stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Familie namen Marcus, Roos, Vogel, Schaw en Heierman

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
De reden dat ik het zo graag wil weten, is omdat ik me best wel verbonden voel met Joodse mensen en Yisrael. Dit komt omdat ik weet dat de vader van mijn overgroot oma (van mijn moeders kant die surinaams is) een jood was (een portugese jood waarvan zijn familie naar Suriname kwam). Verder vind ik de cultuur gewoon mooi en zou ik het natuurlijk leuk vinden als ik ook van mijn vaders kant joodse roots heb.

Sergio

Deze personen komen ook voor in mijn stamboom:
- Samuel Peeters

- Gezina Doesburg

- Mietje de Haan

- Dina Marcus

- Toon Tobias Peeters

- Mietje Post

- Lucas Roos

- Jacob van Halteren

Ik kan alleen niet na-checken wie hun ouders zijn en weer daarvan de ouders.

Sergio

Hoi Keren,

Misschien is het makkelijker voor mensen om te vertellen dat de moeders het joodse overbrengen naar de kinderen.

Ik denk dat jij dat het beste kunt verwoorden.

Ik weet het ook wel te vertellen maar ik laat de eer aan jou.

Lieve groet,

Carla B

Carla B

Ja, ik weet dat de moeders het joodse overbrengen naar de kinderen. Na wat jij hebt gezegd valt er eigenlijk niks meer over uit te leggen. Maar dat neemt toch niet weg dat je afstamt van een jood. Is toch altijd wel leuk om te weten (vind ik).

Sergio

hoi keren,

Ja ook zo iets wat mensen vergeten.

Ik ken inderdaad iemand wiens vader Cohen heet en zijn moeder Christen was. Waardoor hij dus officieel christen was. Later is hij tot het Joodse geloof toegetreden mede omdat hij een Joodse vrouw trouwde (Polak)

Dus achternamen zijn geen vast gegeven dat iemand Joods is.

Lieve groetjes,

Carla B

Carla B

Dus stel je stamt af van joodse mensen, dan ben je niet joods. Tenzij je het joodse geloof aan neemt en het laat erkennen door een rabbi ofzo?

Wat ik wel zo raar vind is dat als je oma van caders kant joods is ofzo, je eigenlijk niet joods bent, maar wel meteen word toegelaten in Israel als je daar wilt wonen.

Maar goed, dit alles neemt nog steeds niet weg dat ik het graag zou willen uitzoeken.

Sergio

Ja dat klopt. Bedankt hoor :)

Ik heb sowieso wel joodse voorouders van moeders kant, dus niet dat ik waanhopig aan het zoeken ben ofzo. Maar het komt goed.

Sergio

hallo Sergio,

Ik heb Joodse voorouders, waaronder ook een voorvader met de naam Marcus. Ik heb echter familie en nakomelingen gevonden, waarbij de naam Markus in de aktes wordt vermeld. Dus op beide namen zoeken kan geen kwaad.

Joyce

Joyce van Lingen

In mijn stamboom komt voor Marcus Levi gehuwd met Elske Hayes op 29-12-1731. Hij overleed op 04-06-1746 als "soldaat te velde". Bij de doop van zijn zoon Haye Marcus op 20-07-1732 staat vermeld dat hij een "bekeerde jood" was. (Fries Historisch Centrum Leeuwarden). Hij zou ongeveer 1706 grboren moeten zijn. Misschien sluit dit ergens bij uw gegevens aan? Vriendelijke groet Carry W. Zijlstra-van Dijk

Carry W.Zijlstra-van Dijk

Wat ik weet is dat deze Dina Marcus die in mijn stamboom voorkomt, van ongeveer 1818 en 1840 was. Ze woonden in Wijhe bij Overijsel. Ze was getrouwd met Albert van der Maat. Ook heb ik iets vernomen van een ene Dina Vosman, maar daar moet ik nog naar vragen.

Sergio

Kijk eens op http://dutchjewry.org/  Daar vind je misschien meer informatie

Norbert Aronson

I have the marcus name back to Zegert Marcus born 3-7-1823 in Rotterdam His  Parents are Pieter Marcus & Adriana Dorsman . Re your question of The name Marcus in our genealogy  re Jewish descent  Not as far as I have been able to find out.. However when I click on Rotterdam Digital office .And put in the name Pieter Marcus  .I found a notification  Of a Pieter Marcus being a wittness to a Baptism  In the early 1700 .Which had a notification of joden .  However not sure if this indicated  the Marcus name, or the family That had their child baptized  .

Not sure if this is helpfull

olaf peter marcus

Olaf peter Marcus... Perhaps we can contact by e-mail?

Sergio

Er zijn verschillende joodse families Marcus en Markus in Nederland, Deze namen komt ongeveer 145 maal voor op het digitale monument http://www.joodsmonument.nl

Groet

Louis

Louis

Toon tobias Vogel uit amsterdam is mijn opa. Weten jullie die zijn ouders waren. Kunnen jullie mij meer vertellen?

Elvira VogelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!