stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Gerrit van Sonnevelt, Den Haag/Rijswijk, begin 17e eeuw

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Betreft een schuldbekentenis van Sijmon Gerritsz van Sonnevelt, schipper op Delft wonende Den Haag, aan Willem Dircksz van Schaegen meester wielemaker in Den Haag in de Saeger. Bedrag is 100 car gulden. Borgen Jacob Cornelisz Bol, Jan Cornelisz Bol, Leendert Cornelisz Bol, broers van Jannetge Cornelis Bol zijn huisvrouw zaliger, Huijbert Gerritsz van Sonnevelt, Willem Pietersz van Pordijck, en Henrick Pietersz van Velsen. Getuigen Henrick Andriessen Keijelier [achternaam onzeker] en Pieter Jacobsz, beide inwoners van Den Haag.

JP Ouweltjes

Ik weet niet, waar de prioriteit voor de vraagsteller ligt, maar zwager Willem Pietersz Perdijck (geen Pordijck) heeft ook wat vermeldingen in het notarieel. Hij is bakker, en "craenkint" (werkzaam bij de stadshijskraan)

Perdijck was een gehuchtje bij de grens van Maasland en De Lier

Jan Clavaux

Wat mooi allemaal, zal zelf ook eens nader kijken.
Ik vind het overigens wel frappant dat Perdijck o.a. bakker is. Dat beroep is in die lijn nog tot mijn betovergrootmoeder, dochter van een banketbakker, bedreven. Zij waren katholiek, later in de achttiende eeuw oud-katholiek daarna weer regulier katholiek.

VvdHeijden

Op 7 maart 1645 enkele akten mbt Sijmon Gerritsz van Sonnevelt voor notaris van Groeneweghen (de jonge). Hij treedt daarbij op als borg voor Willem Pietersz van Perdijck.

JP Ouweltjes

Akte d.d. 2 juni 1639 voor van Groeneweghen betreft erfenis van Cornelis Bol en Annitgen Leenderts, de schoonouders van Sijmon Gerritsz van Sonnevelt. Er valt behoorlijk wat te verdelen. 

JP Ouweltjes

Ake d.d. 26 november 1640 voor notaris van Groenevelt betreft getuigenis Sijmon Gerritsz van Sonnevelt, 29 jaar, als een van de schuitvoerders op Delft, ten behoeve van Neeltgen Pieters weduwe van Jacob Hendricx, wonende buiten Den Hage, moeder van Pieter Jacobsz.

JP Ouweltjes

Sijmon Gerritsz Sonneveldt vermeld notarieel Delft op 4 augustus 1651. [link]

JP Ouweltjes


Perdijck kan ook voorkomen als Burgersdijck.

Annemarie57
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!