stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Emerentia en Jacob Hoogendoorn, uit Utrecht?



Profiel afbeelding

Hoi Frans,

Vandaag wat zitten spitten in ONA en ORA Rijswijk.

Het net lijkt zich meer en meer te sluiten.

Ik heb een vraag:

Antonia Maria Hogendoorn, dochter van Jacobus Hogendoorn en Wilhelmina Volkering.

Is zij het geweest geboren in 1726 en overleden in 1728 en vervoerd naar Utrecht?

Staat er geen leeftijd bij haar overlijden kind en heb je nog meer gegevens over haar?

Jij hebt uit het huwelijk van Hogendoorn-Volkering geen Maria Hogendoorn?

Het feit is n.l. dat ik in ONA een akte hebt gevonden van Maria Hogendoorn wonende te Rijswijk uit 1741 en wegens nalatenschap voor 1/5 part te samen wordt genoemd met Crijn Hogendoorn in Vlaardingen en als kinderen van Dirk Hogendoorn en Yda van den Enden. Geertruij zuster wordt ook genoemd en wonende te Amsterdam. (Stadsarchief A'dam gehuwd met Barend Smit kinderen aldaar ged. met doopget. o.a. Gidis (Jelis), Dirkje, Krijn en Maria)

Later huwt in Rijswijk een Maria Hogendoorn met Theodorus Hoet.

Zoals je wellicht ook weet was de herberg de Prins van Oranje in eigendom van Michiel Siane en Emerentia Hogendoorn er worden bedragen genoemd van rond de tweeduizend gulden, later kwam dit huis in bezit van Maria Hogendoorn en Theodorus Hoen; Bron: Transportregisters.

Kinderen uit het huwelijk van Maria en Theodorus heb ik niet gevonden in Rijswijk, wellicht zijn de eventuele kinderen in Den Haag gedoopt? Heb jij kinderen genoteerd?

Feit is dat in een akte van de weduwe Emerentia Hogendoorn ook Maria Hogendoorn staat vermeld als zijnde haar nicht i.v.m. legaat.

Als mijn vermoeden juist is, dan zijn beide Maria's identiek en dan zou Dirk Hogendoorn (X Yda van den Enden) inderdaad de broer geweest zijn van Emerentia en Jacobus Hogendoorn.

Zou jij mij de preciese gegevens van het gezin Hogendoorn-Volkering kunnen toesturen?

Verder zag ik dat getuige was bij een kind uit het huwelijk van Emerentia Hogendoorn en Michiel Siana:

Dirk Hogendoorn.

Tenslotte zag ik in 1732 een Quirijn Hogendoorn (kind) die werd begraven te Rijswijk en afkomstig van Den Haag.

Graag je visie.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 9 feb 2010 - 21:15

Het wordt zo wel ingewikkeld hoor, als ze zich toen al lieten ombouwen:

dan zou Dirk Hogendoorn (X Yda van den Enden) inderdaad de zus Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

geweest zijn van Emerentia en Jacobus Hogendoorn.

Mirjam van Rooijen - 9 feb 2010 - 23:17

Hoi Mirjam,

Ik heb het ombouwen, maar weer aangepast. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Inderdaad dan zou Dirk een broer geweest kunnen en moeten zijn van Jacobus en Emerentia Hogendoorn.

Mocht je nog iets vinden t.a.v. Lopik en omgeving t.a.v. Krijn/Crijn Dirks Ho(o)ge(n)doorn, dan zou dat zeer welkom zijn en hopelijk wordt ook zijn vrouw ergens genoemd: Margaret(h)a?

We (Frans en ik) zullen met spanning afwachten.

Gr.

Everardus vanuit een wit Zoetermeer

Everardus Rollema - 10 feb 2010 - 10:47

Hoi Frans, Everardus en Mirjam,

Spannend om dit alles te volgen. Niet dat ik een positie ben om te helpen maar op mijn DVD van Zuid Holland en Utrech (Cabauw en Willige Langerak trouwen RK 1679-1811) er is een Crijn Dirxe als getuigen. 

Arie Maese en Ariaantje Hendrix trouw 01-02-1680 getuigen: Cornelis Maesen en Crijn Dirxe. Als Mirjam toch gaat kijken mischien is er een relatie.

Groeten

Marianne

mredeker - 10 feb 2010 - 16:30

Hoi Marianne,

Bedankt voor je berichtje.

Elk detail kan soms van belang zijn.

Staat er op jouw DVD/CD ook de dopen Cabouw?

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 10 feb 2010 - 17:21

Hallo Everardus

Net als bij jou is het alweer een aantal jaren geleden dat ik aandacht heb besteed aan de Hogendoornen. Ben er zelfs nog een keer voor naar het stadsarchief van Vlaardingen geweest (hoewel ook voor een ander onderwerp), heel knus archiefje daar. Een paar antwoorden op je vragen:

>>>> Antonia Maria Hogendoorn, dochter van Jacobus Hogendoorn en Wilhelmina Volkering.Is zij het geweest geboren in 1726 en overleden in 1728 en vervoerd naar Utrecht?

Ik denk het niet. Jacob en Wilhelmina woonden in Den Haag, lieten daar hun kinderen dopen en dan lijkt het me niet zo waarschijnlijk dat ze een overleden kindje naar Utrecht laten vervoeren. Bovendien werd bij het aangeven van (jonge) kinderen in de registers doorgaans "kind van ....." vermeld, en pas als ze wat ouder waren de eigen naam. Dus lijkt het me bij de overleden Antonia Maria eerder te gaan om een familielid van een oudere generatie, die kennelijk ook in Den Haag was gaan wonen.

Het enige dat ik er van genoteerd heb is "f3 impost betaald voor Anthonia Maria Hoogendoorn. Haar lichaam werd vervoerd naar Utrecht"  Leeftijden stonden er in 1728 in Den Haag nog niet bij (ik weet trouwens wel zeker dat ik het dan wel opgeschreven had).

>>>> Het feit is n.l. dat ik in ONA een akte hebt gevonden van Maria Hogendoorn wonende te Rijswijk uit 1741 en wegens nalatenschap voor 1/5 part te samen wordt genoemd met Crijn Hogendoorn in Vlaardingen en als kinderen van Dirk Hogendoorn en Yda van den Enden.

Die Maria zal sowieso niet te maken hebben met Jacob en Wilhelmina, want ze wordt "meerderjarige ongehuwde dochter" genoemd (of het echtpaar zou vóór de in Den Haag gedoopte kinderen nog kinderen elders hebben gekregen).

(Voor de meelezers: Everardus heeft een testament gevonden van Emerentia Hogendoorn waarin haar nicht Maria wordt genoemd, én een notariële akte waarin vijf erfgenamen van Dirck H en Yda v/d E worden genoemd, w/o een Maria).

>>>> Als mijn vermoeden juist is, dan zijn beide Maria's identiek en dan zou Dirk Hogendoorn (X Yda van den Enden) inderdaad de broer geweest zijn van Emerentia en Jacobus Hogendoorn.

Ik denk dat je met Maria inderdaad de missing link hebt gevonden. Het lijkt me sterk dat er, met alle gegevens die we nu bij elkaar hebben, er twee Maria's H. in dezelfde tijd in Rijswijk woonden. Zij moet dan ook de Maria zijn die in 1739 en 1744 in Vlaardingen getuige was bij de doop van kinderen van Sander Siane, de zoon van Emerentia H.

>>>> Zou jij mij de preciese gegevens van het gezin Hogendoorn-Volkering kunnen toesturen?

komen in en PDFje naar je toe.

>>>>> Verder zag ik dat getuige was bij een kind uit het huwelijk van Emerentia Hogendoorn en Michiel Siana: Dirk Hogendoorn.

Is dat nu net bij het ene kind (15-06-1706) waar ik geen doopgetuigen van heb? Als ik me geod herinner is het schrift uit het Rijswijkse doopboek erg klein en kriebelig, kon het acht jaar geleden waarschijnlijk wat minder gemakkelijk lezen dan nu.

>>>> Ten slotte zag ik in 1732 een Quirijn Hogendoorn (kind) die werd begraven te Rijswijk en afkomstig van Den Haag.

Dat komt ook wel goed uit, dat zal dan Crijn Jacobsz geweest zijn. Is er ook geen verwarring meer mogelijk tussen Crijn Dircksz en Crijn Jacobsz.

En pas op voor Mirjam hè, des te later op de avond, des te scherper ze wordt.....

groeten, Frans

Frans Angevaare - 10 feb 2010 - 17:34

Hoi Frans, Mirjam en andere belangstellenden:

Bedankt voor je reactie en commentaar.

Dat van Antonia Maria laten we maar even in het midden.

Het schrift van de dopen O.K. Rijswijk is inderdaad erg kriebelig, maar de doopgetuige is zeker Dirk Hogendoorn.

Scans van twee akten is je reeds toegestuurd. (18e eeuw).

Ik heb ook nog andere akten doorgenomen, in de ene akte voor Maria nog minderjarig genoemd en in de laatste akte meerderjarig en dat moet wel kloppen.

Ik houd het op: Maria Hogendoorn, dochter van Dirk Hogendoorn en Yda van den Enden en nicht van Emmerentia Hogendoorn die een zus is geweest van Dirk/Theordorus Hogendoorn.

Bedankt alvast voor het toesturen van het PDF document.

Nog even gekopieerd vanuit trouwboek (afschrijving) Cabouw:

BOOTZMAN Claes Cornelisse, won. Bargambacht, en Lijstbeth Krijnen, won.

Lopik, tr. 29-8-1701, get. Maria v. Spithoven en Machteld v.

Wijngaarden etc.

Kinderen??????????

Het kan best zo zijn dat wijlen de heer Lans in zijn bewerkingen nog iets heeft staan over het geslacht Hogendoorn: Lopikerwaard/LKrimpenerwaard?

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 10 feb 2010 - 18:01

Hello Everardus,

Antwoord op Uw vraag. Jammer genoeg staan er geen dopen van Cabouw op de DVD.

Groeten

Marianne

mredeker - 10 feb 2010 - 19:30

Hi Marianne,

Jammer, nietemin bedankt voor je mededeling.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 10 feb 2010 - 23:28

Hallo Everardus,

Ik kan je helaas niet veel nieuws vertellen over Crijn Dirks en Dirk Crijnen Hoogendoorn. De DTB van Lopik en Cabauw leveren wb. deze personen niets op, ook niet op patroniem.

Maar de gegevens zijn ook niet volledig bewaard gebleven.

Van de huwelijken Civiel van Lopik is een tiental jaar van het begin van de 17e eeuw overgebleven, en dan volgens het register vanaf 1681. Maar bij nakijken bleken dat 2 of 3 akten uit die tijd en dan meteen 1731. Dus dat schiet niet echt op.

Wel heb ik het gezin van Claes Cornelisse den Bootsman en Elisabeth Crijnen Hoogendoorn gevonden. Zie de foto's:

http://picasaweb.google.nl/mirjamvr2/HoogendoornUtrecht?authkey=Gv1sRgCMGBp-fv0eiMZw&feat=directlink

Kinderen:

Margaretha 1702, Ida 1708, Cornelia 1710, Angela 1711 en Quirina 1713.

In 1707 overlijdt er 1 kind, in 1709 is er een akte van indemniteit van Elisabeth.

Op later datum zijn daar Grietje en Neeltje aan toegevoegd met een leeftijd. Dat laat vermoeden dat Ida in 1707 overleden is. In de volgende akte van indemniteit staat een Ida die in 1739 28 jaar zou zijn. Dan zou ze dus ca. 1711 geboren zijn.

Kennelijk zijn er dus elders nog meer kinderen gedoopt.

Willige Langerak heeft m.i. geen RK kerk. Ik zag tenminste alleen maar registers van de NH kerk en pas vanaf 1729.

Eerder had ik al op de cd gevonden dat er een Willem Dirx Hoogendoorn was in Willige Langerak. Die heb ik ook opgezocht, maar ik weet niet of het een broer is van Crijn.

Willem Dirxe Hoogendoorn, won. Willige Langerak x Cabauw RK 6-2-1693 met Ariaentie Albertsze won. Merckersbroeck. Getuigen Aeltje Stevens en Ingetje Bastiaensz.

kinderen:

23-4-1694 Albertus, geb. Langerak.

23-4-1694 (tweeling) Theodorus (met potlood in de index toegevoegd, nog niet gecontroleerd)

Get. Merrigje Dirxe en Geertie Jacobs

21-7-1700 Theodora, geb. Langerak; get. Maaij Dircksen

Verder heb ik voor de zekerheid ook bij IJsselstein gekeken, maar daar was ook niets bruikbaars.

Van de cd:

Is dit wel nieuw voor jullie? Je kent het echtpaar wel, maar wisten jullie al dat deze Jacob inderdaad uit Lopik kwam?

Amerongen  Marriage, Dutch Reformed Church  1642-May 1811

WOLKERUS (VOLKERS)

Willemina, j.d. van Amerongen, en Jakob

Hoogendoorn, j.m. van Lopik, tr. 7-7-1715.

Even terzijde, dit kom ik ook op de cd van Utrecht tegen, iets te laat in de tijd, maar toch:

Leersum  Marriage  Dutch Reformed Church  1699-1811

BRINKMAN Dirk, wednr. van Emmerentie Hogendoorn, en Angeniet van

Broekhuysen, wed. van Pieter Ditvelt, aanget. 15-4-1763, tr.

8-5-1763.

 

Rhenen  Baptism  Dutch Reformed Church  1634-1812

BRINKMAN Dirck en Emmigje Hoogendoorn,

Joost 8-7-1755

Mirjam van Rooijen - 11 feb 2010 - 21:45

Overigens viel mij op dat in jullie discussie over Maria Hoogendoorn, dat Frans het heeft over Antonia Maria en Maria Antonia. En dat Everardus zich afvroeg of dat dezelfde is. Maar de namen zijn omgekeerd.

Mirjam van Rooijen - 11 feb 2010 - 21:51

Hoi Mirjam,

Fantastisch wat je allemaal bij elkaar hebt gesprokkeld.

Mooi dat Jacob Hogendoorn inderdaad uit Leersum komt.

Maria Antonia en Antonia Maria: De namen zijn inderdaad omgedraaid.

Dat blijf nog een vraagteken.

Ook uit het huwelijk van Elisabeth een Margaretha.

Je gaat dan toch wel heel sterk denken, dat de vrouw van Crijn Dirx een Margaretha geweest moet zijn.

Mijn hoofd zit al enkele dag vol met vocht, dus ben ik momenteel wat minder geconcentreerd.

Ik zal alles nog eens op mij laten inwerken, je hoort nog verder van me.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 11 feb 2010 - 22:13

Frans en Mirjam,

Dit zouden de ouders van Wilhelmina kunnen zijn (echtpaar is RK en laten kinderen in Wijk bij Duurstede dopen) :

Kinderen van Jacobus en Wilhelmina zijn in Den Haag RK gedoopt:

O.a.: Jan en Anthonia Maria naar oma Teuntje van Grootvelt?

BRON: NH trouwboek van Amerongen

Datum huwelijk:

Datum ondertrouw:

Datum proclamatie: 07-12-1674

Attest van:

Man: Jan Jansz Volkeringh

Geboren te:

Wonende te: Amerongen

Vrouw: Teuntje van Grootvelt

Geboren te: Achterberg bij Rhenen

Wonende te:

Opmerking: Met att. naar Rhenen

Hier onder wordt de bruid Trientjen genoemd: juiste afschrijving?

BRON: NH trouwboek van Rhenen

Datum huwelijk:

Datum ondertrouw: 14-11-1674

Datum proclamatie:

Attest van:

Man: Jan Jansen Volkering

Geboren te: Amerongen

Wonende te:

Vrouw: Trientjen van Grootvelt

Geboren te: Agterberg

Wonende te:

Opmerking:

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 11 feb 2010 - 23:14

Hoi Mirjam en Frans,

Frans schreef eerder: 

Je noemt bij Emmigje een datum van 23-07-1702 - kennelijk heb je van haar dan een vermelding. Weet je nog hoe en waar?

groeten, Frans

Reageer

Frans Angevaare | 8 feb 2010 | 16:50

------------------------------------------------------

Nog gevonden dopen Cabouw RK afschrijving: Nationaal Archief Den Haag

den Bootsman, Claes Cornelisz. won. Bergambacht, X Cab. 29-8-1701 Lijsbeth Crijnen (Hogendoorn) , won. Lopik'

get.  Maria van Spithoven, Machteld v. Wijngaerden, etc.

23-7-1702 Margareta get:. Lopik get: Emmigje Crijnen (vermoedelijk een zus van Lijsbeth). 28r,

7-8-1708 Ida get: Langerak get. Ida Theresia van Luyck, fila devot 36 r.

17-5-1710 Cornelia  get. Langerak Cornelia Herberts 38r.

10-11-1711 Angela geb. Willige-Langerak get. Ingetje Bastiaense 39 r.

13-12--1713 Quirina  geb. Willige-Langerak  get. Cornelia v. Granaeten, uy Schoonhoven 42 r.

Emmigje Crijnen

Klopt dus,  zoals ik eerder in een bericht hebt vermeld, dat zij als doopgetuige staat vermeld.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 12 feb 2010 - 16:55

Oké Everardus, is dat (de vermelding van 1702) ook weer duidelijk. En zie je wel dat je kon relaxen, het huwelijk van Jacob en Wilhelmina werd je zonder mankeren door Mirjam aangeleverd. Mooi werk trouwens.

Een kleine aanvulling nog: vanmiddag zag ik toevallig het boek met nieuwe burgers van Den Haag staan (dat zulke registers bestonden wist ik 2002 natuurlijk nog niet...). Daar stond in dat Jacob Hogedoorn vanaf 27-11-1715 als burger van Den Haag werd beschouwd. Paar maanden na hun huwelijk dus. Niet waar hij vandaan kwam maar die bevestiging hebben we denk ik niet meer nodig nu.

@Mirjam: de correcte naam is Ant(h)onia Maria Hoogedoorn. Mogelijk vernoemd naar Teuntje, zoals Everardus nu ook heeft gevonden. Als ik ergens over Maria Antonia heb gerept, dan is dat slechts te wijten aan mijn eigen slordigheid.

groeten, Frans

Frans Angevaare - 12 feb 2010 - 21:16

Op de klok van vijven nog snel even:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Had geen tijd meer om die van Rhenen na te kijken ivm de naam. Dacht het in het register snel gezien te hebben, maar zag niet dat de achternaam dan niet klopte. Maar je weet maar nooit:

Dit is uit het register van Rhenen:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ik zag in de gauwigheid Trientje staan en dacht hé!!!

Maar thuis zag ik dat de achternaam Groot is en niet Grootvelt. Moet dus nader bekeken worden.

In WbD zie ik maar twee kinderen en daar zit geen Conraad bij.

Mirjam van Rooijen - 14 feb 2010 - 00:27

Hoi Mirjam,

Je lijst van dopen o.a. Groot/Grootveld is Ned. Duits Gerf. 

De huw. inschrijving geeft inderdaad duidelijk Teuntje aan.

De kinderen uit dit huwelijk Volkeringh-van Grootveld zijn RK gedoopt.

Veelal werden kinderen geboren te Achterberg/Rhenen van religie RK gedoopt in

Wageningen, Renswoude of

 Indoornik.

Zelf laat ik de voorouders van Volkeringh en van Grootveld los.

Mirjam en Frans en anderen, 

Bij de overige archieven Utrecht bij het CBG te Den Haag vond ik fiches van Lopikerwaard waaronder eigenaars en gebruikers onroerendgoed a.d. Lekdijk en IJsseldam 1580-1820 deel 2 met index.

Naar ik dacht Willigen-Langerak

Fiche 1:

nr. 248 6 morgen Schoordijk

250 3 1/2 morgen 1679 erven Dirck Hogendoorn

1580 Sweer Thonisz. wed. 9 roeden 12 voet enz.

1593 Spinter Govertsz. 8 roe.

1649 Dirck Adriaensz. Hoogendoorn eig. en bruiker 6 morgen

1659 Dirck Adriaensz. Hoogendoorn "          "

1669 De kinderen van Dirck Ariensz. Hoogendoorn E. en B.

1679 Jacob Dircks Hoogendoorn E + B (denkelijk zoon van voorgaande)

1689 Willem Dircks Hoogendoorn E + B (eveneens denkelijk zoon en broer van voorgaande)

1679 Willem Dircks Hoogendoorn E + B

1689 Willem Dircks Hoogendoorn E + B

1699 Willem Dircks Hoogendoorn E + B

1719 Willem Dircks Hoogendoorn E + B

1729 Albert Willems Hoogendoorn E + B (denkelijk zoon van voorgaande)

1739 Albert Willems Hoogendoorn E + B en eveneens 6 morgen.

---------------

Een broer denkelijk van Dirck Adriaens Hoogendoorn misschien Claes Adriaens Hoogendoorn op nr. 249 Schoordijk in de periode 1649/1659.

------------------

Schoordijk wachthuys nr.

1679 Gebruiker Jacob Dircks Hoogendoorn

1689 Marritje Dircks Hoogendoorn (zus van voorgaande?)

1699 idem

1719 idem.

-----------------------

Lopick fichenr., 4 1675 Crijn Dircks Hoogendoorn een spae

-------------

Lopick

Nr. 165 jaar 1668 Cornelis Hoogendoorn

1670 Cornelis Dircks Hoogendoorn

1675 Cornelis Dircks Hoogendoorn

------------------------------------------------

Is Crijn Dircks Ho(o)gendoorn de broer van een voormelde Dirckszonen Hoogendoorn en is hun gemeenschappelijke vader Dircks Adriaensz. Hoogendoorn geweest?

Willem en Jacob Dircksz. Hoogendoorn denkelijk wel.

Maar hoe Crijn in te passen.

Is er een forumlid die thuis is met de archieven van ORA Lopik/Willigen Langerak?

Zie brongegevens in mijn bericht van 8 februari 2010 0.14 uur.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 14 feb 2010 - 13:18

De Hoogendoorns hadden onroerendgoed in Willigen-Langerak.

 

GERECHT WILLIGE-LANGERAKVrijwillige rechtspraak

2307-23 12. Protocollen van akten, voornamelijk van overdracht,

hypotheek en p r o c u r a t i e , 1630-1646, 1670-1749, 1773-

1810.

2307. 1630-1641, 1646

2308. 1670-1712 j a n.

2309. 1712 jan.-1749

 

2318. Minuten van akten betreffende overige zaken, o.a.

verkoop en verhuur van onroerende goederen, 1655-

1805, 1

 

Gr.

Everardus

Sorry dat de tekst rood is!

Everardus Rollema - 14 feb 2010 - 13:26

Hoi Everardus en Frans,

Ik ben de naam Ho(o)gendoorn vaker tegengekomen in mijn zoektocht voor jullie, maar ik ging er dan vanuit dat het niet de familie betrof die jullie zoeken. Dus heb ik hem steeds links laten liggen.

Als je meer wil weten over andere Hoogendoorns uit de provincie, kun je dat dan precies aangeven, ook de eventuele plaats, want ik houd het uiteraard niet precies bij.

Verder: hoe sterk is de scheiding RK en NH? In elke familie heb je wel 'bekeerlingen' van de ene naar de andere religie, al was het maar omwille van de liefde of misschien een dikke bruidschat.

Op zich heb ik al vaker in ORA's gezocht en dingen gevonden. Maar mijn ervaring is dat je echt moet gaan spitten omdat ze niet ontsloten zijn. Als dat in dit geval wel zo is, dan kan ik wel een keer e.e.a. opzoeken en foto's maken. Maar ik moet ervoor naar de andere locatie, en nu dus weer naar de tijdelijke locatie van de andere locatie of wachten tot de Alexander Numankade klaar is.

Vooropgesteld dat het in Utrecht ligt, want de gegevens van 8 februari waren dat het in Woerden ligt.

Lopik zal wel in Utrecht liggen neem ik aan. Maar ik vind de site van HUA heel lastig om duidelijk te krijgen wat ze wel en niet hebben.

Groeten,

Mirjam

Mirjam van Rooijen - 14 feb 2010 - 14:00


  Gerecht Willige-Langerak NB In 2008 overgedragen aan Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard.

Gerecht Lopik en Lopikerkapel NB In 2008 overgedragen aan Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard

Mirjam van Rooijen - 14 feb 2010 - 14:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu