stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Niet vermeld op PK

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Mocht het niet in deze fora thuis horen ??? sorry.

“Gefingeerde namen”

Ping Pong trouwt  1986 met Gerda Tang uit Ghana. Gerda heeft 4 dochters die na het huwelijk de naam Pong krijgen. Heel duidelijk dus.

5 maart 1993 wordt het huwelijk ontbonden. 18 mei 1993 krijgt Gerda een zoon met de naam Bennie Pong. I.v.m. de 10 mnd regeling voor toen normaal. Maar !!!!!! op de persoonskaart van Ping Pong staat deze Bennie niet vermeld.

Mijn gedachten is !!! Gerda heeft de naam Pong na haar scheiding aangehouden. Echter kan ik er met die gedachten helemaal naast zitten. Wie helpt mij aan een mogelijke uitkomst in deze.

Arie Haagsma

Denk om de persoonsgegevens en de privacy

J. van der Linden

Denk om de persoonsgegevens en de privacy    Juichend

Joop Huijssoon

Staat toch "gefingeerde namen"

Arie Haagsma

Als Gerda na de scheiding op zichzelf is gaan wonen is er haar eigen kaart aangemaakt waarop Bennie werd vermeld.

sprangers

Gerda had sowieso een eigen persoonskaart, maar na de echtscheiding werd zij automatisch gezinshoofd, waardoor haar kind Bennie op haar kaart werd bijgeschreven, zoals Willem Hak hierboven al aangaf. Ook Bennie krijgt bij zijn geboorte een eigen kaart.

Joop Huijssoon

Allen bedankt, duidelijk.

Arie Haagsma

van het CBG kreeg ik ooit de mededeling  dat het niet verplicht was en is om kinderen op de persoonskaart van  (meestal) de vader bij te schrijven. Zij krijgen wel meteen een eigen persoonskaart. Ik heb dan ook mij bekende kinderen die noch bij hun vader noch bij hun moeder op de persoonskaart staan.   Tanja

Tanja van der Woud


Het kan in de periode van de invoering van de persoonskaart (1938-1940) voorkomen dat niet alle kinderen op de kaart van het gezinshoofd staan vermeld. Zo staan kinderen die bij het aanmaken van de kaart reeds waren overleden er niet op en de kinderen die in die periode al niet meer thuis woonden, hoefden niet te worden vermeld. Daarna, in het algemeen na 1 januari 1940, werden alle nieuw tot het gezinsverband toegetreden personen op de PK van het gezinshoofd genoteerd.

Joop HuijssoonPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!