stamboomforum

Zoekplaatjes

Johannes Overmars werd geboren in Deventer op 30 sept 1887. Hij sneuvelde in de eerste wereldoorlog in de slag bij Verdun (Noord Frankrijk). Jo was gehuwd met Antonia Post. Zes weken na hun huwelijk kwam Antonia door een ongeval om het leven. In Het Vaderland van 18 febr. 1919 staat dat "de bekende sportman Johannes Overmars in dienst van het Amerikaanse leger is gesneuveld".
Welke sport beoefende Johannes? Waar ontleende hij zijn bekendheid aan? Waar zijn ooit sportprestaties van hem vermeld?


Meer over dit zoekplaatje

Dit is een foto van het begin van de vorige eeuw. Rechts op de foto staat mijn Opa Jan de Maar geboren 12 oktober 1877 te Kampen. Op 12 november 1914 is hij getrouwd met mijn Oma Annetje de Maar-Labots, zij staat niet op de foto. Ik ga ervanuit dat deze foto voor hun huwelijk is gemaakt. Mocht iemand een van de overige familieleden herkennen, dan zou ik dat geweldig vinden. Mijn stamboom staat op geneanet en de gebruikersnaam is -ineke1944- (zonder streepjes)


Meer over dit zoekplaatje

Deze foto vond ik in het album van mijn tante Grada Meijer. Ik kan niet exact het adres lezen van de fotograaf maar ik denk dat er staat: Voorstraat 31 te Utrecht. Grada Meijer woonde op de Biltstraat in Utrecht.
Ik wil weten wie er op de foto staat en wanneer de foto is gemaakt.


Meer over dit zoekplaatje

Beide foto's zijn gemaakt door een fotograaf op het adres Steenweg 18 te Utrecht. Ik heb ze gevonden in een album van mijn tante Grada Meijer.
Wie zijn de personen die op deze foto's staan en wanneer zijn deze foto's gemaakt?


Meer over dit zoekplaatje

Jacoba Petronella Hendrika Nagtegaal geboren 31 januari 1893 en gestorven 1970 in Amsterdam
Wie herkent haar?Dit is dus mijn oma die in ons gezin doodgezwegen werd omdat ze mijn vader bij ha


Meer over dit zoekplaatje

Zijn naam is Janus van der Linden staat op de achterkant van de foto.
Mijn vraag is wie kent of herkent deze persoon is een foto uit diensttijd in de tweede wereld oorlog .Mijn schoonvader


Meer over dit zoekplaatje

Dit zou mijn onbekende grootvader kunnen zijn. Er is een naam Jacob Poldervaart genoemd (geboren ca 1906 uit streek Het Westland ?), maar dit is nooit bevestigd. Jacob Poldervaart was een zeer ondernemend man, hij werkte als landbouwconsulent, bezat enige renpaarden en bezocht paardenraces, bezat een deel van een varkensgroothandel in Ouderkerk aan den IJssel (ZH) en deed mee met zijn zwager in een transportbedrijf. Hij kwam regelmatig in de streek rond Rotterdam. Hij is ooit naar Canada en Australe geemigreerd, maar is weer teruggekomen en is nooit getrouwd geweest.
Wie is deze man en wat is er van hem bekend ? Dit zou mijn onbekende grootvader moeten/kunnen zijn. Wie kan mij helpen ?


Meer over dit zoekplaatje

Omgeving Oudewater, ca.1916, Johannes Sluys
Wie herkent mensen? Foto gemaakt ca.1916 in Oudewater. Op de foto herken ik alleen Johannes Sluys (1890-1970).


Meer over dit zoekplaatje

Deze foto maakt deel uit van de verzameling van Dick Paternotte (1929-2000). Op de foto staat vermoedelijk een Paternotte.
Wie is deze man ? Vermoedelijk een Paternotte of iemand uit zijn kring.


Meer over dit zoekplaatje

Wie herkent de achterkant van deze voorouderlijke boerderij? Het kan gaan om 'Brinkerhof' (Heegherhoek 2 Vorden, of ''t Oortwien' (Broekweg 2, Wichmond), of misschien 'Vogelenzang' (Vorden). Of is het een andere? Graag uw advies. Bij voorbaat dank!
Wie herkent deze boerderij?


Meer over dit zoekplaatje