stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Pancreas van Rhijn getuige doop Jacobus van Rhijn op 22-3-1691 Delft vader Arij van Rhijn

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Jacob Bancken van Rijn begr. Delft (oude kerk) 22.1.1682. Drie meerderjarige kinderen, 1 minderjarig kind.

JP Ouweltjes

digitalearena -> delft, div. akten gaat verder terug in de tijd zie o.a., Mees Witteman - inderdaad ook Rijswijkerhoek, algemene link,

http://www.digitalearenadelft.nl/

M.C. Deden-Kazenbroot

Interessante vondsten Willem. Zou wel eens een spoor kunnen zijn.

JP Ouweltjes

@ Willem: Cornelis Bancken van Rijn zal getr. geweest zijn met Dignum Joosten Ruijchrock - ws. een dochter zijn van Joost Jacobsz Ruijchrock x Adriaentgen Dircksdr van Rijn (een andere fam. van Rijn!), wier moeder Dignum Adriaensdr heette. Cornelis Bancken van Rijn komt in 1652 voor als weerbare man van Wassenaar, en in 1660 in het Haardstedengeld. Zij hadden Arij, Maertgen en Leuntgen Cornelisz/drs.

Zonder nu direct een heleboel bronnen te kunnen geven ;-( had stamvader Heijnrick drie zonen: Pancras, Cornelis en Adriaen, die rond de eeuwwisseling van 1500 moeten zijn geboren.   Pancras Heijnricksz van Rhijn tr. met Marijtgen Aerntsdr en zij hadden een zoon Cornelis Pancrasz (overl. 1587/91) x Jannetgen Eeuwoutsdr. Daaruit een zoon Arijen Cornelis Pancraszz x Neeltgen Vranckendr, met een zoon Cornelis Arijensz van Rijn, tr. 19-02-1623 Maritgen Joppen.

De vader Pancras van (vermoedelijk) Cornelis, Machtelt en Engel zal naar schatting een generatiegenoot zijn van de laatstgenoemd Cornelis Arijensz van Rijn. Maar ik heb niet de hele familie in beeld dus het kan nog wel een paar kanten op ;-)

Groeten, Frans

Frans Angevaare

@Frans: document met deze gegevens staat online: link

JP Ouweltjes

@Yvette: ik ben benieuwd waaruit zou blijken dat Arij uit Leiden kwam en rond 1674 was geboren. Het komt me zo vreemd voor.

JP Ouweltjes

Dat heb ik zien staan op myheritage. Er had dus een? Bij moeten staan. Onderstaand heb ik nog kunnen vinden : 
dan zou Arij  volledig Arij Jacobsz van Rijn heten 


 

Overledene Neeltge Ariens
Huisvrouw van Jacob van Rijn
 
Plaats Delft
Datum begraven 31-05-1679 (Oude kerk)
 
 
Opmerkingen Jacob is Backer
 
  Binnenwatersloot

Yvette Ververs

Arij Jacobsz van Rijn zal toch niet van ca. 1674 zijn.  Hij (onder)trouwde voor het gerecht van Veur (4:I f20/23) als jm tot Delft  met Aagje Willems van Roen jd wonende te Veur op 22-05/04-06-1679.

gr, Frans

Frans Angevaare

Inderdaad, hij heet Arij Jacobsz van Rijn.

Ik denk dat er iets verkeerd gegaan is op MyHeritage. Het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat hij in 1674 geboren is en in 1691 al getrouwd is. Het komt vaker voor bij gegevens op die site.

JP Ouweltjes

Even wat gegevens Arie Cornelisz.ven Rijn tr.8/10/20/11-1668 te Wassenaar met als getuigen zijn vader Cornelis Banckersz van Rhijn  en haar vader Leendert Harpertsz Ruijchrock met Anna Leenderts Ruijgrock .

Zij laten te Voorburg dopen Leonarda  4 febr.1681 rk getuige Harman Leenderts,Cornelia Leenderts, en op 5 sept.1683 Marijtje get.is Emmetie Theunis

Marietje Ariens van Rijn tr 26 okt.1708 te Voorburg met als getuige haar vader Arie Cornelis van Rijn met Nicolaas Cornelisz. Reijgersberg.

Misschien heeft iemand hier iets aan.

met vriendelijke groet Marijke

leeuwen

Yvette,

 

Zou je nog even het jaartal in de titel willen wijzigen, want het komt toch wel wat storend over.

Rechtsonder je eerste bericht staat het woordje bewerk en wanneer dit aanklikt kan je jouw titel wijzigen.

Succes verder met je onderzoek.

Vr.gr.

Everardus

Everardus Rollema

Bedankt voor de uitleg! Is aangepast. 

Yvette Ververs

Iedereen bedankt voor het meedenken en het delen van gegevens! Zo kom je toch ieder keer weer wat verder.

Yvette Ververs

Digitaal archief Delft:

Otr/trouwen: 12/10-27/10/1647 Jacob Pancrasz, backer, Gasthuijslaan x Neeltgen Ariens, ambacht van 's-Gravenhage.

De kans is groot dat dit de ouders van de gezochte broers Pancras en Arie Jacobsz van Rijn zijn. Qua tijd, evt vernoemingen en beroep. Nu nog de dopen vinden (Delft, Leiden of Den Haag?)

Bas de Vries


@S. de Vries: Gelieve kennis te nemen van de andere berichten in deze thread.

JP OuweltjesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!