stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Joannes de Kree en Anna Pauwelsen, Rijkevorsel begin 18e eeuw

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Zou dit hier op aansluiten? link

Peter S

We dachten hetzelfde, Peter.

JP Ouweltjes

Een Joannes met broer Antonius Du Cre, kinderen van Petrus Du Cre en Francisca Broek: http://www.meeussen.nl/genealogie/7/7_52.html

Zvl staat voor de plaats Zandvliet, hemelsbreed zo'n 16 km van 's-Gravenwezel vandaan.

JP Ouweltjes

Wat een stroom, waardevolle, reacties. Allen die hieraan hebben bijgedragen, mijn hartelijke dank.

Later vandaag ga ik ermee aan de slag.

Teun Verschoor

Ik ga ervan uit dat Johannes de Cree gedoopt te 's-Gravenwezel in het jaar 1678 de juiste is. In de periode 1680-1705 kom ik verder geen andere gegadigden tegen

JP Ouweltjes

Onderstaande trouwinschrijving in 1706 te 's Gravenwezel [link] leek me een probleem maar bij nader inzien zal hier alleen staan dat Joannes optrad als getuige? Image 79. [Terzijde: Op dezelfde scan wordt in 1707 m.i. dezelfde persoon (eveneens) genoemd als getuige.] Evt. doopboek inzien om te kijken of deze namen na 1706 hierin voorkomen.

crehuw

Peter S

Het hoeft m.i. zelfs geen probleem te zijn als hij eerder getrouwd was. Of staat er bij het huwelijk in 1722 expliciet vermeld dat hij nog ongehuwd was, nee toch?

JP Ouweltjes


De Johannes van 1678 lijkt mij inderdaad de juiste. Gezien de leeftijden van de partners in 1722 lijkt mij het zeer aannemelijk dat het voor beiden een tweede huwelijk betrof. 

Maar ik heb geen enkele ervaring met RK-registers, zodat deze in combinatie met matige scans, oud schrift en onbekendheid met gebruikte termen voor mij nagenoeg onleesbaar zijn. Mochten jullie nog sites kennen, waarop ik transcripties kan vinden hou ik mij aanbevolen.

Teun VerschoorPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!