stamboomforum

Zoekplaatjes

foto genomen eind jaren 30 in Zutphen, op de achterplaatsjes in de Hemonystraat of aan de Tademastraat, de achterplaatsjeswaren tot in de jaren 60 bij deze woningen nagenoeg gelijk
wie zijn de vrouw en het kindje op de foto, de man is bekend dat is nl. mijn vader geboren in 1919, de vrouw en het kind


Meer over dit zoekplaatje

G.H. Kamp, heeft gewoond aan Dorpsweg (78?) in Maartensdijk Dit staat op achterkant foto
Is deze man nog in leven, en/of familie van mijn Opa Hendrik Jan Kamp uit Almelo? Misschien de vader van Dirk Kamp ?


Meer over dit zoekplaatje

Dit is mijn oma Cornelia Maria Albers staat geen foto graaf op .ik denk in Amsterdam voor haar deur ongeveer jaartal denk 1950 .zus was getrouwd met mc Cornelisse
Waarom foto af is geknipt. Ik weet ze had 13 kinderen waar was mijn opa en waar waren mijn vader en zijn 2 zusters en z


Meer over dit zoekplaatje

Van deze foto weet ik helemaal niets, afkomstig uit nalatenschap van mijn grootmoeder Reuvers-van der Goes. Aan de kleding en haardracht genomen 30-40-er jaren.
Wie is het (verlovings?) paar? Ook van de andere dames wil ik weten wie het zijn. Belangstellenden mogen de foto hebben.


Meer over dit zoekplaatje

Foto genomen door mijn grootvader Jan Reuvers rond 1900-1910 in Rotterdam of omgeving.
Wie weet wie dit zijn?


Meer over dit zoekplaatje

Deze foto komt uit mijn vaders archief. Gezien de samenstelling van het gezin heb eigenlijk twee opties: <br/><br/><br/>- familie Willem Daalhuizen - Witte met kinderen (in dat geval gemaakt in Vlissingen of Amsterdam?), na overlijden van Willem Daalhuizen 1921 is Janna Francina Witte hertrouwd met Hindrik Hilko Kannegieter in 1924. <br/><br/><br/>- familie Cornelis Hendrik Vlaander en Maatje Bakker en kinderen (in Brouwershaven or Rotterdam).
Kan iemand aan de hand van de kleding iets zeggen over datum van de foto?


Ik vind de leeftijden van de k


Meer over dit zoekplaatje

Dit is een foto van de familie van Johan Heinrich Hoffman (1872) (bovenste rij, 2e van links). Tevens mijn overgrootvader.
Wie kan de andere familieleden duiden?


Meer over dit zoekplaatje

De snorrenman rechts is mijn grootvader Cornelis Johannes de Rooij, geboren 24-12-1881 in St.Philipsland en overleden op 7-9--1955 te Schiedam. Hij was korporaal-stoker bij de Koninklijke Marine en de opname zal gemaakt zijn in Java.
Wie waren zijn collega snorrenmannen


Meer over dit zoekplaatje

Op de afbeelding is de beste vriend van mijn Opa te zien. Hoe hij heet weten wij niet (ik ben inmiddels al veel herdenkingsites afgegaan). Wie weet lukt het hier... Deze jongen is overleden in Neuengamme (volgens mijn moeder) of bij de scheepsramp in de Lübecker bocht. Samen met mijn Opa is hij in juli 1944 opgepakt en naar kamp Amersfoort gebracht. Op 8 september 1944 zijn zij op transport gezet naar Neuengamme. Ik vermoed dat deze jongen, net als mijn opa, soldaat of onderofficier was. Ook kan het zijn dat hij net zoals mijn Opa agent (politie) in opleiding was. Ik weet niet goed tot hoe ver hun vriendschap ging en of zij ook dezelfde opleiding genoten. Hij kan uit Buren komen of ze hebben elkaar in Alphen aan de Rijn ontmoet (waar mijn Opa in 1944 woonde). Als de jongen op de foto niet is overleden in Neuengamme, dan kan het ook tijdens de dodenmanstocht zijn geweest (te voet) of op het schip. Mijn Opa heeft met nog een ander bij de kade kunnen vluchten dankzij een 'barmhartige' Duitser die zei wel mis te schieten (en dat ook deed). Ik vermoed dus dat de jongen als was overleden. Wat ik zeker weet is dat deze jongen heel veel voor mijn Opa betekende en dat hij hier nooit over heeft kunnen spreken. De foto heeft altijd in zijn portefeuille gezeten
Wie is deze jongen. Overleden tussen 9-9-1944 en 3-5-1944 in Neuengamme of de Lübecker bocht


Meer over dit zoekplaatje

Ik ben op zoek naar Ellie. Of Elly of wat voor spelling dan ook... Mijn opa, oma, vader, moeder en oom zijn allemaal al overleden, helaas. Het enige aanknopingspunt dat ik nu nog heb is een aangetrouwde tante... In diverse familiefotoalbums kwamen er 2 of 3 foto's tevoorschijn van mijn vader, oom, oma en een onbekend meisje. Kennelijk dus ene Ellie (of Elly, etc). Mijn (nog enig levende) tante wist mij te vertellen dat zij opgenomen is geweest als pleegzusje in de familie Lassche. Volgens deze tante was haar moeder een vriendin van mijn oma Lassche (geboren Staal). Ellie is dus vanaf haar 4e tot aan haar 11e (dus maar liefst 7 jaar) een soort van "zusje" geweest voor mijn vader en oom. Wie kent Ellie?
Wie is Ellie?


Meer over dit zoekplaatje