stamboomforum

Evenementen » Surinaamse bronnen voor familieonderzoek

Surinaamse bronnen voor familieonderzoek wordt georganiseerd door NGV afd. Betuwe.

Beschrijving

Op dinsdagavond (8-10) 21 januari 2019 in het Regionaal Archief Rivierenland geeft de afd.Betuwe van de NGV een lezing over: Surinaamse bronnen voor familieonderzoek. De Spreekster is de dochter van de eerste president van Suriname: Cynthia McLeod-Ferrier
Ze zal uitleggen en laten zien hoe je bij familieonderzoek gebruik kan maken van diverse Surinaamse bronnen, zowel de gedigitaliseerde als de alleen op papier beschikbare:
(i) de slavenregisters van 1863,
(ii) de lijst van gemannumiteerden 1830-1863 en
(iii) de fiches van Surinaamse geboorten, huwelijken en overlijdens 1840-1960.
De slavenregisters bevatten de namen, soms met geboortejaar, van alle mensen die vrij werden op 1 juli 1863 dus bij de afschaffing van de slavernij. Dit zijn wel mensen die op dat moment in het leven waren, dus als iemand zoekt naar de slavin-voormoeder die in 1860 al overleden was, staat die naam NIET in het register.
Interessant is dat familie verbanden ook genoteerd staan, dus broer van..., oom van... enz. Behalve de slavenregisters is er nog een belangrijke lijst, namelijk van gemannumiteerden tussen 1830 en 1863, dus voor de afschaffing van de slavernij. Verder zijn in het Nationaal Archief in Den Haag de fiches aanwezig van alle Surinaamse geboorte, huwelijks en overlijdensakten van ca 1840-1960.
De zaal is open vanaf half acht en de toegang is gratis.

Meer info: https://tinyurl.com/wvz6sbg

Steekwoorden:

Datum/tijd

dinsdag 21-01-2020 om 20:00 - 22:00   Calender

Locatie

Regionaal Archief Rivierenland
J.S. de Jongplein 3, 4001 WG Tiel, Tiel


Bezoekers

Komt u?

U kunt de smoelen van de leden alleen zien als u bent ingelogd!
Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!