stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Ga Stemmen, STEM OP GENLIAS



Profiel afbeelding
Stem uitgebracht.
Hopelijk met succes.
MVG-Paul

Vanduynhoven Paul - 19 sep 2012 - 15:12

Goeie aktie, helemaal mee eens. Hoop dat het helpt.

Uitgeschreven lid - 19 sep 2012 - 15:34

Goede actie, sta ik helemaal achter.

Loek.

Loek Peulen - 19 sep 2012 - 20:57

Op een paar na 3000 bereikt. Onthutsend veel.

Leo Bijl - 20 sep 2012 - 02:22

Stemmen tegen vooruitgang. Onbegrijpelijk. Genlias loopt op zijn laatste benen, zo geven ze zelf aan.Waarom zo achterdochtig en wantrouwend? Het heeft niemand hier nog een cent gekost, en alle officiele informatie geeft aan dat Wiewaswie als zoekmachine gratis blijft, net zoals Genlias.Wiewaswie biedt een service, evenals Genlias, maar het is niet iets waar we recht op hebben.

Taco Goulooze - 20 sep 2012 - 07:57

 

Beste Taco,

Stemmen tegen vooruitgang. Onbegrijpelijk.

Ik ben niet tegen vooruitgang, maar als je maar 5 minuten WieWasWie gebruikt, zul je moeten constateren, dat WieWasWie een GROTE ACHTERUITGANG  is.

Nu wordt er wel beloofd, dat op 1 november 2012 alle problemen zijn opgelost en een aantal gebruikerswensen zijn geïmplementeerd, maar ik betwijfel sterk of ze dat gaat lukken in pakweg de komende 45 dagen, wat ze niet is gelukt is de afgelopen 5 jaar.

Met vriendelijke groeten,

Ton Mondt

Ton Mondt - 20 sep 2012 - 08:29

Beste Taco,

Zouden duizenden mensen en vele mensen die vrijwillig de gegevens hebben ingeklopt, waar ook ter wereld, het allemaal mis hebben?

Ik kom wekelijks in de archieven en overal hetzelfde geluid.

Waarom Genlias op zijn laatste benen loopt, ja als je alles op een hoop gooit bij het CBG, dan kan dat niet goed gaan.

Indien Genlias en WWW apart gescheiden zouden worden, was dat probleem er niet, maar o zo makkelijk om zich te verschuilen achter de centen.

Het geduvel met STAP en de voortgang heeft onnodig veel geld gekost.

Ik kan niet anders schrijven dan:

Deelnemende Archieven project WWW:

Beseft U wel, dat U als overheid naar de gebruikers moet luisteren en dat U er voor hen bent en niet andersom.

Zonder gebruikers is er n.l geen bestaansrecht.

Genlias op de kabel houden, zolang WWW niet naar behoren kan presteren.

Wat dit inhoud, lees de vele reacties en topics, die reeds over dit onderwerp zijn geschreven (o.a.) op dit forum.

Stem voor en op Genlias.


http://bit.ly/PZkkdO

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 20 sep 2012 - 09:53

Dank je Everardus

ik had het niet beter kunnen verwoorden

Jan

Jan Middelkoop - 20 sep 2012 - 11:28

Ben ik helemaal mee eens, ik heb inmiddels gestemd.

J.H. van Nieuwpoort - 20 sep 2012 - 14:18

een grof schandaal om Genlias nu al uit de lucht te willen halen terwijl het alternatief nog in een beta fase verkeert en voorlopig niet de functionaliteiten van genlias kan overnemen. Kennelijk ontbreekt het bij WieWasWie aan een goed bouwteam met ervaring op het gebied van genealogie of heeft men onvoldoende gekeken naar andere sites en geluisterd naar de eindgebruikers... de grootste fout die je in software ontwikkeling kunt maken!!

ik steun van harte het initiatief, maar ben bang dat de beslissing al genomen is...

Jos van Rijn - 20 sep 2012 - 17:43

Beste forumleden,

Het volgende regeltje komt bij WieWasWie vandaan:

Update 18 september 2012: GenLias heeft een bericht geplaatst over het stopzetten van de website. Zie het bericht op GenLias.nl

Mijn conclusie had ik al eerder getrokken.

Dit stukje proza was al eerder te lezen in een andere topic.

Met vriendelijke groeten,

Ton Mondt

Ton Mondt - 20 sep 2012 - 18:00

Mijn eerste ervaringen met WWW zijn nogal teleurstellend. Voornamelijk doordat het onmogelijk blijkt een genealogisch overzicht in tekstvorm te genereren van de ingevoerde personen. Dus het maken van een overzichtelijke genealogie, parenteel, kwartierstaat of stamreeks (hetzelfde euvel heeft MyHeritage). Wat WWW laat zien als stamboom is iets grafisch wat nogal onoverzichtelijk is (zie de beschrijving van J H te Wierike hiervoor, 17 sept). Ook moest ik wennen aan WWW’s definitie van stamboom, omdat de hiervoor genoemde genealogische overzichten en combinaties ervan allen vallen onder het begrip stamboom, terwijl ik geleerd heb dat men alleen een genealogie soms stamboom noemt.


Op mijn vraag aan WWW over het gemis van genoemde overzichten antwoordde WWW dat het stamboomgedeelte (dus het genereren van een ‘stamboom’) bedoeld is voor beginnende genealogen en de ervaren genealoog vooral baat heeft bij de zoekfunctie op één centrale plek. Wie na het verzamelen en invoeren van  personen meer wil doen met die personen zal m.b.v. gedcom gebruik moeten maken van andere bestaande genealogische programma’s, zegt WWW. Het CBG zou geen blaam treffen volgens WWW, maar staat er kennelijk wel achter, denk ik. Dus werken met WWW alleen betekent dat je het zonder een overzichtelijk (stukje) genealogie, parenteel, kwartierstaat of stamreeks moet stellen. Al zou dit geen gemis zijn voor een beginnend genealoog, heb ik juist bij het invoeren van personen en/of data af en toe behoefte aan zo’n (stukje) overzicht in tekstvorm. En wat is niet makkelijker als je iemands afkomst wil laten zien om een (stukje) kwartierstaat te maken (op de standaard wijze, al dan niet geprint).


Omdat ik helemaal niet zit te wachten op de derde functionaliteit van WWW, het ‘sociale media’-achtige onderdeel (zoals bij MyHeritage), hoop ik dat de resterende zoekfunctie in elk geval GenLias evenaart met minstens dezelfde functionaliteit en hoeveelheid gegevens. 

piet willeboordse - 20 sep 2012 - 21:58

Zowel mijn partner als ik hebben beiden gestemd.

Ook ik heb een hele waslijst met klachten gestuurd naar WWW en kreeg als antwoord dat men met vakantie was en mij daarom niet kon helpen.

Jeanne - 21 sep 2012 - 17:30

De 4000 is gepasseerd.

Leo Bijl - 24 sep 2012 - 14:23

Hallo Jeanne,

Stel je eens voor dat ze niet terug komen van vakantie???????????????.

Groet ien lejeun

ien lejeune - 24 sep 2012 - 14:43

Proficiat, op naar de volgende 4000. Dat zou moeten lukken.

Ien lejeune

ien lejeune - 24 sep 2012 - 14:44

Hou Gen Lias voorlopig in de lucht, totdat www 100% werkt!!

Ton Polhuis, Purmerland

a.polhuis - 25 sep 2012 - 10:07

Lift omhoog.

4800.

Leo Bijl - 1 okt 2012 - 11:31

Blijft Genlias in de lucht???

De indruk die heb over gehouden aan een bijeenkomst van vrijwilligers bij het HCO, is dat het op 1-11-2012 afgelopen is met Genlias.

Vol overgave werd ons verteld dat alles op tijd zou werken. Ik heb daar mijn vertrouwen in opgezegd.

Nee, het is gewoon weg een financiele aangelegenheid.

De deelnemende instellingen willen niet betalen voor zowel genlias als WWW.

Maar wat een drama is het zoeken in WWW, ook zijn fouten in de software niet opgelost. Tevens staan niet de gegevens van alle deelnemende instellingen er in en komen in de aanwezige documenten fouten in. (ik ga ze niet allemaal opnoemen, want dat is nu genoegzaam gedaan) Er moet nog zoveel gebeuren, dat ik daarin geen vertrouwen heb.

Volgens mij verdient de huidige versie van WWW niet de status B, maar A.

Of FS door toe doen van WWW op zwart gaat in NL werd geantwoord met de opmerking dat het aan de politiek is. Zij moeten zich nog uitspreken naar aanleiding van vragen aan de bewindvoerders.

Dus ook dat onderdeel wordt in nevelen gehuld.

J.H. te Wierike - 1 okt 2012 - 12:10


Ik heb ook mijn stem uit gebracht, inderdaad is niet iedere verbetering een goede verbetering. Een hele goede actie. Ik hoop dat Genlias dan ook voort blijft bestaan.

Tonia - 1 okt 2012 - 14:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu