stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Waar zijn Dirk Jan van Amerom (1845 - ?) en zijn zoon Hendrikus C.A. van Amerom (1879 - ?) gebleven?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Je weet dat je deze documenten ook kunt inzien?

Antwerpen Vreemdelingendossiers

Frank Fransz

Ja Frank,

nog een hoop weer na te trekken ...

Bedankt voor de tip,

Ger

Ger Koper

Na bovenstaande oproep ben ik weer driftig aan de slag gegaan. Het verslag kunt u hier vinden. Ik heb nu alle broers en zussen van Dirk Jan van Amerom in beeld; om de een of andere redenen bleken die zich allemaal - soms tijdelijk - in Antwerpen gevestigd te hebben. Voor een paar puzzelstukjes moet ik nog een keer naar het archief in Antwerpen en in Beveren.

De stand van zaken in het jaar 1893 is nu nog intrigerender: 23 februari deserteert Anton van Amerom van het Matrozeninstituut in Amsterdam, Gerard Koper, zijn halfbroer, deserteer op 17 augustus van de Nautilus in Hellevoetsluis en op 27 oktober vertrekt Dirk Jan van Amerom, de vader van Anton, van Antwerpen naar Rotterdam. Is dit nou toeval of moet ik er meer achter zoeken? Gerard Koper duikt na een paar jaar op in Noord America, Dirk Jan overlijdt spoedig daarna in Belgie en Anton blijft spoorloos.

Iedere tip, hoe wild ook, is welkom!

Ger Koper

Een Herman Gijsbert van Amerom is te vinden in Amsterdam, Bevolkingsregisters 1874-1893:

naam: [van] Amerom, Herman Gijsbert / adres: Haarlemmerstraat 32 / geboortedatum: 29-07-1843 / geboorteplaats: Leiden

Hans Hoekveld

Bedank Henk.

Ger Koper


Inmiddels gevonden dat Dirk Jan is overleden in Schooten (Belgie) op 10 januari 1896. Nu nog een spoor naar Anton ...

Ger KoperPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!