stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Huibert Lambertsz de Ridder

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
@ Kees;

Hallo Kees,
Ondanks dat ik bovenstaande informatie al wel heb, ben ik toch nieuwsgierig waar jij dit vandaan hebt.
Een aantal namen heb ik namelijk net iets anders door gekregen, kan zijn dat jij ze uit een archief hebt en dus de officiële achternamen hebt en ik niet.
Vandaar mijn vraag hoe je aan aan deze info bent gekomen.

groetjes Monica

Monica Boon

Beste Huibert.

Ik zag dat jij ook de familienaam de Ridder onderzoekt. Aan de antwoorden zie ik dat de meeste uit Zuid Holland komen. Waarschijnlijk is er dus geen connectie met mijn de Ridder. Maar je weet nooit.
Ik ben vastgelopen bij Hendrik de Ridder gehuwd met Jannetje Ruijs. Geen data geen plaats.
Waarschijnlijk zijn zij van rond 1715/1720. 3 van hun kinderen zijn wel bekend en worden allen geboren en hervormd gedoopt in Amsterdam.
Bastiaan de Ridder, 4-11-1742 gehuwd met Catharina Voltelen
Alida de Ridder, 29-4-1746 gehuwd met Johannes Erckhuijsen
Hendrik de Ridder 17-5-1750 gehuwd met Mietje Dekker.
Als je iets meer weet zou ik dat graag van je horen

Lida

A soeting

@ Lida,

Hallo Lida,
Ik heb je bericht gelezen en voor je gekeken in mijn informatie.
Helaas heb ik niemand die uit Amsterdam komt van de familie de Ridder, waarschijnlijk is er inderdaad sprake van een andere lijn.

Succes met je verdere speurtocht,

Monica

Monica Boon

Monica,
Een late ractie. Zoekende op internet stuite ik op "Genealogie Gomes - Lambertus Dirksz de Ridder", die ik op www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I18271.php heb kunnen openen en die voldoet aan jouw vragen. Misschien bekend, maar bij deze.
Ik ben zoekende naar familie de Ridder die komt uit Culemborg circa 1600.
Verder werd er gewezen op ene "Elisabeth" die is gedoopt 17-12-1730 in Everdingen, vader Lambertus Jansz de Ridder en moeder Trijntje Blok. Er is nog een Elisabeth die is * 10-7-1798 in Zijderveld. Deze familie heeft zich in verschillende plaatsen gevestigd, o.a. Ameiden en Amsterdam. Er word een link gegeven door Hellen, dat ene Frans * 10-4-1852 in A'dam zijn vader is Lambertus de Ridder en die komt voor in Amsterdam.
Voor nadere informatie houd ik mij ten zeerste aanbevolen.
Gaarne reactie Mvg. H.de Ridder

H.de Ridder

Kom je verder als je op Genlias zoekt op (1e persoon) Ridder en (2e persoon) Verveer ?

Ted Rensman

Monica,

Op 11 maart 2008 heb ik gereageerd op jou zoek tocht naar de fam. "de Ridder". Je zal wel denken dat is een hele tijd geleden, maar ik ben benieuwd wat jij al zo te weten bent gekomen over deze familie.

Heb je nog een link kunnen leggen naar dat waar Hellen over mailde, want deze Frans komt n.l. ook voor in mijn gegevens.

Hopende op positieve reaktie,

Mvg. H.de Ridder. 

H.de Ridder

Hi Monica, Mijn herinneringscapacitijd laat mij hier in de steek. Een jaar is een lange tijd als je 80 bent. Ik ben niet verder gekomen dan even voor 1600, toen Jean Chevalier Frankrijk verliet en zich in Leiden vestigde als laken verver en bij de inschrijving zich als Jan de Ridder voorstelde. Zijn 2 zonen deden dit ook. Zij waren allen in de textiel industry werkzaam in Leiden voor minstens 2 eeuwen als wevers, kaardenmakers, volders, buiswevers enz. Zij waren katholiek . De familie waarvan mijn vrouw een telg is heeft zich matig uitgebreid, maar ik heb niet iedereen. In hoofdzaak wonen zij nu meest in Noordwijk, den Haag en Rotterdam. Jean komt in mijn kwartierstaat voor op nr. 6144. Verder zoeken in Amiens is mij niet gelukt dank zij mijn gebrekkig Frans, het verlopen van de kostbare vacantiedagen en absoluut geen hulp van de franse "assistenten". Als ik je met iets kan helpen, laat maar weten. Mvrgr, Harry.

Mail, harrybeukersatozemaildotcomdotau (reduceren).

Harry Beukers

Ik kwam jullie draadje tegen toen ik een zoek deed op internet naar Lambertus de Ridder.  Ik ben momenteel bezig met de kwartierstaat van mijn tante Cor (Bertha Cornelia de Ridder) te doen.

 

Haar vader was Lambertus de Ridder geboren 30.10.1885 in Amsterdam.

 

Ik heb de de Ridder kant in Amsterdam terug kunnen brengen naar Gerrit de Ridder gedoopt ca 1717 in Heukelum.

 

Hij gaat in ondertrouw 4.10.1737 Amsterdam  (580/110)

Gerrit de Ridder van Heukelum oud 27 jaar opde Botermarkt geassisteerd met sijn vader Lambertus de Ridder tot Heukelum en Hendrina Brinkman van Amsterdam oud 20 jaar opde Cingel ouders doot geassisteerd met haar stiefmoeder Alida Vos.

Hij vaders consent goet ingebragt.

 

Via dit draadje ben ik een eeuw verder terug kunnen gaan.

 

Groet,

Jo

Jo tB

Hallo Jo, Helaas kan ik je niet verder helpen. Zie mijn antwoord aan Monica op 13-12-2010 over dit onderwerp. Als je een specifieke vraag hebt, fire away ! Vr gr Harry.

Harry Beukers

Je hebt in 2007 geschreven dat je vastliep met Hendrik de Ridder en Jannetje Ruijs.  Ben je verder gekomen?

Ik ben momenteel bezig met de kwartierstaat van mijn Tante Cor de ridder, dus kwam ik recentelijk deze draad tegen op stamboomforum.

Hendrik de Ridder ging in ondertrouw 12.5.1741 Amsterdam   (584/268)

Hendrik de Ridder van A (= Amsterdam) oud 32 jaar inde Blomstraat geass met sijn moeder Hendrikje Lering en Jannetje Ruijs van A. oud 28 jaren opde Rosegragt geass met haar moeder Jannetje Gabriels. Acte verleend 28.5.1741 om tot Slotderdijk te trouwen.

2.10.1742 (19/333) poorter geworden Hendrik de Ridder van Amsterdam (geen beroep vermled) gehuwd met Jannetje Ruijsch dochter van Jacob Ruijsch (o) trekwerker.

In de doopregisters vond ik Jan de Ridder met Hendrikje Leering.  Ik heb op alle variaties gezocht, maar kon geen ondertrouw vinden van dit koppel.

Ik heb geen aantekening in de poorterboeken gevonden voor Jan de Ridder.

Ik heb wel het ondertrouw gevonden van Jacobus Ruijsch en Jannetje Gabriels

10.5.1709 Amsterdam   (544/265)

Jacobus Ruijsch van A. wever oud 22 jaren inde Laurierstraat geass met sijn moeder Jannetje Egberts en Jannetje Gabriels van A. oud 25 jaren op de Blomgragt geass met haar vader Gabriel Willemse.

Je bent nu een generatie verder.

Met vriendelijke groet,

Jo

Jo tB

Heukelum ligt practisch tegenover Kedichem aan de andere kant van de Linge en ik heb daar:

1715:

Den 6 Maart is gedoopt een kindt van Lammert Dirksen de Ridder, en genoemt Huijbert

1717:

Den 21 October is gedoopt 't kint van de vader Lammert Dirckse de Ridder

Moeder Gereeke Romijn

't kint Henricus

De naam De Ridder loopt zeker nog enkele generaties door in Kedichem. Een verwantschap met de De Ridders in Ameide lijkt me ook heel aannemelijk.

Hans Hoekveld

Ja ik ben inmiddels wel wat verder gekomen, maar niet met Hendrikje Lering daar heb ik geen ouders van kunnen vinden.

Van de familie Ruijs ben ik 4 generaties verder gekomen. Baltus Ruijs was de laatste.

Als oudste de Ridder heb ik nu Jan de Ridder. gehuwd 30-4-1701 met Hendrikje. Dat hij ook nog op Sloterdijk getrouwd is wist ik niet. Ook de beroepen die je noemt heb ik niet.Dus toch nog een kleine aanvulling. Bedankt daarvoor. Ik ga dat erbij zetten.

 Jan de Ridder zal wel in de Petrus en Pauluskerk getrouwd zijn. Dat is de enige kerk in Sloterdijk.

Vroeger ging ik daar met mijn ouders naar de kerk. Mijn zus is er gedoopt. Ik woonde daar vroeger vlakbij.

Lida

A soeting

Aan Hans Hoekveld,

Lambertus Dirksen de Ridder en Elske/Eelke Gerrits Romijn laten in Heukelum ook nog een Gerrit dopen op 7 juli 1709.

Ik vermoed dat de door jou geschreven voornaam van "Gereeke" foutief uit de doop-cd is overgenomen.

Daar staat als naam  Ger  Elske Romijn. dat Ger is haar patroniem

Ik weet niet of het hier om dezelfde Lambertus de Ridder gaat.

Deze krijgt kinderen met Odilia van Houten in Heukelum, misschien een tweede huwelijk? Ik kom tot die gedachte omdat er weer een Huibertus tussen zit.Voor de volledigheid, dit zijn de dopelingen.

Hester op 21 mrt 1723, Huibertus Joannes op 5 nov.1724, tweeling Jacob en Anna Sybilla op 15 sept.1726 en Lambertus op 20 feb.1729.

Te Everdingen laat een andere Lambertus de Ridder, geen echtgenote vermeld tussen 1721 en 1732 de volgende kinderen dopen, 2x Woutertje, Willempje, Elisabeth, Hendrik en Jan.

In IJsselstein heb ik nog de nodige de Ridder's staan vanf 1706.

jan achterberg

Hr.Achterberg,

Ter aanvulling op uw volgende uiteenzetting ; Die "Lambertus" staat vermeld als  "Lambert Janszn" de Ridder = 18-4-1694 te Culemborg. Gehuwd 1e maal met Teuntje Sterk = 6-11-1701, en + 28-4-1725 te Zijderveld. uit dit huw. * 2 maal Woutertje beiden jong overleden, begraven te Zijderveld. 

2e huw. met Trijntje Blok = 1-1-1703 te Blauwkapelle uit dit huw.bekend  9 kinderen met o.a. de door u genoemde kinderen, aanvullend : 2 maal Lijsbeth, Deliaan, Jannetje en Lambert.

De door u genoemde Hendrik * 26-9-1734, = 26-9-1734 te Everdingen + 9-1-1803, begraven op het Karthuijzer Kerkhof te Amsterdam. Is vertrokken naar Amsterdam waar hij is gehuwd met Jannetje Jans van der Heide(n) * medio 1738 te Sloterdijk, + 25-11-1779  begraven op het Karthuijzer Kerkhof te Amsterdam. mij bekend zijn 7 kinderen.

Reacties over deze familie vooral betreffende de omstreken van Culemborg omstreeks 1600.

H.de Ridder

H.de Ridder


Nou Jan, het was eigenlijk mijn eigen, zo letterlijk mogelijke, transcriptie. Bijna iedereen in Kedichem is op één of andere manier familie van me, of aangetrouwd, dus leek het me van interesse om de onlangs op archief.nl gezette fotokopien van de Kedichemse DTBs om te zetten. Ik was vooraan begonnen, had een deel gemist (met het van de site afhalen) en ben dus opnieuw begonnen - terugwerkend. Dit was dus er één die nog weer herzien moest worden.

Als ik wist hoe ik hier een een afbeelding van de registratie op kon zetten dan deed ik dat... Maar op nadere inspectie staat er volgens mij: Moeder Ged Elke Romijn (bij de eerste doop wordt trouwens geen moeder genoemd). Het lijkt mij dat Ged een afkorting van Gedoopte is ipv een patroniem (dus Moeder (van de) Gedoopte:).

De registratie daarboven (die van 12 mei 1717 is de eerste in dat handschrift in dat Doopboek) is van een Aartje de Ridder als 'de moeder' en Willem Kar als vader van Maria (kind No.3 in dat Doopboek voor hem, een eerste vermelding voor Aartje. De naam van de moeder van de dopeling werd tot dan toe niet vermeld: Aartje de Ridder is de eerst genoemde moeder in het Doopboek van Kedichem).

Trouwens, er was ook een Hester de Ridder die met een Henderik de Ridder in Kedichem vijf kinderen in Kedichem liet dopen:

20-11-1757 Johannes / 05-08-1759 Lambertus / 16-08-1761 Dirk / 30-10-1763 Elida en 10-09-1766 Jacob.

Hun huwelijk:

1756: Den 28 Novem& sijn in onse Kerke getrouwt Henderick de Ridder Weduwenaar van Neeltje Verhaar wonende te Kedichem en Hester de Ridder J.D. van Spijk woonende te Schoonhoven na dat de geboden op bijde de plaastse on&hindert gegaan waren.

Henderik de Ridders eerdere huwelijk:

1751: Den 9 Julij sijn bij ons in wettige Houw~ ondertrouw opgenomen Henderik de Ridder J.M. geboren en Wonaghtigh op Vogelswerf onder Heuke& en Neeltje Verhaar J:d geboren en wonende op Kedichem, en nadat de drie Sondaghse Houw~ proclamatien soo hier in onse kerke als te Heukelum on&hindert gegaan waren  Sijn den 25 Julij in de Houwelijken Staat bevestight.

Uit dat huwelijk één zoon:

1752: Den 14 Meij is gedoopt het kint van Henderik de Ridder en Neeltje Verhaar en is genaamt Lambertus de Getuijge Beleke Praas, de peet Sara de Ridder

Deze Lambertus zal dan waarschijnlijk tussen nov 1757 en aug 1759 gestorven zijn (er wordt geen 'obiit' vermeld bij zijn doopgegevens)

Een eerdere link met de Heukelumse De Ridders wordt gelegd met het huwelijk van Heijltie de Ridder op 20 nov 1718 in Kedichem met Jan Vermeulen trouwt "bijde van Vogelswerf".

Bij de doop van hun (obiit) dochter Geertruij op 13 sep 1722 in Kedichem is hij Jan Sijmense Vermeulen en zij Hijltje Lammerze de Ridder. Getuigen die optreden bij de vele latere dopen: Sara de Ridder (vermoedelijk dan een zus van Henderik) en Elisabet (Betje) de Ridder.

Vogelswerf ligt recht tegenover Kedichem - en ongeveer net zo ver van Heukelum als Spijk - en ik weet dat er ooit vroeger een (roei)veer onderhouden werd tussen de twee plaatsen (vanaf de Veerstoep in Kedichem). De kerk van Kedichem lag dus hemelsbreed een stuk dichterbij Vogelswerf dan die in of Heukelum of Spijk.

Hans HoekveldPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!