stamboomforum

Zoekplaatjes » Overzicht

Klik om te vergroten
Eind jaren 1980 heb ik op Rotterdam-Zuid in een boekwinkeltje op de Strevelsweg een schilderij gekocht dat met "A.Veldhuis" was gesigneerd en vermoedelijk in 1977 was geschilderd. Volgens een notitie op de achterzijde was het een (fantasie)afbeelding van Isobel Gowdie, een zelfverklaarde Schotse heks uit de 15e eeuw. Volgens de inmiddels overleden verkoper zou deze A.Veldhuis daar in de buurt hebben gewoond. Het werk is genummerd "163" zodat Veldhuis vermoedelijk niet aan zijn eerste proeve van bekwaamheid toe was. Hij leek ook in zijn werk een ervaren schilder te zijn en bovendien iemand met historische kennis. Op de site van het RkD is er geen A.Veldhuis te vinden, die in aanmerking zou komen.
Wie heeft er gegevens van de kunstschilder A.Veldhuis en kent nog andere werken van zijn hand ?

Meer over dit zoekplaatje

Klik om te vergroten
Mogelijk zijn dit Jacob Schoon en Grietje Schermer, gehuwd 5mei 1850 te Bergen, met hun oudste zoon Jacob, geboren 1851. maar het kan ook zijn dat het Hendrik Jacobsz Prosper en Maartje Schagen zijn,met hun oudste zoon Jacob, geboren 1842 Kolhorn. Jacob en Grietje zijn de ouders van mijn overgrootvader, Arien Schoon, geb 1859 Nieuwe Niedorp, en Hendrik en Maartje de ouders van mijn overgrootmoeder IJtje Prosper, geb 1864 te Barsingerhorn.
Opvallend is het mutsje wat de vrouw op heeft,maar ook de kleding van de man [de grote strikdas]. Kan iemand zeggen wa ...

Meer over dit zoekplaatje

Klik om te vergroten
16/03/1630 Compareerden als vooren Jan Gerritss van ......... ...........Michiele Verlet ..........Edron Frere.....Jean Cordier .....15 maanden ...........? <br/>ondertekend door Jean Girad
Transcriptie gevraagd Huwelijksintekening

Meer over dit zoekplaatje

Klik om te vergroten
Deze foto van een padvinderskamp (althans zo lijkt het) zat in het familiealbum. Er staat geen informatie op de achterkant. Geen namen, geen plaats, geen datum. De foto moet gemaakt zijn vóór 1950. Geheel rechts zit Hubert de Vreede uit Vaals.
Wie weet waar en wanneer deze foto genomen is, in welke plaats, en wie weet de namen van de andere personen?

Meer over dit zoekplaatje