stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte familienamen in NL » Gegevens echtpaar Maerten Arisse van Veen en Annatje Arisse Schiebrouck, Voorburg ca.1690-1764

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Over de periode 1677-1690 heb ik Maerten niet in de rk doopregisters van Stompwijk gevonden.

JP Ouweltjes

Gaarder Rijswijk 21 januari 1713 [link]:

Ik vermeld dit omdat zekere Cornelis Leendertsz van Veen als doopgetuige optreedt. Geen idee of het hier om dezelfde persoon gaat.

JP Ouweltjes

Best een interessant gegeven.
Leendert Ariensz van Veen zal ook wel een zoon Arie hebben gehad.
Theoretisch is het dus mogelijk, dat dat de vader van Maerten Ariensz van Veen was.
Cornelis Leendertsz van Veen zou dan de oom (en voogd?) van Maerten geweest zijn.

Jan Clavaux

Het lastige zijn de geschatte geboortejaren, Jan. Niet onmogelijk, maar toch.

De vrouw van Maarten Arisse van Veen is geboren in 1687. Hij zal wellicht ouder geweest zijn. 

Cornelis Leendertsz van Veen die trouwt in het jaar is naar schatting omstreeks 1690 geboren. En zijn vader, nog grover geschat, omstreeks 1665.

In geval van verwantschap ligt het m.i. voor de hand dat de vader van Cornelis Leendertsz van Veen een (aanmerkelijk oudere) broer was van Maarten Arisse van Veen. 

Ik houd nog even alle opties open.

JP Ouweltjes

Schatten van geboortejaren, inderdaad lastig. Je komt nu voor Cornelis Leendertsz uit op ca. 1690 maar let wel: hij trouwde in 1713 met Jannetie Jacobsdr van Nierop en die was weduwe van Gerrit Corsz van der Cade. En dat stel trouwde al op 07-11-1694.  Kan Jannetie wel van 1670 zijn....

Een mooi kandidaat als vader voor Maerten Ariensz van Veen zou Arie Maertensz (geen toenaam) zijn, die als jm van de Leidschendam trouwde met Ariaantie Cornelisdr uit Voorburg. Klinkt mooi, ook een connectie met Voorburg, maar dit stel trouwde in Stompwijk al op 13-05-1640  - en dat is wel erg ver vóór de huwelijksdatum van Maerten Ariensz.

gr, Frans

Frans Angevaare

Ene Leendert Arentse van Veen woonde overigens in 1697 aan de Veenweg bij Leidsendam - welke binnen de plattegrond van @Jan Clavaux ligt. Zie hier en evt. hier.

Peter S

Deze Leendert trouwde Stompwijk 19-01-1683 met Marijtge Cornelisdr Heijdra en op 04-10-1689 met Martijntge Pietersdr van Olsthoorn. Er zijn van hem in Stompwijk RK geen dopen van kinderen geregistreerd.

Frans Angevaare

Nog even terugkomend op dat stel uit 1640 (Arie Maertensz en Ariaentie Cornelisdr):  op 25-03-1673 tr. in Stompwijk Cornelis Arendsz van Veen, als zoon van Ariaantje Cornelisdr en wonend tot Veur, met Maartje Jacobsdr van der Linden. Ook hier geen dopen in Stompwijk.

gr, Frans

Frans Angevaare

Wel in NA Leiden een Cornelis Arents van Veen won. Teijlingerbroek aangaande land te Stompwijk en met een zoon Leendert, in 1729 image 70 op link
[Aanvulling op het volgende bericht van Frans, een testament van deze Cornelis is te vinden in Delft, 1724, met klaarblijkelijk meer famiieleden. link Daar overigens nogal wat meer akten over hem of over naamgenoten.]

Peter S

Deze laatste zou kunnen zijn Cornelis Arentsz van Veen, wnd in de Tedingerbroek aan de Veenweg, die op 25-11-1680 in Nootdorp trouwde met Neeltjen Leendertsdr van der Borst. Die hadden een zoon Leendert.

Frans Angevaare


Beste mensen,

De zoektocht naar Maerten en Annatje heeft als heel wat reacties opgeleverd, bedankt voor al die inbreng. Ik heb mij met de verstrekte gegevens in eerste instantie geconcentreerd op Arijen Danielsz Schiebroek in Zoetermeer. Op www.allezoetermeerders.nl  vond ik bij de index op de notariële akten van Arijen Danielsz Schiebroek enkele interessante verwijzigingen. In de eerste plaats een verwijzing naar de huwelijkse voorwaarden van 29-12-1682 NOT 05/356, dat moet wel de akte zijn die Frans in zijn bestand had staan. 

Verder nog een drietal testamenten die mogelijk van belang zijn:

17-3-1693 NOT 41/127 hierin wordt naast Arijen o.a.  Annetgen Lenertsdr genoemd

25-10-1706 NOT 46/511, hierin naast Arijen o.a. Annetgen Lenertsdr

12-1-1713 NOT 47-651 , hierin naast Arijen o.a. Maerten Ariens van Veen

Ik probeer deze akten zo snel mogelijk in te zien en ik denk dat hierin voldoende interessante informatie is te vinden over mijn gezochte personen. 

Ron SiteurPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!