stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Joannes de Kree en Anna Pauwelsen, Rijkevorsel begin 18e eeuw



Profiel afbeelding

Onderstaande trouwinschrijving in 1706 te 's Gravenwezel [link] leek me een probleem maar bij nader inzien zal hier alleen staan dat Joannes optrad als getuige? Image 79. [Terzijde: Op dezelfde scan wordt in 1707 m.i. dezelfde persoon (eveneens) genoemd als getuige.] Evt. doopboek inzien om te kijken of deze namen na 1706 hierin voorkomen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Peter S - 3 dec 2017 - 13:34

Het hoeft m.i. zelfs geen probleem te zijn als hij eerder getrouwd was. Of staat er bij het huwelijk in 1722 expliciet vermeld dat hij nog ongehuwd was, nee toch?

JP Ouweltjes - 3 dec 2017 - 14:32


De Johannes van 1678 lijkt mij inderdaad de juiste. Gezien de leeftijden van de partners in 1722 lijkt mij het zeer aannemelijk dat het voor beiden een tweede huwelijk betrof. 

Maar ik heb geen enkele ervaring met RK-registers, zodat deze in combinatie met matige scans, oud schrift en onbekendheid met gebruikte termen voor mij nagenoeg onleesbaar zijn. Mochten jullie nog sites kennen, waarop ik transcripties kan vinden hou ik mij aanbevolen.

Teunis Verschoor - 3 dec 2017 - 21:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu