stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Heinrich Armandus Husmann (Genaturaliseerd tot NL.Vermoedelijk in 1923-1924 overleden. In Indonesie)



Profiel afbeelding

Hoi Ben,

Ik zie dat je bericht enige jaren geleden is geplaatst. Ik hoop dat je hier nog actief bent., ik heb me net aangemeld. De naam die je noemt, is de opa van mijn Indische oma. Als nazaat heb ik een klein beetje aanvullende informatie, ik heb ook een enkele foto van hem. Volgens mijn oud oom (die nog leeft) heeft zijn opa een behoorlijke reis gemaakt, hij heeft in Klondike goud gezocht en naar verluid gevonden. Hierna is hij naar Azië gereisd, en volgens mijn oud oom heeft hij daarna korte tijd in Japan gezeten. Hier kon hij niet aardden, en uiteindelijk kwam hij in Indië terecht en trouwde met een vrouw die wij kennen als oma Chang, zij is naar mijn weten geboren in omgeving Tjeweng Djombang. Ook van haar zijn enkele foto's bewaard gebleven. We weten dat opa Husmann in de jaren '20 is overleden. Van de overlevering weten wij dat hij alcohol dronk en op een gegeven moment zijn keel hierbij heeft verbrand. Hij is toen in een ziekenhuis (mij niet bekend waar) opgenomen en uit gegleden/uit bed gevallen. Hier is hij aan overleden. Ik ben heel erg benieuwd wat je verder van hem afweet, of je deze details ook ooit hebt gehoord? Ik vind het in ieder geval erg leuk dat je geïnteresseerd bent in hem, ik ben zelf altijd op zoek naar informatie over mijn familieroots.

Hartelijk groet, Charissa

Charissa V. - 4 okt 2017 - 21:40


Beste Charissa, mijn overgrootvader/moeder waren Heinrich Amandus Husmann en Oma Chang. Zij hadden dacht ik 3 kinderen, waarvan 1 mijn oma, Amanda Husmann, getrouwd met Arie van Leeuwen. Mijn oma is in het jappenkamp overleden op 42 jarige leeftijd. Zij kregen samen 2 dochters, Heinricha Amanda Theresia en Charlotte Elisabeth van Leeuwen. Wij zijn haast zeker familie van elkaar ! Ik lees dat u nog enkele foto's heeft ....wat zou ik die ook graag willen hebben ! Mocht u dit bericht lezen dan hoop ik dat we contact met elkaar kunnen hebben ivm de foto's.

Vriendelijke groet, Margreet

Ewouds-Schouren - 18 mar 2019 - 16:22







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu