stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Sterfdata Pieter Anthonij van Drielen en zonen gezocht



Profiel afbeelding

Ik ben naarstig op zoek naar de sterfdatum van mijn betovergrootvader Pieter Anthonij van Drielen, geboren  in Vlissingen op 25 maart 1849 en zijn zoon Augustinus Dominicus, geboren 6 april 1884 en er staat me vaag iets bij van wat mijn moeder heeft gezegd, maar ik weet het ook niet zeker. Ook het jaar 1924 staat me bij, maar dat kan ook bij een andere betovergrootvader horen. In ieder geval heb ik dat jaar gevonden bij een andere overgrootvader. Pieter Anthonij is in 1911 verhuisd naar Rotterdam en was nog in leven bij het overlijden van zijn tweede vrouw Adriana Maria Wijntjes in 1914. Ook alle zoons van Adriana Maria gingen mee naar Rotterdam. Ook van de zoons van Adriana Maria Leendert en Richard is niets meer te vinden. Zijn er soms archieven in Rotterdam verloren gegaan tijdens de oorlog? Ik kan me niet voorstellen dat Pieter Anthonij zo vreselijk oud is geworden, anders had mijn moeder (geboren in 1933) het wel over hem gehad. Ze wist nog net dat zijn eerste vrouw vroeg was overleden, verder niets. Ook op Family Search is niets te vinden. Tijdens de oorlog was hij in ieder geval niet meer in leven.

Nienke Oudbier-Wiarda - 30 dec 2016 - 01:32

A.Peters - 30 dec 2016 - 02:39

A.Peters - 30 dec 2016 - 02:41

De banier : staatkundig gereformeerd dagblad

19-11-1934 Zie boven: P. A. van Drielen wedr. van A. M. Wijntjes 85 jaar

 

Het Vaderland : staat- en letterkundig nieuwsblad

17-11-1934 http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=%22p.a.+van+drielen%22&facets%5Bperiode%5D%5B%5D=0%7C20e_eeuw%7C&page=1&coll=ddd&identifier=ddd%3A010015673%3Ampeg21%3Aa0075&resultsidentifier=ddd%3A010015673%3Ampeg21%3Aa0075

A.Peters - 30 dec 2016 - 02:43

R. van Drielen gaat van Rotterdam via Amsterdam naar Haarlem

Frank Fransz - 30 dec 2016 - 07:54

Ary van Drielen  zie hier

Ary Vandrielen

New York, New York Passenger and Crew Lists, 1909

Name Ary Vandrielen
Event Type Immigration
Event Date 1956
Event Place New York City, New York, United States
Birthplace Netherlands
Ship Name Ryndam

Elisabeth - 30 dec 2016 - 08:34

http://denhaag.digitalestamboom.nl/(S(ys5bxyodax0hpdg1zuhggqps))/scan.aspx?book=O&id=7681623

Aangever  
Overledene Pieter Anthonij van Drielen , 85 jaar , zonder beroep
echtgenoo/te van  
Vader  
Moeder  
Aangever  
echtgenoo/te van  
echtgenoo/te van  
 
Plaats 's-Gravenhage
Datum overlijden 15-11-1934 
 
 
 
 
   

's-Gravenhage Overlijden 1934 serie , Akte 3801

 

A.Peters - 30 dec 2016 - 09:43

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kraat-lems/I1394.php

Pieter Anthonij van Drielen Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hij is geboren op 19 juni 1891 in Vlissingen, Zeeland, Nederland.Bron 1

Beroep: kantoorbediende.

Hij is overleden rond 13 februari 1966 in Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Janny Bijsterveld - 30 dec 2016 - 18:19

Janny Bijsterveld - 30 dec 2016 - 18:29

Oooo, dan snap ik het waarschijnlijk al! Ik had al zo'n voorgevoel dat hij overleden moet zijn nog vóór mijn moeder het zich kon herinneren, dat klopt dus! Hij is dus naar zijn dochter in Den Haag gegaan, zij is samen, of net na haar eigen oudste dochter (mijn oma) naar Den Haag verhuisd. Eind 1928 trouwen mijn grootouders nog in Vlissingen, precies een jaar later wordt in Den Haag mijn oom geboren, in de tussentijd zijn ze dus verhuisd naar Den Haag. Ze woonden destijds met hun jongste twee ongetrouwde kinderen in een huis en mijn oma en opa woonden er schuin tegenover. Hier zijn de kinderen geboren. Hij is dus bij zijn dochter Maria Adriana ingetrokken, volle zus van Augustinus Dominicus, uit zijn eerste huwelijk met Johanna Carolina Raff. Mijn eigen oma, de oudste dochter van Maria Adriana, heeft dat later ook met háár ouders gedaan na de oorlog, in 1953, kochten ze een heel groot huis dat na een faillissement vrij was gekomen. De man die daar woonde bezat een wasserij en doordat er steeds meer mensen een eigen wasmachine hadden, ging hij failliet. Nadat ze in de oorlog Den Haag moesten verlaten (alle bejaarden), zijn ze in 1953 bij hun oudste dochter, mijn oma. ingetrokken en hebben daar hun laatste levensjaren doorgebracht. Mij werd verteld dat ze daar een eigen kamer hadden dat mijn opa later als kantoor in gebruik nam. Daar zijn Maria Adriana in 1958 en haar man in 1961 overleden. Toen hun jongste zoon in 1996 overleed, werd hij bijgezet in hun graf. Vreemd genoeg is dat graf nergens te vinden op Grafzerk.nl. Mijn oudtante Mies (Maria Adriana van der Eijk) heeft nog minitieus beschreven hoe dat sterven van haar moeder ging. Ik ben zelf nog op die begrafenis van mijn oudoom geweest en zag toen ook de grafsteen.

Nienke Oudbier-Wiarda - 30 dec 2016 - 21:38

De Ary van Drielen geboren in 1888 is al in 1936 in Velsen overleden. Het zou om een zoon of een neef (zoon van een broer) kunnen gaan.

Nienke Oudbier-Wiarda - 30 dec 2016 - 21:55

Hallo mevrouw Oudbier,

Ik heet van mijn meisjes naam van Drielen en ben de enige kleindochter van Richard van Drielen uit Haarlem. Mijn opa was helaas al overleden voordat ik in 1961 werd geboren. Hij is overleden aan een hart aanval en is zover ik weet 57 jaar geworden. Dat moet dus in 1953 zijn geweest. Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

Mvg.

Bianca Wuite-van Drielen

Bianca Wuite-van Drielen - 11 mar 2017 - 16:24

Bedankt, ik had van hem nog geen sterfjaar. Hij is van 18 december 1896, dus als hij 57 is geworden, dan zal het vast wel 1954 zijn geweest. Ik wist niets van die 5 halfbroers van mijn overgrootmoeder! Mijn moeder had het altijd over haar oma: mijn oma dit, mijn oma dat... Ik ben een afstammeling van het eerste huwelijk van Richards vader. Hij heeft hem waarschijnlijk vernoemd naar Richard Fagg, die was met zijn zussen getrouwd (nadat de een overleed, trouwde hij met de ander, een vaker voorkomend verschijnsel, zeker in mijn familie. Hij kon het goed met hem vinden, dat zie ik aan allerlei aktes. Hij was geloof ik een kleinzoon van een Engelsman. Aangezien alle mannelijke familieleden al zo'n beetje onderzocht zijn, ben ik begonnen met de vrouwelijke lijn. De onderzoeker van mijn overgrootvader nam ook de moeders/oma's mee, maar zijn vrouw sloeg hij over, zodoende. Ik wist trouwens sowieso niks van broers of zussen van mijn overgrootmoeder; ze had nog een volle broer die naar Australië is verhuisd, maar in tegenstelling tot hun neef heb ik hem verder nog niet kunnen vinden daar en of hij getrouwd is geweest.. Het enige dat ik wist van de jeugd van mijn overgrootmoeder was dat ze als kind moesten staan aan tafel (en dat ze geboren werd in dezelfde bedstede als Michiel de Ruyter...In Vlissingen dus) Maar dat zal wel van haar stiefmoeder hebben gemoeten; ze was 6½ toen haar eigen moeder was overleden, die was 33 jaar, nog te jong om het nog goed te kunnen herinneren. Pieter Anthonij overleed trouwens in Den Haag in 1934, dat heb ik wel gevonden. Mijn overgrootouders die zes kinderen hadden, zijn zelf ook naar Den Haag gekomen met de jongste twee kinderen, omdat haar oudste dochter (mijn oma) daar was gaan wonen en dus ook haar vader; ze heeft hem nog 2 jaar lang af en toe kunnen bezoeken, hij verbleef in een rusthuis. Ik weet wat voor huis ze vroeger woonden, ze zullen niet de mogelijkheid gehad hebben om hem in huis te nemen. Mijn oma en opa woonden ook in die straat. Later woonden mijn grootouders in een kast van een huis met twee verdiepingen en mijn oma had haar ouders zelf wel in huis genomen om ze de laatste jaren zelf te kunnen verzorgen. Maria Adriana van Drielen overleed in 1958 en overgrootopa in 1961. Toen ik in 1964 werd geboren, werd er nog vaak over ze gesproken. Ik heb ook foto's van ze. Mijn moeder had een baby-fotoalbum, in tegenstelling tot mijn man, die 17 jaar jonger is, hij had alleen maar een schoenendoos vol foto's en maar één babyfoto terwijl hij al rechtop zit..

Nienke Oudbier-Wiarda - 11 mar 2017 - 18:38

Wat leuk dat u nog zoveel informatie meegekregen hebt van uw overgrootouders en grootouders. Ik weet eigenlijk helemaal niets van mijn opa. Er werd bij ons thuis nooit over hem gesproken. Ik heb geen flauw idee waarom niet. Succes verder.

Bianca Wuite-van Drielen - 11 mar 2017 - 20:38


Ik wist ook niet veel en al helemaal niets over 5 halfbroers (ook niet van die volle broer) Het leek wel een beetje op dat van mijn man, hij zei dat zijn moeder enig kind was, maar er bleken wel andere kinderen te zijn geweest, maar die hebben hun kindertijd niet te hebben overleefd. (En dat al in de jaren '20; mijn overgrootmoeder kreeg 'gewoon' 6 gezonde kinderen.

Van de moeder van mijn overgrootmoeder, daar heb ik naar gevraagd, dat wist mijn moeder dus wel, zelfs dat ze 33 was toen ze overleed. En ik wist iets van een overgrootvader die in 1924 was overleden, maar die bleek aan de kant van mijn overgrootvader te zitten. Ik wist niets van een overgrootvader die haar misschien wel ooit vast heeft gehouden, maar dat wist ze natuurlijk niet meer, ze was 15 maanden toen hij overleed (Pieter Anthonij sr dus). Zelf lag ik op schoot van de moeder van mijn opa, aangezien het in de wastafel in bad doen van de baby ook al zo'n ding was dat iedere generatie terug kwam, zal dat wel het geval zijn geweest dat ze met haar bij hem op bezoek zijn geweest. Ik ken er alleen geen foto van. Wel heeft ze ooit eens een foto laten zien van een man met een hoed en een wandelstok... ze zei erbij dat het haar overgrootvader was geweest, maar welke? Die ligt in ieder geval bij mijn ouders (een foto van Pieter Anthonij vermoed ik..)

Nienke Oudbier-Wiarda - 12 mar 2017 - 20:44







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu