stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » kerster .monsanto...zschuschen..renardus..palmberg..



Profiel afbeelding
hallo nel is je info juist want wat ik weet dat henry renardus met betsy comvalius is getrouwd .laat me ff weten........en dat carel isaak monsanto onze voor tak

Uitgeschreven lid - 1 nov 2006 - 23:15

nel renardus ..de vader van je oma was carel isaac monsanto.dat is mijn overgrootvader.weet je wie zn vrouw was??is dat cordua geweest??/laat 1bericht achter??heb je ook hun geboorte data.s.want ook ik ben bezig met mijn stamboom het enige wat ik nog moet weten als mijn overgrootmoeder cordua was?/dat is voor mij iets onduidelijk daar carel isaak monsanto nog 1kind had .met deze cordua en niet in het huwelijk geboren is.

Uitgeschreven lid - 9 nov 2006 - 22:24

MENEER KESTER,
DE VROUW VAN CAREL ISAAK MONSANTO WAS THEODORA JOHANNA GEERTRUIDA CORDUA. ALS IK HET GOED BEGRIJP HEBBEN WE DEZELFDE OVERGROOTOUDERS. GEBOORTEDATA HEB IK NIET.

Uitgeschreven lid - 10 nov 2006 - 16:14

nel mijn dank is groot.deze gegevens heb ik ook alleen we waren niet zekers over cordua...,weet jij ook of de zoon geboren buiten het huwelijk met cordua ook 1kind van monsanto was???want op 7jarige leeftijd is deze jonge overleden en de begravenis werd betaald door isaak monsanto..hete onze oma geen theodora johanna,georgetina???ipv geertruida??
Het kan toeval zijn, maar in mijn bestand zit wel geboren op dezelfde datum JACOBA FRANCINA Monsanto, dochter van
Carel Izaak en Theodoor Johanna Georgetina (!!) Cordua.
Echter zij is 9-9-1866 overleden. Wellicht heeft ze een tweelingzusje gehad. Overige had zij ook nog een zusje geboren 8-7-1866, waarvan ik de naam niet ken.
Wellicht helpt dit je puzzel op te lossen.
Succes


Mijn overgrootmoeder had inderdaad een overleden tweelingzusje en een zus Charlotte 8-7-1866 dus dit moet haar zijn. Heb je ook hun geboortedata en geboorte plaats?
Kun je me je gegevens sturen? Er was nog een zus Henriette uit 1871.
Dit is echt te gek!!!!!!!!!!! Blij met je reactie.
Ik hoop snel van je te horen
Mijn overgrootmoeder had inderdaad een overleden tweelingzusje en een zus Charlotte 8-7-1866 dus dit moet haar zijn. Heb je ook hun geboortedata en geboorte plaats?
Kun je me je gegevens sturen? Er was nog een zus Henriette uit 1871.
Dit is echt te gek!!!!!!!!!!! Blij met je reactie.
Ik hoop snel van je te horen

Uitgeschreven lid - 10 nov 2006 - 20:43

Op korte termijn ga ik naar het archief in Den Haag op zoek naar meer gegevens (thnx Christel). Maar ik wil het ook zo proberen.
Mijn overgrootmoeder Georgina Luisa Johanna Monsanto(5-5-1864)zij werd Mattje genoemd, gehuwd met August Heilbron had een aantal zussen Henriette Emelie gehuwd Kerster, Charlotte gehuwd Zxhuschen en Palmberg en volgens mij ook een Francoise gehuwd Renardus en misschien was er nog een zus. Ik ben (nog steeds) op zoek naar hun oudersnamen en geboorte/sterfdata.
Ik ben zelf een kleinkind van Johanna Heilbron(Manie)
Binnen onze familie is veel kennis door overlijdens verloren gegaan en ik wil toch graag een stamboom(nalatenschap) hebben van onze familie.
Ik ben met name op zoek naar de vrouwelijke kant (dus de moeders van de moeders van de moeders) dus alle namen veranderen door huwelijken en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar hopelijk gaat het me lukken......Reacties zijn welkom


Wie weet iets meer te vertellen over koffieplantage Bergerac.
Hij stond in Pikin Kuderki en had 8 slaven. de eigenaar was A.N. Monsanto.
Welke Monsanto was dat? en had hij kinderen?


Dat was Abraham Nunes Monsanto, zowat de laatste Joodse Monsanto in Suriname, hij was getrouwd in 1857 met Judith Da Costa, zij hadden 4 kinderen.
De meeste Monsanto in Suriname kregen hun naam al 3 of 4 generaties eerder van joodse Nunes Monsanto. Dat heb ik allemaal al uitgezocht. Het is nu zaak, de ouders (want zij waren wettelijk!) van de zussen Monsanto (Kerster/Zschüschen etc.) te vinden. Zo gauw ik die naam/namen heb,
Wie heeft zijn stamboom al uitgepluist en is familie van Theodoor Johanna Georgetina Cordua?
Zij is op 26-8-1863 gehuwd.
Haar eerste zoon George Carel Cordua overleed in 1862.
de begrafenis is betaald door Carel Izaak Monsanto.
Waarschijnlijk is zij met hem getrouwd.
Wie weet meer van haar verdere kinderen en ouders?
Hopelijk kom ik zo weer verder.

cordua is geen bloed verwand van ons maar slechts 1compangon geweest van isaac monsanto .isaac was directeur van de plantage .

Marijke, waar heb je het over? Die Carel Izaak of Izaak Carel Monsanto had kinderen met ene Cordua - maar we weten niet wie die Carel Izaak of Izaak Carel Monsanto was.......?????

Isaac Nunes Monsanto, de directeur op plantage Maasstroom, geboren in 1784 en overleden in 1846, was één van de laatste joodse Nunes Monsanto in Suriname. Hij was gehuwd met de joodse Sarah Nunes in 1801. Uit dit huwelijk naar mijn weten geen kinderen.
Maar volgens mij had deze man een stel buitenkinderen met Mustieze van Klopman. Ik zeg: er bestaat een sterk vermoeden dat hij de vader was van de Monsanto-kinderen van Klopman, maar daar heb ik geen bewijs voor.
Een kleinzoon van deze Klopman heet Isaac Carel Monsanto, maar volgens mijn gegevens is hij pas in de 1860er jaren geboren, dus hij kan niet de vader van de reeks Monsanto-zusjes zijn, waar het ons om gaat, omdat die ook in de 60er jaren geboren zijn? Het zou kunnen, dat Mustieze ook een zoon had met de naam Carel Isaak, maar daar heb ik geen gegevens over gevonden.

Daarom zeg ik: de Carel Isaak Monsanto, die samen met Cordua kinderen had, is mij nog niet bekend. Die zoeken we juist. En als Cordua de moeder is van de Monsanto-zusjes, dan is zij natuurlijk wel degelijk een bloedverwand, of?

b) dit is notabene jou Monsanto-tak: want ...Georgina Cordua is waarschijnlijk de moeder van die Monsanto die met Kerster getrouwd was

Uitgeschreven lid - 10 nov 2006 - 20:52

DE NAAM IS INDERDAAD THEODORA JOHANNA GEORGETINA CORDUA.HEEFT IEMAND DE GEBOORTE DATUM VAN FRANCOISE MATHILDA MONSANTO????

Uitgeschreven lid - 10 nov 2006 - 21:53

nel die zoek ik ook maar moeilijk te vinden.ik wil graag contakt met je om het 1en ander in kaart te brengen over de familie stamboom.je mag me mailen
mkerster@hotmail.com

Uitgeschreven lid - 10 nov 2006 - 22:33

jacoba francina monsanto die is waarschijn lijk de 2ling zus geweest.ze is geboren 5-5-1866.en overleden 9.9.1866..monsanto is gehuwd met cordua op 26.3.1683.

Uitgeschreven lid - 12 nov 2006 - 16:50

Ik ben ook een Zschusschen. Mij is verteld dat je dat je Zschusschen hebt met 1 's' en 2 'ss'.
Wij zijn waarschijnlijk wel familie, dit is een hele tijd geleden gewijzigd.
Ik ben de kleindochter van Corry Zschussen/Kortstam.

Uitgeschreven lid - 21 nov 2006 - 15:07

wie zijn je groot ouders ?en komen deze namen hier boven je bekend voor??zover ikw eet ken ik geen CORRY in defamilie als je meer info heb help ik je wel metde rest.

Uitgeschreven lid - 23 nov 2006 - 02:46

ik ben ook een kleindochter van Corrie(Cornelly) Zschusschen.
Haar moeder was van engelse afkomst en die was getrouwd met een zschusschen.
Ze zijn later naar curacao verhuist daarna is mijn oma alleen met haar moeder 1broer en 2 zussen terug gekeerd naar suriname.waar haar moeder een souvenirzaakje had

Uitgeschreven lid - 3 dec 2006 - 00:50

ken je zijn voornaam

Uitgeschreven lid - 6 dec 2006 - 06:15

de voornaam van de vader van mijn oma is Richenell

Uitgeschreven lid - 7 jan 2007 - 21:56

nee ken ik niet heb je geen info meer???

Uitgeschreven lid - 8 jan 2007 - 23:53

ja me oma had nog 2 zusse en een broer
genaamd Charles, Carmen en Sila
zijn alle drie al overleden

Uitgeschreven lid - 9 jan 2007 - 21:16

nee ik ken ze niet en ook niet bekend in onze familie
wel bekend is
jules
hendry
mavis
.

Uitgeschreven lid - 10 jan 2007 - 15:15

Ik ben een kleinzoon van henry renardus en betsy comvalius

Uitgeschreven lid - 12 jan 2007 - 12:31

ok kenneth dan hebben wij de zelfde groot ouders ook ik heb contakt met nel renardus en wim uit new york

Uitgeschreven lid - 13 jan 2007 - 00:06

hallo ,ik ben glenn zschuschen,zoon van Jules zschuschen. Mijnfam. bestaan uit de volgende pers.Ik begin van oud naar jong.loewie te aruba,tante Annie(overl.) oom alex (overl.) tante wiesje (overl.) oom hein (overl.) mijn vader jules, tante Mavis en oom Wesley(overl.) Wat ik mij heb laten vertellen ,zijn al die namen die voorkomen in het onderwerp van ons. Zelfs Zschuschen met dubbele s. want die tak van de fam. is een broer van de vader van mijn vader. Meer kan ik helaas niet meer vertellen Met de vriendelijke groeten

Uitgeschreven lid - 13 feb 2007 - 15:03


Hallo,

ik ben stefanie, kleindochter van opa Jules Renardus.
ik ben op het moment niet actief bezig met een stamboom, maar ik volg deze lijst met grote interesse.

Met Donna en Kenneth heb ik al eens contact gehad, leuk om ook anderen te ontmoeten;))
Misschien leuk om eens bij elkaar te komen om gegevens uit te wisselen?

groetjes,

stefanie renardus

stefanie - 15 feb 2007 - 18:17







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu