stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gegevens gezocht Zeeland v??r 1800 (Hoogendorp/van der Zande)



Profiel afbeelding

Ik heb maar één van de Sande in de boom, een hele oude Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

. Aangetrouwde schoonzus van een zoon van mijn stamvader.

Dina / Dingena / Dingentje Janse van der Sande, gedoopt 26 september 1666 te Elkerzee (en haar vader en moeder natuurlijk). Géén foto van haar overigens  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

A van Egmond (oud) - 16 okt 2017 - 07:22

Renske, er staat inderdaad 'in onegt' = buitenechtelijk

In deze familie (het nageslacht van Elisabeth) komen veel buitenechtelijke kinderen voor. Ik zag dat je eerder ook een vraag stelde over Geertruid Hoogendorp (achterkleindochter van Elisabeth) (Zierikzee). Zij had vijf buitenechtelijke kinderen. Omdat mijn vrouw ook afstamt van Geertruid Hoogendorp, ben ook ik in deze familie geïnteresseerd.

Van Geertruid Hoogendorp is de overlevering (in de familie van mijn vrouw) dat de kinderen van één man zijn, namelijk een Spaanse zeeman (die kennelijk af en toe in Zierikzee was). Dit zou ook de zeer donkere kleur ogen hebben opgeleverd bij haar kinderen. In elk geval zijn de donkere ogen een kenmerk dat nog steeds voorkomt in het nageslacht van Geertruid (overleden 1903) en dochter Goverina Hoogendorp (overleden 1926). Ik weet niet of ook in jouw familie deze donkere kleur ogen kenmerkend is voor diverse familieleden?

KValk - 23 mar 2018 - 10:12


Oproep:

Wij zijn op zoek naar de onbekende vader van de vijf kinderen Hoogendorp. De jongste van de vijf kinderen: Goverina Hoogendorp was mijn oma. Nu heb ik DNA afgestaan via MyHeritage om te zien of we achter de onbekende voorvader kunnen komen. Was het wel een Spanjaard zoals de verhalen de ronde deden binnen de familie. Een nicht van me doet ook mee maar zij stamt natuurlijk ook van Goverina af maar het maakt het uitzoeken wel wat makkelijker. Want we hoeven alleen maar de matches na te lopen die we gemeenschappelijk hebben.

Kinderen (van de vijf broers en zussen zonder vader) leven er niet meer. Wel een volgende generatie. Het zou mooi zijn als we het raadsel kunnen ontknopen. Zijn er familieleden van diverse takken Hoogendorp die mee willen doen? Al was het uit elke tak maar één persoon.

We zijn al een eindje op weg maar de laatste knoop moet nog ontward worden. Dus als men mee wll doen dan wordt het raadsel wel of geen Spanjaard misschien wel opgelost en weten we allen of het waar was of niet.

Ik ben benieuwd.

Macbookto - 17 apr 2021 - 02:03







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu