stamboomforum

Evenementen » Laat genealogische informatie digitaal tot u komen

Laat genealogische informatie digitaal tot u komen wordt georganiseerd door NGV, afdeling Amersfoort eo.

Beschrijving

Bob Coret, oprichter van Coret Genealogie, biedt via zijn onderneming diverse populaire hulpmiddelen op internet voor stamboomonderzoekers:
* Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/) biedt u de mogelijkheid om eenvoudig genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet te plaatsen. U krijgt suggesties over de mogelijke locaties van scans van akten bij archieven. Maandelijks worden alle stambomen geanalyseerd om overeenkomsten te vinden, deze mogelijke aanknopingspunten kunnen u weer verder helpen in uw onderzoek.
* Het Stamboom Forum (https://www.stamboomforum.nl/) brengt stamboomonderzoekers digitaal in contact met elkaar rondom genealogie, archieven, geschiedenis en familienamen. Via de diverse fora kunt u vragen stellen, feedback geven, tips uitwisselen, ideeën opperen en nieuws melden. In het Wie (onder)zoekt wie? register kunt u de familienamen opgeven en/of opzoeken die u (onder)zoekt.
* De website Familie Archivaris (https://www.familiearchivaris.nl/) biedt stamboomonderzoekers een besloten virtuele ruimte waar een digitaal familiearchief gevormd kan worden. U kunt er familieleden uitnodigen om te participeren in het familie archief: zij kunnen het familie archief inzien, vullen met materiaal zoals foto's en scans, familieverhalen schrijven en reacties toevoegen!

Vanavond zal Bob vooral ingaan op zijn meeste recente project: Open Archieven (https://www.openarch.nl/). Via deze website kunt u de grootste database met historische persoonsvermeldingen (214 miljoen) in archiefstukken doorzoeken. Deels zijn deze direct gekoppeld aan aktes en/of registers. Er worden echter per akte ook suggesties gegeven voor gerelateerde bronnen en er wordt er extra contextinformatie gegeven. Hoe de site precies werkt en wat u er allemaal kunt vinden legt Bob ons allemaal haarfijn uit. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen aan Bob.

Meer info: https://ontdekjouwverhaal.nl/event/amersfoort-lezing-genealogie-online-en-open-archieven/

Steekwoorden:

Datum/tijd

donderdag 20-02-2020 om 20:00 - 22:00   Calender

Locatie

Kerkelijk Centrum “De Brug” Amersfoort
Schuilenburgerweg 2, Amersfoort


Bezoekers

Komt u?

U kunt de smoelen van de leden alleen zien als u bent ingelogd!
Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!