stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Uliken Uike ten Boom & Sophia Jans(s)en *Rheden = [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Zal vanavond even aanpassen. Ubach over Worms is zij geboren.

dlinvz

Dus Tante Grietje Dorland was:

Grietje ten Boom, dochter van Uilke ten Boom en Aaltje de Graaf, geboren te Ubach over Worms, Limburg, 1930.

OPGELOST!

Hans Hoekveld

J. H. van Veen

Hinke Claus is een dochter van Johannes Claus en Dieuwke van DEkken.  Van beide heb ik wel een foto.

Ze woonden in Burum ( een klein dorpje bij Buitenpost in Friesland.   Ze kregen 12 kinderen.

En Johannes is weer een zoon van Hendrik ClausX Aukje Bijma.

Op papier is Hendrik dan weer een zoon van Johannes Franciscus Claus, een Belgische soldaat, gedeserteerd uit het leger van napoleon. ???

m.v.g.  joopclaus54@hotmail.com

claus


Beste mensen, 

Dit gaat over één van de zusters van mijn grootvader: tante Aaltje. Oom Uilke en tante Aaltje hebben 12 kinderen gehad. Jan was de oudste (geb. Eeserveen 1908), vervolgens Kornelis (Bottrop 1910-1912), Zwaantje (1912-1926), Antjen (1914-1916), Cornelis (1915), Antjen (1917-1918), Jentje (1919), Hendrik (1920-1941), Wiebe (1921-1942), Hendrika (1923), levenloos kind (1925) en Grietje (1929). 

Inderdaad was oom Uilke (en ook tante Aaltje) lid van de NSB. Zoon Wiebe is als SS Panzer Grenadier in Rusland gesneuveld, Hendrik vermoedelijk in september 1941, ook ergens aan het Oostfront. Helaas is deze tak voor mij een beetje duister. Sophia Jansen hoort zeker niet bij Uilke. 

Qua vernoemingen: Jan naar opa Ten Boom (heb ik nog wel een foto van), Kornelis en Cornelis naar opa de Graaf (naar wie ik overigens ook ben genoemd, maar dat terzijde), Zwaantje naar oma De Graaf-Vredeveld, Antjen en Antjen naar oma Ten Boom-Wijnstra, Jentje naar de oudste zuster van Aaltje Jentien de Graaf, Hendrik naar de oudste broer van Uilke ten Boom, Wiebe naar Wiebe Moes, de man van Jentien de Graaf, Hendrika naar een mij onbekende persoon, wellicht Hendrik de Graaf (de naam komt noch bij de Ten Booms noch bij De Graaf voor), en Grietje de Graaf, ook een zuster van Aaltje de Graaf.

Inderdaad zijn meerdere personen geboren in Bottrop (D). Veel mensen uit Drenthe werkten daar voor de eerste wereldoorlog. Kornelis (1910-1912) is daar bijvoorbeeld geboren en overleden, maar ook Zwaantje en de eerste Antjen zijn in Bottrop geboren. Jentien de Graaf en Wiebe Moes hebben eveneens jarenlang in Bottrop gewerkt (van 1907-1914) en ook mijn grootvader heeft daar enige tijd als arbeider aan de spoorwegen gewerkt.

Hartelijke groeten, 

Cor de Graaf 

C. de GraafPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!