stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Gezocht: Alida, dochter van Aaltje Heger (1898-1959)



Profiel afbeelding

Bij deze twee inschrijvingen voor Aaltje Heger in het bevolkingsregister voor tijdelijk inwonenden van de Bilt in de jaren '20: link1 link2. Aanvulling: Dat latere adres in Utrecht, Slachtsteeg 3, is inderdaad van Ringelenstijn, zie de rouwadvertentie in het Utrechts Nieuwsblad van 30.1.1926 hier.

Bedankt voor de linken. Het adres op de inschrijvingskaart De Bilt en de rouwadvertentie samen suggereren nu wel heel sterk dat Alida's veranderde achternaam voortvloeit uit een erkenning ipv een naamsverandering. In de Nederlandsche Staatscourant vond ik namelijk niets. De geboorteakte van Alida wordt pas in 2022 of 2023 openbaar helaas. Nog minimaal vijf jaar geduld voor bevestiging dus. Als er ook 100 jaar wordt aangehouden voor de erkenningsakte van 1939 dan ga ik dat mogelijk niet meer beleven.

Ook op Alida's persoonskaart Amsterdam moet ik ook nog minimaal 5 jaar wachten dus een eventueel adres in Maagdenburg Duitsland of een reden voor vertrek zal voorlopig ook wel niet zijn te achterhalen.

Zeer bedankt voor alle bijdragen.

Yvonne Ruchti - 20 nov 2017 - 13:16

Mogelijk dat de huwelijksakte nog iets vermeld omtrent de vader (openbaarheid 2018). De huwelijksbijlagen zullen waarschijnlijk niet zo snel beschikbaar zijn in Haarlem bij het Noordhollands Archief. Ik weet niet hoe snel deze toegankelijk worden gemaakt daar.

mvg-Ben

Ben Wegman - 20 nov 2017 - 13:31

Wat de vraag naar meer informatie omtrent de geboorte van Alida betreft, als er verder de komende tijd niets beschikbaar is, dan is het een suggestie te kijken in de Biltse Courant vanaf de nu bekende geboortedatum, 22.8.1922 (de eerder genoemde gezinskaart van het grootouderlijk gezin geeft de geboorteplaats aan als de Bilt), hopende dat daar wel de burgerlijke stand in werd bijgehouden. Daar zou men wel voor naar het archief in Breukelen moeten (op hun website is wel een mogelijkheid te chatten met medewerkers). link

Peter S - 20 nov 2017 - 13:49

Ik hoop dan dat de huwelijksbijlagen via Stadsarchief Amsterdam beschikbaar zullen zijn.

Yvonne Ruchti - 20 nov 2017 - 13:50


Ik denk de huwelijksbijlagen allemaal in Haarlem liggen. Stadsarchief Amsterdam heeft wel microfiches van een oudere periode. Tekst van de site van stadsarchief:

In het Rijksarchief van Noord-Holland in Haarlem worden de huwelijksbijlagen bewaard. Over de jaren 1811-1842 zijn deze hier op microfiche aanwezig.

mvg-Ben

Ben Wegman - 20 nov 2017 - 14:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu