stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » voorouders van Ary Jansz Heemskerk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ruud, nooit de moed opgeven ;-)   Ik kwam gisteren in het ORA Lisse een aardige akte tegen die me aanzette tot wat meer zoekwerk. Op 26-12-1671 verschenen Cniertge Jacobsdr, weduwe van Jacob Dircks Heemskerck, en haar zonen Jacob en Dirck, en de voogd van Huijbert en Adriaen wonende binnen Leiden en droegen een huis in Lisse over.
Naar die laatste twee in Leiden zoekende leverde niet veel op, maar wel Dirck Jacobsz van Heemskerck (uit Lisse) die daar op 01-06-1669 trouwde met Maria Dircksdr, en op 04-11-1696 met Jannetge Dircksdr. Met zijn 1e vrouw had hij Jacob en Maria, met z'n 2e Cunera. Het moet de goede Dirck zijn, bij zijn 1e dochter was zijn moeder Cunera Jacobs en zijn broer Jacob bij de doop, bij de andere twee zijn broer Adriaen.

Dan voortgaand op mijn opmerking van 04-02-2015 over Kniertje (ook Cunera dus) Ariens en de getuigen bij de dopen van haar kinderen, heb ik gezocht naar dopen van kinderen van de in Heemstede wonende Arij Jacobsz van Heemskerk x Hendrikje Hendriks (Harmens vlgs de RK boeken) van Roost. RK doopboeken Heemstede beginnen 1695 dus geen kans op dopen uit zijn 1e huwelijk, maar uit zijn 2e wel:
07-02-1698 Maria 
20-03-1700 Theodora
16-03-1702 Huberta
12-04-1704 Jacoba
En dat is heel mooi, want daar komen de doopgetuigen Dirkje en Huijbertje Ariens bij Kniertje Ariens' kinderen tevoorschijn. Bij Maria's doop in 1698 zijn Dirck Jacobsz en Jannetge Dircks getuigen (dat is dat stel uit Leiden).
Bij de derde in 1702 is Cniertie Ariens erbij, bij de vierde Aantie Ariens. Dat zullen kinderen uit Arij's 1e huwelijk zijn.
Overigens werd Arij Jacobsz in de RK boeken tweemaal 'Crul' genoemd.

Met Kniertje Ariensdr als verbindende factor tussen de hier genoemde lieden uit Lisse en Heemstede, en jouw Arij Jansz Heemskerk uit Hoogmade, denk ik dat het volgende stamreeksje klopt:

I. Jacob Dircksz Heemskerck x Cniertge Jacobsdr, met kinderen Jacob, Dirck, Huijbert en Adriaen;

II. Arij Jacobsz Heemskerck x (1) Machtelt Arentsdr, waaruit Kniertje, Aantje en ws, Jan; (2) x Hendrikje Harmansdr van Roost, waaruit Maria, Dirkje, Huijbertje en Jaapje;;

III. Jan Ariensz Heemskerk x NN, waaruit een zoon Adriaen;

IV. Adriaen Jansz Heemskerk x Lena Cornelisdr Droog. waaruit Cornelia, Dirk en Cornelis.

Alleen, ik vind helemaal geen vermeldingen van een Jan Ariensz Heemskerk en dat is natuurlijk wel jammer....

Groeten, Frans
 

Frans Angevaare

Ha Frans Dit lijkt werkelijk op een doorbraak. Dank je wel voor de info. Ik ga hierover eens goed doordenken en zaken uitzoeken. Ik had al een vermoeden. Nu nog hard bewijs! Groet Ruud Heemskerk

Ruud Heemskerk


Voor zover te overzien valt klopt jouw beredenering. Nu alleen nog Jan Adriaensz.

Ik heb de gegevens in de stamboom gezet.

Ruud HeemskerkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!