stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Nageslacht Joannes van der Ree

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Volgens deze website is er in 1915 veel verbrand 

Vrije vertaling " Van groter Artois, behalve die geplaatst waren in Saint Omer zijn verbrand"

Archives de l'état civil et notariales - Fonds et collections - Chercher ...

www.archivespasdecalais.fr › ... › Fonds et collections

  1. Cached
  2. Similar

Translate this pageLes registres paroissiaux, l'état civil avec ses tables décennales et les minutiers .... du gros d'Artois, sauf celui qui était établi à Saint-Omer, ont brûlé en 1915.

Jan Achterberg

Jan Achterberg

Misschien een ver schot. In Amerongen NH stikt het van de Ree/Rhee, van Reede's

Zie ok de volgende discussie https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/51894/1

In Amerongen laten Jan van Rhee x Neeltje Ederveen een achttal kinderen dopen, waaronder een Jan op,19 nov 1758

Jan Achterberg

Hallo Jan,

Fijn dat je positief strohalmen aanlevert waardoor wij verder kunnen. De Grenu namen heb ik bekeken en helpt mij in ieder geval niet verder. De vader van Joanna Grenou is Franciscus Grenou en haar moeder is Johanna van der Grek. Dit stuk hoef ik niet verder uit te zoeken, maar een stap verder terug met Joannes (Johannes) van der R(h)ee. zou ik graag willen maken.

Alles loopt hier vooralsnog vast. Maar de zoektocht gaat voort.

E. Verdonk

Jan,

Zal ik later eens verder bestuderen. Een eerste blik geeft mij niets herkenbaars. Ik zit meer in de Brabantse. Zeeuwse en Haagse tak. Er zit wel een afbuiging in richting Utrecht, dus wellicht.....

E. Verdonk

Het enige boek (1807-1813) pagina voor pagina door geklikt tot halverwege 1810. Geen Joannes (Johannes) van der Ree.

E. Verdonk

Johannes van der Ree, werd geboren circa 1808 Boulogn-sur-Mer. Het lichtingsjaar van Johannes was 1827, voor de Nationale Militie diende hij als Flankeur bij de Infanterie, later als beroeps. Voor zijn huwelijk tekende zijn toenmalige commandant van de afdeling Infanterie de goedkeuring, mits "Jansje Raats, zich verbindde om hare man, genoemde Flankeur noch in het Legerkamp of Cantonnement te zullen volgen"

Voor hun huwelijk werd ook een bewijs van onvermogen afgegeven, waarin stond dat zij woonachtig waren in wijk H no.92 te 's-Gravenhage. Johannes hoefde en kon bij zijn huwelijk geen geboorteakte te overleggen, na rapportage van de Minister van Justitie in naam van Willem, Koning der Nederlanden, etc., etc., Hij verklaarde dat zijn vader reeds geruime tijd afwezig was, wat bevestigd werd door de getuigen.

H.A. Hagedoorn

Hij was soldaat op de vlucht voor de prinsgezinde. Zijn er uit die tijd ook militaire registers die te raadplegen zijn, voor zover je weet?

Leen de Vries

nee helaas heb ik daar geen info over. Maar jij schrijft, dat hij soldaat was en op de vlucht voor de prinsgezinde, heb je het dan over Johannes x Jansje Raats? Of over zijn vader Johannes x Grenou? waar verder niets van te vinden is, helaas. En dat op de vlucht zijn voor de prinsgezinde, is dat een feit? of een aanname? Is dat ergens in te zien?

met vriendelijk groet,

Harrie Hagedoorn

H.A. Hagedoorn


Hallo Harrie,

het is een aanname. Gezien het tijdsbeeld en zijn functie als dragonder c.q. fuselier is een redenering dat hij zich te samen met vele patriotten terug getrokken heeft in Frankrijk. Daar heeft hij waarschijnlijk zijn echtgenote Joanna Grenou ontmoet en is ook hun zoon Johannes geboren. Waarom zou anders een soldaat in dienst van de Republiek der Nederlanden naar Frankrijk gaan.

Vandaar mijn vraag of er ook militaire archieven zijn voor zover jij weet die toegankelijk zijn want het gaat inderdaad om Johannes (Joanne) dus de vader van Johannes x Jansje Raats.

Ik ben blij met je meedenken bij dit losse draadje.

Met een vriendelijke groet,

Leen de Vries

Leen de VriesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!