stamboomforum

Evenementen » Landelijke Bijeenkomst HCC!genealogie De Bilt

Landelijke Bijeenkomst HCC!genealogie De Bilt wordt georganiseerd door HCC!genealogie.

Beschrijving

Het Programma van de bijeenkomst is als volgt:

11.00 uur

Opening door de Voorzitter de heer C. Heystek.

11.05 uur

Jacqueline Hofland-Poot: GensDataPro

Jacqueline is schrijfster van de Basisgids GensDataPro 3. Een zeer uitgebreid boekwerk, bestaande uit 40 hoofstukken en 500 pagina's waar alle mogelijkheden van GensDataPro aan bod komen. Het is ook digitaal (als PDF) beschikbaar en zodoende kan er heel snel naar een onderwerp gezocht worden. Eerder schreef zij al de vier In- en Uitvoergidsen voor GensDataPro 2.9.

Deze lezing is niet bedoeld voor de beginner, maar wel voor de gebruiker die zijn stamboom wil verfraaien met foto's en documenten. Met name het toevoegen van bronnen komt uitgebreid aan de orde. Sinds de mogelijkheid om deze bij WieWasWie, maar ook bij Open Archieven, als scans van de akten te downloaden is dit iets wat u kunt gebruiken als "bewijslast".


PAUZE van 12.30 tot 13.30 uur.

In de pauze kunt u gebruik maken van de uitstekende lunchfaciliteiten.

13.30 uur

Peter Eyckerman: Een genealogische benadering van portretfoto's

Deze lezing gaat dieper in op de vraag hoe je een foto of een fotoalbum in een genealogisch kader analyseert. Wat je kan doen met de informatie die die analyse oplevert, om tot meer achtergrond of identificatie te komen. Aan de hand van voorbeelden zie je wat er mogelijk is om vanuit een foto met een naam, of zonder naam, te komen tot (bevestiging van) identificatie en tot meer informatie over de persoon op de foto. We overlopen de methoden en technieken die je daarvoor kunt gebruiken, zoals dateren en analyseren van foto’s en fotoalbums, personen identificeren, online zoektechnieken en genealogisch onderzoek. We gaan nader in op het analyseren van een volledig familiefotoalbum of verzameling van familiefoto's.

15.30 uur

Sluiting door de Voorzitter.

Meer info: https://genealogie.hcc.nl/agenda/icalrepeat.detail/2023/06/03/2322/-/landelijke-bijeenkomst-hcc-genealogie-de-bilt.html

Steekwoorden:

Datum/tijd

zaterdag 03-06-2023 om 11:00 - 15:30 Google Calender Outlook Calender

Locatie

H.F. Witte Cultuur- en vergadercentrum,
Henri Dunantplein 4, De Bilt


Bezoekers

Komt u?

Er zijn nog geen Stamboom Forum leden die hebben aangegeven of ze wel of niet naar dit evenement toe gaan.


Let op: lees de beschrijving van het evenement goed! Het kan zijn dat inschrijving voor het evenement vereist is! Door op het Stamboom Forum aan te geven dat u komt, heeft u zich nog niet ingeschreven bij de organisator!