel een beetje(erg) verwend tegenwoordig.

Maar mij is verteld dat ze op het BHIC heel hard aan het werk zijn, dus is het nog even wachten geblazen en dan........... .

Sterkte, succes en geniet van je hobby.

vriendelijke groet,

Johanna

Johanna - 16 jan 2010 - 16:27

@Johanna: Dank voor het doorsluizen van mijn antwoord op jouw vraag.

@Eric: Jammer dat je onze site er de laatste jaren niet beter op vindt geworden. Ik begrijp dat dit samenhangt met het feit dat bepaalde bronnen nog steeds niet beschikbaar zijn?

Dat is inderdaad een probleem.

Wij hebben tientallen vrijwilligers, die iedere week wel een of twee dagdelen hun tijd geven om meer en meer genealogische gegevens in te kloppen. Vooral de dtb's zijn lastig, omdat niet iedereen dat oude schrift kan lezen - de nadruk ligt vooralsnog dus op het invoeren van de burgerlijke stand. Uiteindelijk gaat het in totaal natuurlijk om miljoenen persoonsvermeldingen, dus da's niet op een achternamiddag gebeurd... ;-)

Van de plaatsen die jij noemt is overigens op de website van Eindhoven weinig tot niets te vinden hoor, misschien wel van enkele buurgemeentes, als ze behoren tot het lokale werkgebied van het RHC Eindhoven. Alle archiefdiensten richten zich bij het invoeren natuurlijk allereerst op de gemeentes waarvan zijn de archieven beheren.

Met vriendelijke groet,

Christian van der Ven

Coördinator Studiezaal BHIC

Christian van der Ven - 16 jan 2010 - 16:28

@ Eric:

De scans van de DTB's van St.-Oedenrode staan overigens al wel ter inzage op de website van het BHIC (zie onder "wat zit er in?"). Het enige dat nog ontbreekt is de index, maar het waarom daarvan is door Christian hierboven al toegelicht.

Als je wil kun je dus al wel bladeren in de registers; tijdrovend, dat wel, ook vanwege het oude schrift, maar ik heb er zelf al weer wat gegevens mee kunnen vinden, en ben dus wel blij met de inspanningen van het BHIC!

Groet, Hellen

Hellen - 17 jan 2010 - 14:18

En anders eens een bezoekje aan het BHIC in Den Bosch, Zeker een aanrader.

carola - 17 jan 2010 - 14:24


Dag Helen, bedankt voor de aanwijzing, ik had het nog niet opgemerkt, op de site van het BHIC klik ik regelmatig op "laatste wijzigingen" en daar staat het niet aangegeven. Ook op Geneaknowhow stond daarover niets vermeld.

Met de scans kan ik nu tenminste verder!

En Carola, ik zal dolgraag het archief in Den Bosch willen bezoeken maar daarvoor moet ik elf uur vliegen...

eric - 17 jan 2010 - 17:39







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu