stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Nageslacht Joannes van der Ree



Profiel afbeelding

Het enige boek (1807-1813) pagina voor pagina door geklikt tot halverwege 1810. Geen Joannes (Johannes) van der Ree.

E. Verdonk - 31 okt 2017 - 20:49

Johannes van der Ree, werd geboren circa 1808 Boulogn-sur-Mer. Het lichtingsjaar van Johannes was 1827, voor de Nationale Militie diende hij als Flankeur bij de Infanterie, later als beroeps. Voor zijn huwelijk tekende zijn toenmalige commandant van de afdeling Infanterie de goedkeuring, mitsAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 "Jansje Raats, zich verbindde om hare man, genoemde Flankeur noch in het Legerkamp of Cantonnement te zullen volgen"

Voor hun huwelijk werd ook een bewijs van onvermogen afgegeven, waarin stond dat zij woonachtig waren in wijk H no.92 te 's-Gravenhage. Johannes hoefde en kon bij zijn huwelijk geen geboorteakte te overleggen, na rapportage van de Minister van Justitie in naam van Willem, Koning der Nederlanden, etc., etc., Hij verklaarde dat zijn vader reeds geruime tijd afwezig was, wat bevestigd werd door de getuigen.

H.A. Hagedoorn - 1 nov 2017 - 01:31

Hij was soldaat op de vlucht voor de prinsgezinde. Zijn er uit die tijd ook militaire registers die te raadplegen zijn, voor zover je weet?

Leen de Vries - 1 nov 2017 - 14:31

nee helaas heb ik daar geen info over. Maar jij schrijft, dat hij soldaat was en op de vlucht voor de prinsgezinde, heb je het dan over Johannes x Jansje Raats? Of over zijn vader Johannes x Grenou? waar verder niets van te vinden is, helaas. En dat op de vlucht zijn voor de prinsgezinde, is dat een feit? of een aanname? Is dat ergens in te zien?

met vriendelijk groet,

Harrie Hagedoorn

H.A. Hagedoorn - 1 nov 2017 - 17:43


Hallo Harrie,

het is een aanname. Gezien het tijdsbeeld en zijn functie als dragonder c.q. fuselier is een redenering dat hij zich te samen met vele patriotten terug getrokken heeft in Frankrijk. Daar heeft hij waarschijnlijk zijn echtgenote Joanna Grenou ontmoet en is ook hun zoon Johannes geboren. Waarom zou anders een soldaat in dienst van de Republiek der Nederlanden naar Frankrijk gaan.

Vandaar mijn vraag of er ook militaire archieven zijn voor zover jij weet die toegankelijk zijn want het gaat inderdaad om Johannes (Joanne) dus de vader van Johannes x Jansje Raats.

Ik ben blij met je meedenken bij dit losse draadje.

Met een vriendelijke groet,

Leen de Vries

Leen de Vries - 1 nov 2017 - 20:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu