stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Cornelis Jansz Bruijne,Weesp



Profiel afbeelding

Op een doopakte zou ik me niet vastbijten - wellicht is die verloren gegaan. Er zijn gelukkig zat andere bronnen die - wat mij betreft - een zelfde mate van zekerheid kunnen verschaffen. Om maar eens een dwarsstraat te noemen, notariele akten waarin familierelaties worden uitgelegd.

Nog een kleine toevoeging: Sara, dochter van Cornelis Gijsbertsen van 't Geijn en Catalijn Cornelis van Assendelft, is gedoopt te Beverwijk NG op 19.4.1671, get. Lieve Cornelis Margarita Bickers van Swieten voor.. van Castricum [wellicht zijn dit 2 doopgetuigen]. Dit zou dus ook de moeder van bovengenoemde Duijfje zijn, en de reguliere getuige bij het dopen van diens kinderen. Die doopgetuige Bickers van Swieten lijkt me uit een vooraanstaande familie te komen, overigens - zal de vrouw van Cornelis Geelvinck kunnen zijn geweest, haar vader Cornelis Bicker zou dan de eigenaar van de buitenplaats Akerendam te Beverwijk zijn geweest. Ik weet verder zo niet of genoemde van Assendelft verwant was met de adellijke familie van die naam.

Peter S - 14 sep 2017 - 16:03

Zou ik e.e.a. terug kunnen vinden in de Oud Rechterlijke archieven? Want ik daar moet ik nog een afspraak voor maken in Weesp. Dat is de enige mogelijkheid die ik nog heb.

Anne Bruijne - 14 sep 2017 - 16:18

Nee, ik meen dat de archieven van Weesp in beheer zijn van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen te Breukelen. Het is beslist aan te raden om archieven van het gerecht in te zien. Ik weet zo niet of de archieven van de schout en schepenen bewaard gebleven zijn, bijvoorbeeld, of allerlei andere lijsten van aanslagen van belastingen etc.

Edit - overigens weet ik niet of dit notariele archieven betreft. Ik heb al zitten kijken in het notarieel archief van Amsterdam maar de indicering daarvan is nog steeds gaande, meen ik. Naarden zou ook kunnen trouwens.

Peter S - 14 sep 2017 - 16:21

Of anders zie hier
Edit: en hier voor de indices notariele archieven van Noord Holland

Peter S - 14 sep 2017 - 16:28

Peter, de ORA waren wel in Weesp, maar heeft niets opgeleverd. De archivaris heeft nog meegeholpen zelfs, maar helaas.

Anne Bruijne - 26 sep 2017 - 10:20


Er is een Hendrick Bruijne Moerman gehuwd vermoedelijk rond 1710 te Weesp met Jannetje Aerts, Ares, Arents. Hij werd ook genoemd Bruijne. Vier kinderen gedoopt te Weesp van 1712 tot 1720. Deze stamboom gaat later over in Lindooren en Hesthof. (Heshof).

Misschien aanknopingspunt?

 

groet

Hans van Veen 

Hans van Veen 9299 - 20 nov 2017 - 16:52







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu