stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Gezocht: Alida, dochter van Aaltje Heger (1898-1959)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik heb geen  woningkaarten bekeken. Ik ben uitgegaan van de tekst op de gezinskaart. Je ziet dan dat zij veel later pas in Amsterdam bij haar "ouders" beland. Ik lees 1939. Je kunt ook zien waar zij vandaan kwam. Bij haar ouders zie ik een ander jaartal 1937 en een ander adres. Wellicht dat het bevolkingsregister van De Bilt je meer info kan verschaffen over haar verblijfplaats tussen 1922 en 1939. Helaas kan ik de laatste kolom van de gezinskaart achter haar naam niet volledig ontcijferen.

mvg-Ben

Ben Wegman

Bij deze twee inschrijvingen voor Aaltje Heger in het bevolkingsregister voor tijdelijk inwonenden van de Bilt in de jaren '20: link1 link2. Aanvulling: Dat latere adres in Utrecht, Slachtsteeg 3, is inderdaad van Ringelenstijn, zie de rouwadvertentie in het Utrechts Nieuwsblad van 30.1.1926 hier.

Peter S

De laatste kolom van het gezinsblad van Ringelestijn in Amsterdam: ik denk dat er staat: erkenning B.S. .....  24 of 29 april 1939 door no 1 hetgeen volgens de kaart Theodorus Gerrit is.

mvg-Ben

Ben Wegman

Nog een aanvulling uit het BR De Bilt: link image 773. Dit is van het ouderlijk gezin van Aaltje. Zowel Aaltje als haar dochter staat hier op. Let op de data van afschrijven.

Peter S

Alida heeft dus vrijwel haar hele jeugd bij haar grootouders gewoond. En ze heeft ca 7 maanden (1925-1926) in een kindertehuis (Bethlehemweg 67 bis, Utrecht) gezeten.

mvg-Ben

Ben Wegman

Bij deze twee inschrijvingen voor Aaltje Heger in het bevolkingsregister voor tijdelijk inwonenden van de Bilt in de jaren '20: link1 link2. Aanvulling: Dat latere adres in Utrecht, Slachtsteeg 3, is inderdaad van Ringelenstijn, zie de rouwadvertentie in het Utrechts Nieuwsblad van 30.1.1926 hier.

Bedankt voor de linken. Het adres op de inschrijvingskaart De Bilt en de rouwadvertentie samen suggereren nu wel heel sterk dat Alida's veranderde achternaam voortvloeit uit een erkenning ipv een naamsverandering. In de Nederlandsche Staatscourant vond ik namelijk niets. De geboorteakte van Alida wordt pas in 2022 of 2023 openbaar helaas. Nog minimaal vijf jaar geduld voor bevestiging dus. Als er ook 100 jaar wordt aangehouden voor de erkenningsakte van 1939 dan ga ik dat mogelijk niet meer beleven.

Ook op Alida's persoonskaart Amsterdam moet ik ook nog minimaal 5 jaar wachten dus een eventueel adres in Maagdenburg Duitsland of een reden voor vertrek zal voorlopig ook wel niet zijn te achterhalen.

Zeer bedankt voor alle bijdragen.

Yvonne Ruchti

Mogelijk dat de huwelijksakte nog iets vermeld omtrent de vader (openbaarheid 2018). De huwelijksbijlagen zullen waarschijnlijk niet zo snel beschikbaar zijn in Haarlem bij het Noordhollands Archief. Ik weet niet hoe snel deze toegankelijk worden gemaakt daar.

mvg-Ben

Ben Wegman

Wat de vraag naar meer informatie omtrent de geboorte van Alida betreft, als er verder de komende tijd niets beschikbaar is, dan is het een suggestie te kijken in de Biltse Courant vanaf de nu bekende geboortedatum, 22.8.1922 (de eerder genoemde gezinskaart van het grootouderlijk gezin geeft de geboorteplaats aan als de Bilt), hopende dat daar wel de burgerlijke stand in werd bijgehouden. Daar zou men wel voor naar het archief in Breukelen moeten (op hun website is wel een mogelijkheid te chatten met medewerkers). link

Peter S

Ik hoop dan dat de huwelijksbijlagen via Stadsarchief Amsterdam beschikbaar zullen zijn.

Yvonne Ruchti


Ik denk de huwelijksbijlagen allemaal in Haarlem liggen. Stadsarchief Amsterdam heeft wel microfiches van een oudere periode. Tekst van de site van stadsarchief:

In het Rijksarchief van Noord-Holland in Haarlem worden de huwelijksbijlagen bewaard. Over de jaren 1811-1842 zijn deze hier op microfiche aanwezig.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!